Zakelijk 8 juli 2024

Opening zaak: feestelijke ideeën, cadeaus en teksten

opening zaak ideeën

Na lang zwoegen, het maken van heel veel beslissingen en misschien wel avondenlang doorwerken is het zover: eindelijk wordt de nieuwe zaak geopend! Misschien start je zelf een onderneming, en ben je op zoek naar ideeën voor de opening van je zaak. Of ken je iemand die de stap gewaagd heeft en voor wie je een mooi cadeau en een tekst zoekt die passen bij de opening van een nieuwe zaak. Want wat kun je eigenlijk doen of geven bij een opening? We verzamelden de tofste ideeën, zodat het een onvergetelijke dag wordt.

Feestelijke ideeën voor de opening van je zaak

Een bedrijfsopening is hét visitekaartje van je nieuwe zaak. Je laat namelijk niet alleen zien hoe mooi het geworden is, ook krijgen je gasten zo een indruk van welke producten en diensten je allemaal aanbiedt. Een goede reden dus om mensen naar de zaak te trekken. En dat doe je natuurlijk met een paar toffe acties. 

 • Nodig een BN’er of de burgemeester uit om je zaak te openen – Een bijzonder moment vraagt om een bijzondere opening! Met een bekend gezicht staan je klanten in de rij.
 • Doe een proeverij of korte behandelingen – Als bakker stal je natuurlijk miniversies van al je lekkers uit. En open je een nagelsalon, dan is een simpele manicure een leuke incentive om langs te komen. 
 • Organiseer een wedstrijd – Laat klanten een foto delen op social media of doe in je zaak een speurtocht naar een bepaald voorwerp.
 • Geef gratis mini’s of een dienst weg – Die fijne shampoo die in de goodiebag zit, gratis advies bij een volgende aankoop: bedenk waar klanten graag voor terugkomen. 
 • Cadeau voor de eerste klanten – Die eerste klanten beloon je natuurlijk graag! Een gratis zomercheck als je een fietsenwinkel opent, een 1 + 1 gratis-actie op alle kleine planten wanneer je een plantenwinkel begint… Zo stappen klanten al met een positief gevoel de winkel in. 

📢 Tip: Vergeet je acties niet te promoten in je uitnodiging en op social media! 

Vrolijke versiering voor dit bijzondere moment

 • Ontwerp je eigen raamborden voor aan de buitenkant van het pand. 
 • Een ballonnenboog betekent feest! En in de kleuren van je huisstijl ziet hij er ook nog eens classy uit. 
 • Zet een backdrop neer voor het maken van foto’s of regel een photobooth. Handig voor die deel-en-winactie op social media.
 • Wil je een knallende opening van je zaak? Ga voor vuurwerk! Wel even een vergunning aanvragen bij de gemeente.
 • Zorg voor gezellige gebakjes met je mooie logo.
 • Ga voor livemuziek, want dat is een instant sfeermaker.

Cadeau ideeën voor de opening van een zaak

Je bent vast megatrots op die vriendin of oud-collega die een eigen zaak begonnen is. Al dat harde werken verdient wel een mooi cadeau. Maar wat geef je cadeau bij de opening van een nieuwe zaak, of aan iemand die een eigen bedrijf begint? Wij vonden een aantal originele ideeën die we graag met je delen. 

Cadeaus die perfect passen bij een nieuwe zaak

 • Planner, zoals de Structuurjunkie planner 
 • Noise canceling koptelefoon 
 • Horloge of sieraad 
 • Digitaal visitekaartje, bijvoorbeeld van Wizard card 
 • Plant in een mooie pot
 • Koffietafelboek dat past bij de branche van de nieuwe zaak

Cadeaus voor een welverdiend ontspanmomentje

 • Behandeling bij een spa 
 • High wine of high beer
 • Luxe douchegel of badolie
 • Bon voor Thuisbezorgd.nl 
 • Uitnodiging voor een etentje bij jou thuis

🍾 Kun je er niet bij zijn tijdens de opening? Laat de eigenaar met een kaartje en een heerlijke fles wijn weten dat je trots op hem of haar bent. 

Felicitatie of uitnodiging tekst voor de opening van een zaak

Of je je gasten nu een uitnodiging voor de opening wilt sturen, of de eigenaar wilt feliciteren met behulp van een felicitatiekaart: voor beide heb je natuurlijk een feestelijke tekst nodig. Maar hoe kondig je een opening aan? En wat schrijf je op een kaart voor iemand die net een eigen bedrijf is gestart? We tippen je de leukste teksten. 

Voorbeeld tekst voor de opening van een nieuwe zaak

Kapper Mane opent zaterdag 24 april 2027 haar deuren, en dat willen we met jou vieren! De inloop is vanaf 10:00 uur, en om 10:30 uur opent presentatrice en actrice Georgette van Daan de winkel officieel. 

Onder de gezellige tonen van een liveband geven we gratis persoonlijk advies rondom haarverzorging. Ook ben je welkom voor een gratis blow out. 

Leuk als je een hapje en een drankje komt doen!

Team Mane
[Straatnaam + huisnummer]
[Postcode + plaats]
[Telefoonnummer]
[E-mailadres]
[Website]
[Sociale media]

Felicitaties voor de opening van een zaak

Gefeliciteerd met de opening van de zaak

Yes, you did it! Na lang wikken en wegen heb je toch de stap gewaagd, en wat staat er nu al een onderneming. Van harte gefeliciteerd met de opening van je eigen zaak. We zijn ontzettend trots op je, en hopen dat de bloemenwinkel net zo mag floreren als jouw voorbereiding en harde werken. 

Gedicht voor opening nieuwe zaak

Als je wil
echt graag wil
Kan je alles zijn
heel veel

Kan je alles doen 
Groot klein
Gaan er deuren open 
Blijken er weggetjes te zijn

Geloof heus in jezelf
en wees een beetje voorbereid
Op een lach en energie
Op van droom tot werkelijkheid

– Gewoon JIP.

Nieuwe zaak: feliciteer met een gedicht

Pak je kans
om te beginnen met 
een nieuwe start

Om vanaf daar
je eigen ritme te volgen
Het ritme van je hart

– Tijdloos Notes

Nog meer inspiratie voor zakelijke momenten

Wij weten het zeker: met deze tips en ideeën voor de opening van de zaak wordt het een daverend succes. En wil je nou nog meer leuke inspiratie? Die vind je vast tussen een van deze artikelen:

🥳 30 felicitatieteksten voor kanjers
👋🏾 Mooie teksten voor als je afscheid neemt van je collega’s
🤒 32 beterschap teksten voor een collega

Ook interessant voor jou: