Trouwen 25 januari 2018

9 alternatieven voor een trouwauto

Wil jij een bijzondere aankomst op je bruiloft, maar wil je liever geen klassieke trouwauto of sportwagen als trouwvervoer? Er zijn heel veel leuke mogelijkheden om op een originele manier je entree te maken. Lees verder voor onze alternatieven voor een trouwauto!

1. Huur een oude pick-up voor je vintage bruiloft

Kies jij op je bruiloft voor het thema vintage wedding? Bekijk dan eens of een vintage pick-up bij jouw bruiloftthema past. Deze robuuste oldtimer is een erg origineel trouwauto alternatief, want je kunt samen met je partner in de laadbak zitten! Een vintage pick-up zorgt trouwens ook voor mooie trouwfoto’s.

Trouwauto alternatieven

2. Origineel en goedkoop trouwvervoer: de (bak)fiets

De fiets is hét vervoersmiddel in Nederland en gemakkelijk om te gebruiken als de verschillende locaties dicht bij elkaar liggen. Fietsen is goedkoop, iedereen heeft een fiets en je bent met je gasten erg wendbaar. Kies voor je partner en jou een tandem of spring bij hem achterop! En als je je echt graag wilt laten rondrijden, dan is een bakfiets ook origineel trouwvervoer.

3. Tractor als trouwvervoer bij een boerderijbruiloft

Een tractor is hét trouwvervoer als je je bruiloft op een boerderij houdt. De tractor is net als de locatie lekker laid-back, want een tractor gaat nu eenmaal niet zo snel! Maak de tractor van tevoren wel even schoon, want je wilt natuurlijk niet dat je trouwjurk vies wordt. Het is trouwens ook leuk om de tractor van tevoren te versieren met mooie bloemen of een slinger.

Schoolbus als trouwvervoer

4. Kies een oude dubbeldekker of schoolbus

Als het op jouw bruiloft allemaal wel wat losser mag en je een bohemian bruiloft houdt, dan is een oude bus erg origineel trouwvervoer. Je meest dierbare gasten kunnen samen met je partner en jou mee naar de locatie(s) en het geeft een sfeervol tintje aan jullie dag. Kies een oude dubbeldekker of ga voor een oude schoolbus.

5. Ga voor de benenwagen als trouwauto alternatief

Trouwvervoer dat goedkoop is en handig is voor een trouwdag in de binnenstad is de benenwagen! Als je lopend naar alle locaties gaat, ben je heel wendbaar en het past goed bij een budget trouwdag. Daarbij is wat frisse lucht tussen de programma-onderdelen door ook heerlijk!

Paard als trouwvervoer

6. Verliefd koppel te paard

Ben je een echte paardenliefhebber of weet je hoe je met paarden om moet gaan? Ga dan voor een paard als trouwvervoer! Je zult samen met je prins op het witte paard heel veel bekijks trekken als je onderweg bent. Let er wel op dat het paard op de plaats van bestemming verzorgd moet worden en dat het paard ook weer teruggebracht moet worden.

7. Sprookjesachtige koets

Als jij voor een chique aankomst wilt gaan, dan is een koets als trouwvervoer jouw ding. In Nederland zijn heel veel sprookjesachtige trouwkoetsen te huur. Ga bijvoorbeeld voor een authentieke bruidskoets of kies onze favoriet: een transparante en ronde trouwkoets. De paarden maken jouw trouwvervoer helemaal af!

Boot als trouwvervoer

8. Stap letterlijk in het huwelijksbootje

Wanneer er water in de buurt van jouw trouwlocatie is of wanneer je zelfs gaat trouwen aan het water, dan past een boot als trouwvervoer natuurlijk erg goed. Je stapt letterlijk in het huwelijksbootje, wat niet veel mensen kunnen zeggen! Ook kun je onderweg even bijkomen van de drukte en stilstaan bij de dag, want varen in een bootje werkt vaak erg rustgevend.

9. Vespa als trouwvervoer

Trouw je in de zomer en geef je je dag een mediterraans tintje? Kies dan een Vespa als trouwvervoer! Dit typisch Italiaanse vervoer is perfect als alle locaties dicht bij elkaar liggen en je je gemakkelijk wilt voortbewegen. Let er wel op dat je een Vespa met een blauw kenteken huurt of leent, want alleen hier mag je zonder helm op stappen. Het zou zonde van je bruidskapsel zijn als je een helm moet dragen.

Welk trouwauto alternatief past bij jou?

Met een van deze originele vervoersmiddelen zal jouw aankomst op de bruiloft een memorabel moment worden. Kies je trouwvervoer op basis van je thema, maar kijk ook naar je kleding. Een lange sleep is natuurlijk moeilijker in bedwang te houden op de fiets dan in een koets!

Ook interessant voor jou: