Trouwen 31 maart 2017

Wat te doen met je trouwjurk als je getrouwd bent?

Wat te doen met je trouwjurk?

Je hebt alles van je bruiloft checklist geregeld: de bloemen, de kapster voor je bruidskapsel, het samenstellen van de gastenlijst, de trouwkaarten en natuurlijk jouw trouwjurk. En wanneer je trouwdag eenmaal voorbij is, hang je jouw droomjurk waarschijnlijk in de kast. Je hebt er een hele dag in mogen stralen, je was het middelpunt van de dag. Maar wist je dat er veel leuke ideeën zijn, over wat je met je trouwjurk kunt doen? Wij hebben de leukste ideeën voor je op een rijtje gezet.

pin

1. Wat te doen met je trouwjurk: op paspop zetten

Heb je een ruimte over in je huis of een grote slaapkamer? Dan kun je je jurk laten opzetten op een paspop. Zo zie je de jurk regelmatig en kun je terugdenken aan jullie mooie dag! Dat is een stuk leuker dan dat je jurk in de kast belandt 🙂

pin

2. Fotoshoot met kinderen in je trouwjurk

Hoe lief en bijzonder is dit! Een fotoshoot van je kleine meid in jouw droomjurk! En heb je een zoon, ook dan is een shoot met de jurk een bijzondere herinnering. En je trouwjurk is daarnaast de perfecte setting voor wat mooie foto’s met je kleine baby.

pin

3. Doopjurk of hemeltje maken van trouwjurk

Nieuwe herinneringen maken in een jurk waar je zoveel mooie momenten hebt beleefd. Als je niet weet wat te doen met je trouwjurk, kun je er bijvoorbeeld een doopjurk van maken. En laat je je kindje niet dopen, dan is een hemeltje voor boven het bed van je baby of kind ook erg bijzonder.

pin

4. Trash your dress! Fotoshoot in de zee met jurk

Als jullie mooiste dag geweest is, hoef je je trouwjurk nog niet per se aan de wilgen te hangen. Want juist nu kun je er leuke dingen mee doen, zoals een fotoshoot in de zee! Een mooi moment voor deze bijzonder shoot is natuurlijk jullie 1-jarig huwelijk.

pin

5. Paintball in trouwjurk

Dit keer is niemand het haasje, maar kies jij er vrijwillig voor om als bruidsbunny door het paintballveld te hoppen! Houden jullie van actieve uitjes, dan is paintballen met je trouwjurk aan het summum van wat je met je trouwjurk kunt doen als je getrouwd bent. Het is misschien eventjes pijnlijk als de eerste verf op je jurk verschijnt, maar dit gaat jullie wel ontzettend veel lol geven.

pin

6. Trouwjurk inlijsten: herinnering voor later

Wil je je trouwjurk en de mooie herinneringen die eraan hangen voor altijd koesteren, laat je trouwjurk dan inlijsten. Een persoonlijker en unieker kunstwerk om te hebben is er niet! Hang hem bijvoorbeeld in de hal of op de overloop, zodat je er altijd een glimp van kan opvangen. Je trouwjurk inlijsten kan bijvoorbeeld bij Verno.com.

pin

7. Trash the dress: kleurrijk feestje met vrienden

Zijn er meerdere vrienden om je heen die getrouwd zijn, en hebben jullie zin in iets ludieks? Maak er dan een kleurrijk feestje van met gekleurd poeder! Niet alleen maken jullie samen zo de leukste herinneringen, door een fotograaf in te huren leg je ze ook nog eens geweldig vast.

Ook interessant voor jou: