Trouwen 6 maart 2019

Dit is goed om te weten voordat je trouwt!

weten voordat je trouwt

Als je gaat trouwen zijn er honderd en één dingen om aan te denken. Tot in de kleinste details regel je je grote dag en hoop je dat alles samenkomt tot jouw droombruiloft. Toch zien veel bruidsparen een aantal belangrijke dingen over het hoofd. Benieuwd waar je nog meer aan moet denken voor je bruiloft? Wij verzamelden 8 dingen die je moet weten voordat je trouwt!

✨ Tip: Bekijk ook onze checklist voor een bruiloft om je bruiloft praktisch gezien een succes te laten worden!

1. Wat je moet weten voordat je trouwt: jullie zijn de prins en prinses

Een van de eerste dingen die je moet weten als je trouwt, is dat je je op de dag zelf echt een prins of prinses mag voelen! Vóór je bruiloft ben je vooral veel aan het regelen en keuzes aan het maken, maar op je bruiloft mag je erop vertrouwen dat iedereen doet wat hij moet doen. Jij hoeft dus alleen maar met de flow mee te gaan, terwijl de dag begeleidt wordt door je ceremoniemeester, de verdeelde taken door de juiste personen uitgevoerd worden en je bijgestaan wordt door je familie en vrienden.

2. Ga niet in de week voor de bruiloft naar de kapper!

Mannen opgelet! We raden je af om in de week vóór de bruiloft je haar te laten knippen. Natuurlijk wil je je haar goed in model hebben als je het jawoord geeft, maar je zult niet de eerste man zijn die met te kort haar of een verknipt kapsel op zijn eigen trouwfoto’s staat. Bedenk daarom ruim van tevoren hoeveel weken na het knippen jouw kapsel perfect is. Zo weet je precies wanneer je naar de kapper moet voor de perfecte coup. Ga eventueel nog 2 weken eerder, zodat je het nog kunt laten bijwerken als het niet helemaal naar je zin was.

3. Er verandert niets aan je relatie als je trouwt

Wil je trouwen omdat je je dan meer verbonden zou voelen met je partner, of hoop je dat trouwen je relatie verbetert? Denk dan nog eens goed na over of je het jawoord wilt geven aan je partner. Afgezien van die ring aan je vinger en de wettelijke overeenkomst verandert er namelijk helemaal niets als je trouwt. Een huwelijk lost dus geen relatieproblemen op en gaat jullie relatie niet veranderen.

4. Regen op je bruiloft? Bedenk een plan B

Iets anders wat je moet weten voordat je trouwt, is dat je écht geen invloed hebt op het weer. Natuurlijk weet je zelf ook wel dat positieve gedachtes en mantra’s niet helpen, en daarom is het extra zonde om je druk te maken over het weer. Het enige wat je kunt doen is je goed voorbereiden middels een plan B. Huur bijvoorbeeld een partytent als het diner buiten plaatsvindt, kies een feestlocatie waar binnen ook voldoende ruimte is en houd een overdekte locatie voor de fotoshoot achter de hand. Zo zijn de dagen voor je bruiloft relaxter en is het niet erg als er een buitje valt. Wil je weten hoe je het precies moet aanpakken? Lees dan ook onze tips voor regen op je bruiloft!

5. De gastenlijst kan spanningen opleveren

Als bruidspaar moet je weten dat veel stellen spanning ervaren als het om de gastenlijst gaat. Sommige gasten zullen bijvoorbeeld teleurgesteld zijn dat ze ‘maar’ als avondgast uitgenodigd zijn. Andere gasten kunnen het misschien niet goed vinden samen, waardoor onenigheid ontstaat voor of tijdens de bruiloft. Het kan ook zijn dat gasten jou teleurstellen, omdat ze niet op kwamen dagen. Houd er dus rekening mee dat niet alles rond de gastenlijst soepel verloopt. Lees er alles over in ons artikel De gastenlijst voor je bruiloft maken.

6. De speech van de trouwambtenaar is nooit uniek

Trouwen er veel mensen om je heen en stap je binnenkort zelf ook in het huwelijksbootje? Houd er dan rekening mee dat ‘jouw’ trouwambtenaar een praatje kan geven dat je al eens eerder gehoord hebt. Veel steden hebben een klein aantal trouwambtenaren om in te zetten, waardoor dat ene gedicht of die speech je bekend voor kan komen. Een leuke oplossing is dan om een vriend of familielid voor één dag buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) te maken. Hij of zij kent jullie goed en kan er daarom ook een heel persoonlijke en unieke ceremonie van maken! Lees er meer over in ons artikel met 12 leuke weetjes en feitjes over trouwen.

7. Je moet elkaar echt goed kennen voor een succesvol huwelijk

Wat je ook moet weten voordat je trouwt is dat je elkaar echt goed moet kennen om er een succesvol huwelijk van te maken. Vraag je van tevoren dus goed af of je antwoord hebt op belangrijke vragen over jullie relatie en de toekomst. Wil je partner bijvoorbeeld wel of geen kinderen? En houden jullie echt van elkaar of is de relatie meer een gewoonte geworden? Als je elkaar goed kent, is jullie relatie sterk en heb je een stevige basis voor een huwelijk!

8. Het is het geld echt waard!

Het laatste dat je moet weten voordat je trouwt is dat je prachtige herinneringen maakt op je mooiste dag. Veel stellen hebben het zelfs nog wekelijks over hun trouwdag. Een trouwdag is voor de meeste bruidsparen dus een waardevolle herinnering die ze niet hadden willen missen. Dit is dus een goede reden als je twijfelt of je wel of niet wilt trouwen!

Alles wat je moet weten voordat je trouwt

Met deze 8 dingen om te weten voordat je trouwt hebben jouw mooiste dag én je huwelijk de grootste kans op succes. Wil je meer lezen over trouwen? Lees ons artikel over low budget trouwen of bekijk de trouwkaartentrends van nu!

Ook interessant voor jou: