Trouwen 2 oktober 2018

Trouwen in een kasteel: de 7 mooiste kastelen!

Trouwen in een kasteel is de meisjesdroom van veel vrouwen. Je voelt je echt van adel als je met je trouwauto over de lange oprijlaan rijdt en samen met je kersverse echtgenoot over de lange kasteelgangen wandelt! Nederland telt gelukkig talloze kastelen waar je je meisjesdroom kunt beleven. Wij maakten een selectie van de 7 mooiste kastelen om in te trouwen en vertellen je wat ze zo bijzonder maakt!

Trouwen in de Keukenhof
Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof in Lisse: trouwen in Zuid-Holland

Kasteel Keukenhof lijkt met zijn vele torens uit een film gegrepen. Ook al ligt het kasteel in de Randstad, toch vind je er veel rust door de natuurlijke omgeving. Kasteel Keukenhof heeft daarbij verschillende locaties om te trouwen. Geef bijvoorbeeld je ja-woord in het bos bij het kasteel en vier feest bij het Koetshuis of de Hofboerderij. En trouw je rond het trouwseizoen? Laat je fotoshoot dan plaatsvinden tussen de bloemenvelden van de Keukenhof! Kijk voor meer informatie op www.kasteelkeukenhof.nl.

Trouwen in een kasteel in Kasteel Amerongen
Kasteel Amerongen

Intieme of uitgebreide bruiloft: Kasteel Amerongen

Wil jij je bruiloft met een kleine groep bruiloftsgasten vieren of zien jullie een uitgebreid feest met al je familie, vrienden en bekenden voor je? Op Landgoed Amerongen in Amerongen kan het allebei! Het landgoed heeft namelijk verschillende stijlvolle bijgebouwen die geschikt zijn voor jullie mooiste dag. Wat dacht je bijvoorbeeld van trouwen in het Koetshuis en dineren bij Restaurant Bentinck in de voormalige stallen? Natuurlijk kun je ook trouwen in een kasteel op Landgoed Amerongen; de indrukwekkende Bovengalerij van het kasteel is hier bijvoorbeeld erg geschikt voor. Landgoed Amerongen heeft trouwens 10 hectare tuin en een gracht waar je, met het kasteel op de achtergrond, de mooiste trouwfoto鈥檚 kunt maken. Kijk voor meer informatie op www.swijnenburg.com.

Trouwen in een kasteel in Kasteel Maurick
Kasteel Maurick

Trouwen in Noord-Brabant bij Kasteel Maurick

Kasteel Maurick is met zijn ophaalbrug, rood-witte luiken en mooie binnenplaats een plaatje om te zien! Het kasteel is gevestigd in Vught en is omgeven door natuur. Het kasteel is het perfecte decor voor jullie mooiste dag, met in het bijzonder de prachtige Orangerie. Dit bijgebouw van het kasteel is namelijk erg geschikt om jullie ja-woord te geven, het diner te houden en de dag knallend af te sluiten met jullie trouwfeest! Het kasteel kent trouwens nog veel meer mooie plekken voor de verschillende dagdelen, zoals de prachtige tuin en de pittoreske binnenplaats. En jullie sluiten de dag natuurlijk samen af in de mooie bruidskamer van het kasteel. Kijk voor meer informatie op www.kasteel-maurick.nl.

Trouwen in een kasteel in Kasteel Groeneveld
Kasteel Groeneveld

Trouwen in een kasteel: Kasteel Groeneveld in Baarn

Wil jij graag stijlvol trouwen in Utrecht? Bekijk dan het schitterende Kasteel Groeneveld in Baarn eens! Het kasteel was ooit een buitenplaats voor de rijken om uit te rusten en van de natuur te genieten, en tegenwoordig kun je hier helemaal in stijl trouwen. Er zijn diverse ruimtes in het kasteel waar je jullie mooiste momenten kunt doorbrengen. Geef bijvoorbeeld je ja-woord in de tuin en dineer uitgebreid op de Koetshuiszolder. Wil je een leuk bruiloftsthema toevoegen aan je bruiloft bij Kasteel Groeneveld? Ga dan bijvoorbeeld voor trouwen in vintage stijl! Kijk voor meer informatie over Kasteel Groeneveld op www.kasteelgroeneveld.nl.

Landgoed OldRuitenborgh: trouwen in Overijssel

Landgoed OldRuitenborgh is eigenlijk een stadspaleis, maar het mag niet missen in dit rijtje met mooie locaties om te trouwen! Je vindt dit landgoed met zijn Engelse landschapstuin in het Overijsselse Vollenhove. Als je gaat trouwen op Landgoed OldRuitenborgh wordt het paleis exclusief voor jou en je gasten afgehuurd. De klassiek ingerichte ruimtes van het paleis passen erg goed bij een stijlvolle bruiloft. De mooie vertrekken zijn dan ook een van de voordelen van trouwen in een kasteel! Houd de ceremonie bijvoorbeeld in De Tweenijenhuizensalon en geef een intiem diner in de Spiegelsalon. Landgoed OldRuitenborgh heeft daarbij ook 14 hotelkamers, zodat je je dierbaarste familieleden en vrienden kunt laten overnachten! Kijk voor meer informatie op www.oldruitenborgh.nl.

Trouwen op Landgoed Epemastate
Landgoed Epemastate

Landgoed Epemastate in Friesland

Als je op zoek bent naar een bijzondere trouwlocatie in Friesland, dan moet je zeker Landgoed Epemastate in overweging nemen. Dit landgoed is eigenlijk geen kasteel, maar we wilden je deze locatie niet onthouden! Als je de lange oprijlaan op rijdt kom je eerst onder het sfeervolle poortgebouw door. Vervolgens zie je direct de prachtige state. Vroeger was dit een huis voor de adel, maar tegenwoordig kun je er stijlvol trouwen! De parktuin biedt bijvoorbeeld genoeg mooie plekken om de trouwfoto鈥檚 te maken en de Poortwachterssuite is perfect voor jullie huwelijksnacht. Kijk voor meer informatie op www.epemastate.nl.

Trouwen in Zeeland bij Kasteel Westhove

Ben je op zoek naar een kasteel in Zeeland om te trouwen? Het indrukwekkende Kasteel Westhove vind je tussen Oostkapelle en Domburg en ligt op loopafstand van het strand! Een perfecte plek om te trouwen aan het water en om trouwfoto鈥檚 te maken dus. Daarbij heeft het kasteel zelf ook verschillende ruimtes om te trouwen, te dineren en te feesten. En komen er veel gasten van ver of wil je een huwelijk met overnachting organiseren? Dan zijn er genoeg kamers om iedereen te laten overnachten! Kijk voor meer informatie op de website van Kasteel Westhove.

Sprookjesachtig trouwen in een kasteel

Met een van deze kastelen weet je zeker dat jouw trouwdag sprookjesachtig wordt! En wil je weten wat je nog meer moet regelen voor je trouwdag? Bekijk dan onze bruiloft checklist! Ori毛nteer je trouwens ook alvast op trouwkaarten, zodat je je bruiloftsgasten op een stijlvolle manier uitnodigt.

Ook interessant voor jou: