Trouwen 17 juli 2017

De beste tips voor het kiezen van je bruidskapsel

Jullie hebben trouwplannen, hartstikke leuk! Je zult al snel merken dat er heel veel bij komt kijken. Vaak begint het met het kiezen van de trouwdatum, trouwlocatie, trouwjurk, ringen en dergelijke. Het is leuk en verstandig om je ook al snel te gaan oriënteren op je bruidskapsel en bruidsmake-up. In deze blog vertelt bruidsstyliste Anouk je meer over het kiezen van het bruidskapsel dat helemaal bij jou past, en hoe je je goed kan voorbereiden op een proefsessie.

Bruidskapsel kiezen: inspiratie opdoen

Inspiratie opdoen; waar kan dat nu beter dan op Pinterest. Waarschijnlijk heb je al een prachtig moodboard gemaakt voor jullie bruiloft. Maak er ook een speciaal voor je bruidskapsel. Of je je haar nu los of vast wilt dragen, voor ieder kapsel is wat te zeggen! Verzamel foto’s van kapsels die je mooi vindt en die je ook bij jezelf vindt passen.

Denk out of the box – er is vaak zoveel meer mogelijk dan je in eerste instantie zou denken. Ben je bang dat je haar te kort of te dun is voor een kapsel? Er is altijd de mogelijkheid om met clip–in extensions te werken!

Op zoek naar een bruidsstyliste

Nu je een idee hebt gevormd van je voorkeuren kun je op zoek gaan naar een bruidsstyliste. Gebruik het internet, Facebook en Instagram. Misschien is onlangs een familielid of vriendin van je getrouwd en heeft zij een fijne ervaring met je gedeeld. Bekijk het portfolio van de bruidsstyliste; past deze stijl bij jou? Als je een bruidsstyliste op het oog hebt, kun je altijd even telefonisch contact zoeken voor een eerste kennismaking. Ook heel belangrijk: check tijdig of ze op jullie trouwdatum nog beschikbaar is.

Plan een proefsessie

De volgende stap is het plannen van de proefsessie. Meestal plan je deze 1 a 3 maanden voor jullie bruiloft. Informeer of het mogelijk is om je moeder, zus of vriendin mee te nemen naar de proefsessie.

Ben je van plan om een sluier of haarsieraden te dragen? Als je deze al in huis hebt, kun je het gelijk meenemen naar de proefsessie. Ben je van plan om voor een bohemian bruiloft te gaan en kies je voor een bloemenkrans in je haar, dan kun je eventueel al wat bloemen meenemen. Hou er bij het kiezen van de bloemen rekening mee dat deze een dag lang mooi blijven. Vraag hiervoor je bloemist om advies.

De proefsessie van je bruidskapsel

Waarschijnlijk heb je deze datum maanden geleden al afgesproken en nu is het eindelijk zo ver! Gezellig samen met je moeder, zus of vriendin ga je je op een hele leuke manier voorbereiden op de bruiloft. Zorg dat je je moodboard en foto’s van je trouwjurk mee hebt. En dan… laat je verrassen!

Bespreek met je bruidsstyliste de mogelijkheden en de praktische informatie over je outfit. Heeft je trouwjurk bijvoorbeeld een mooi open rugdecolletĂ©? Dan wil je dat natuurlijk laten zien. Je zou je haar helemaal op kunnen steken of aan een kant naar voren dragen.

Breng de bruidsstyliste op de hoogte over het dragen van een bepaalde accessoires zoals een sluier, haaraccessoires, bloemen of speciale sieraden. Zo kan de bruidsstyliste hier rekening mee houden bij het maken van je perfecte kapsel. En dan ben je zomaar een paar uur verder… Natuurlijk ben je kritisch: het is natuurlijk belangrijk dat het kapsel helemaal bij jou past, maar ga ook lekker genieten van het moment. Je wordt zo mooi gemaakt!

Tijdens de proefsessie maken jullie de planning voor de ochtend/middag van de bruiloft. Houd er rekening mee dat als je bruidskapsel klaar is, je nog ongeveer een halfuurtje hebt om je tanden te poetsen, misschien wat te eten en natuurlijk om je om te kleden. Toen ik zelf trouwde merkte ik dat dat halfuurtje heel fijn was om heel relaxt je trouwdag te beginnen.

Een week voor je bruiloft

Om ervoor te zorgen dat je haar mooi gezond glanst op de bruiloft kun je de week voor je bruiloft je haar extra verwennen met haarmaskers en serums. Een handige tip: doe in de emergency kit voor je bruiloft wat schuifjes en een klein busje haarlak. Zo kun je je kapsel ’s avonds eventueel nog iets bijwerken.

De bruiloft

Yes, finally! Het is zover: jullie bruiloft! Hier heb je zo lang naar uitgekeken. Alles is van tevoren geregeld, je bruidskapsel kiezen is gedaan, je kan nu lekker achterover gaan leunen. Vanaf nu wordt er voor jou gezorgd en ga je hier lekker van genieten! Er staat jullie zoiets moois te wachten…

Ook interessant voor jou: