Trouwen 20 juli 2020

Zo zag de coronaproof bruiloft van trouwjurkwinnaar Nathalie eruit

Bruiloft 1,5 meter afstand
Foto: Leonard Walpot van Studio LNRD

Laatste update: 20 juli 2021

Stel je voor dat je alles hebt geregeld voor een toffe bruiloft, maar je trouwdag opeens op losse schroeven staat door een virus. Het overkwam Nathalie en haar verloofde Rob. Nathalie won in april haar trouwjurk via Kaartje2go en helaas leek het erop dat de jurk nog een tijdje in de kast zou hangen. Gelukkig maakten Nathalie en Rob er samen met hun weddingplanner een onvergetelijke bruiloft van! Wij vertellen je hoe ze hun coronaproof bruiloft precies organiseerden en welke verrassingen weddingplanner Carlien nog in petto had. Want met een aangepast programma werd het nog steeds de mooiste dag van hun leven.

Wil jij ook kans maken op een trouwjurk t.w.v. € 1000 via Kaartje2go? Schrijf je dan nu in! Je ontvangt dan sowieso 10% korting op onze trouwkaarten

Coronaproof bruiloft

Nathalie en Rob trouwden in mei, in de tijd dat er maximaal 10 personen aanwezig mochten zijn op een bruiloft. In de grote loods die eigenlijk voor het feest bestemd was, werd hun jawoord dus heel intiem gegeven met een klein groepje dierbaren. Ook tijdens de kerkdienst was er een klein gezelschap aanwezig. De ouders van het bruidspaar waren hier namelijk de exclusieve gasten! Al werd hun dag er met de volgende leuke onderdelen eentje vol familie en vrienden.

Livestream voor familie en vrienden

Een bruiloft in een grote loods met tientallen genodigden zat er even niet in. Daarom was er de hele dag een cameraploeg aanwezig om de bruiloft uit te zenden. Ook bracht weddingplanner Carlien verslag uit via Whatsapp. Zo konden familieleden en vrienden de dag toch meebeleven op afstand. 

Coronaproof bruiloft: drive-in receptie voor avondgasten

Als verrassing voor het bruidspaar organiseerde de weddingplanner een drive-in receptie voor de avondgasten! De gasten kwamen op hun mooist naar de loods. Vanuit de auto en onder het genot van een stukje taart konden de gasten het bruidspaar zo uitgebreid feliciteren.

Tour d’Amour langs familie en vrienden

De drive-in receptie was niet het enige waar Nathalie en Rob mee verrast werden. Na de kerkdienst vertrokken ze namelijk op een heuse Tour D’Amour langs familieleden en vrienden. Bij elke halte stond weer een andere verrassing klaar; van bruidstaart tot borrel. Familie en vrienden konden het bruidspaar zo ook nog even van dichtbij bewonderen, en ook hadden ze zo een gezellig moment samen.

Deurmat vol kaarten

Als laatste had de weddingplanner ook geregeld dat alle gasten een kaartje naar het bruidspaar stuurden. Toen Nathalie en Rob dus thuiskwamen, lag de deurmat bezaaid met lieve kaartjes van familie en vrienden. Zo had het bruidspaar echt het idee dat iedereen erbij was op hun trouwdag. 

Bruiloft in een 1,5 meter samenleving

Deze bruiloft bewijst wel dat er ook in zo’n bizarre situatie een onvergetelijke bruiloft kan plaatsvinden. En ook al zouden we het liefst willen dat het coronavirus helemaal verdwijnt, misschien wordt een bruiloft op 1,5 afstand er zelfs nog wel iets intiemer en indrukwekkender van!

De corona bruiloft regels die nu gelden

De coronamaatregelen worden gelukkig steeds meer versoepeld, wat ook van invloed is op bruiloften. De overheid heeft de volgende regels rond trouwen meegedeeld.

Aantal gasten burgerlijk en kerkelijk huwelijk in 2021

Bij een burgerlijk huwelijk gelden de regels die op het gemeentehuis gelden. Er is dus geen maximum aantal gasten meer waar je rekening mee moet houden! Belangrijk is wel dat gasten 1,5 meter afstand van elkaar moeten kunnen houden en een vaste zitplaats hebben.

Voor een kerkelijk huwelijk gelden andere regels. Hier was sowieso geen maximum qua gasten. Wel zijn er binnen de koepel van kerken afspraken over het aantal mensen. Vraag bij jouw kerk na wat op dit moment aangehouden wordt. In de kerk geldt nog steeds de anderhalve meter regel. Er is geen verbod op zingen.

Coronaproof bruiloft feest geven in 2021

Goed nieuws: de horeca is weer open! Ook mag de horeca weer de reguliere bezetting qua gasten ontvangen, blijkt uit een Kamerbrief van 11 juni. En als je je gasten via Testen voor Toegang een coronatest laat doen, hoeven jullie zelfs geen 1,5 meter afstand meer te houden van elkaar. In onderstaande tabel zie je wat de regels zijn.

Kamerbrief corona 11 juni 2021

Tip: Ben je je bruiloft aan het plannen, maar ben je bang dat deze door corona misschien niet door kan gaan? Bij Kaartje2go ontvang je gratis nieuwe trouwkaarten bij een corona-annulering!

Ook interessant voor jou: