Trouwen 8 september 2017

9x de leukste foodtrucks voor je bruiloft

Foodtrucks zijn al een aantal jaren graag geziene verschijningen op festivals. De keukens op wielen verzorgen ter plekke het lekkerste, ambachtelijke eten! Niet alleen op festivals doen foodtrucks het goed, ook voor feestjes en bruiloften zijn deze mobiele keukens perfect. We vertellen je graag wat foodtrucks zo leuk maken op een bruiloft en tippen je 9 foodtrucks die wij te gek vinden!

Van koffie tot compleet diner

Foodtrucks zijn meestal vrolijk gekleurde oldtimerbusjes met een gezellige en authentieke uitstraling. Perfect dus voor een bohemian bruiloft of een bruiloft op je eigen locatie! De trucks zijn erg flexibel in te zetten, want ze kunnen overal geplaatst worden. Regel een foodtruck met koffie voor tijdens jullie fotoshoot en een foodtruck met broodjes pulled pork voor ’s avonds na het dansen. Ook kun je het diner laten verzorgen door verschillende foodtrucks, zodat je gasten lekker veel keuze hebben. Geen lopend, maar rollend buffet dus! Doordat er zoveel verschillende foodtrucks zijn, kies je zelf op welk moment je een foodtruck wilt inzetten.

Onze 9 favoriete foodtrucks voor op je bruiloft

Enthousiast geworden van deze rijdende restaurantjes? Wij verzamelden 9 foodtrucks die zeer goed passen op je festivalbruiloft of bruiloft op je eigen locatie.

1. Vlammende gerechten – Hete Bliksem

Foodtruck bruiloft

Foodtruck Hete Bliksem is dit jaar hot and happening. De truck won zelfs de 24Kitchen Food Truck Award 2017 juryprijs voor beste foodtruck van Nederland! Chef-kok Elmar Gerekink bereidt op zijn houtgestookte barbecue gerechten als hete bliksem, spareribs en zuurkool met worst. En de retro look en feel van de truck geven je bruiloft ook nog een vintage touch!

2. Bruiloft foodtruck met koffie voor de receptie – Surplace

De geur van versgemalen koffie uit het Citroënbusje van Surplace geeft je gasten spontaan zin in een kop koffie! Op je bruiloft zet je Surplace in bij het wachten tijdens de fotoshoot of natuurlijk tijdens de receptie. De koffiebus heeft een espressomachine van wel 50 jaar oud en barista Jeroen Weijnen serveert hiermee de lekkerste cappuccino’s, americano’s en latte’s. Woon je toevallig in de buurt van Maastricht? Kom de koffie proberen tijdens de woensdagmarkt op de Markt!

3. Van brandweer naar drankweer – De Blusbus

De Blusbus is een mobiele cocktailbar met de lekkerste cocktails die ter plekke gemixt worden! De truck was vroeger een oude brandweerwagen, maar is omgetoverd van brandweer naar drankweer. Verras je gasten met heerlijke margharita’s of pak uit met rokende, moleculaire drankjes! Deze laatste worden bereid in het LaBARatorium en worden geserveerd in reageerbuisjes. Op deze spectaculaire drankjes krijg je gegarandeerd positieve reacties!

4. Barbecue aan de basis – Tommy’s Barbecue

Streetfood van de barbecue zoals ze het in Texas maken eet je bij Tommy’s Barbecue! Samen met zijn glanzende, stalen foodtruck ging grillmaster Thomas Diepenhorst al verschillende festivals als Pinkpop en Dreamfields af. En met zijn leren barbecueschort om serveert Thomas gerechten voor diverse momenten op je bruiloft; van broodjes pulled pork om 1:00 ’s nachts, tot compleet verzorgde barbecues als diner!

5. Lekkere lunch uit een zoetgekleurde bruiloft foodtruck – Bus van Zus

Foodtruck lunch

Bus van Zus brengt naast zijn zoete kleur heel veel lekkere panini’s, verse wafels en belegde broodjes naar je bruiloft! De vintage look en vrolijke verschijning van de bus passen perfect bij een bruiloft met pasteltinten en kant. Eigenaresse Anne Slippens serveert ook complete picknicks en tovert haar foodtruck graag voor je om naar Stoere Broer. Deze laatste zorgt voor koffie, cocktails en heerlijke snacks en desserts!

6. Versbereide pasta’s van Groningen tot Luxemburg – Campo’s

Foodtruck pasta

Altijd al gedroomd van een Italiaanse bruiloft met een diner aan lange tafels? Foodtruck Campo’s zorgt graag voor versbereide antipasto en pasta’s! De mobiele keuken kun je inhuren voor Italiaans streetfood in de hele Benelux. De heerlijke pasta’s worden met aandacht en het liefst biologische producten bereid. Ook mixen de chefs van Campo’s drankjes en maken sfeervolle muziek!

7. Gezond fastfood van pure ingrediënten – Wrap ‘n’ Rolling

Foodtrucks bruiloft

Snelle en gemakkelijke hapjes hoeven niet ongezond te zijn, bewijst foodtruck Wrap ’n Rolling. Met gezonde producten zonder toegevoegde suikers en smaakstoffen serveren ze in korte tijd voor heel veel mensen de lekkerste taco’s en wraps. Perfect voor een smaakvolle lunch of snack voor ’s avonds!

8. Dolce desserts uit Italië – Ik smelt voor jou

Foodtrucks bruiloft

Er gaat niets boven een heerlijke gelato uit Italië! De foodtruck Ik smelt voor jou verzorgt dan ook de lekkerste Italiaanse ijsjes; perfect voor een zomerse bruiloft aan het water! Ook serveren ze speciale seizoenssmaken voor in de winter, zoals stroopwafel en Bastogne, en maken ze lekkere milkshakes, smoothies en koffie.

9. Foodtruck met bubbels – Champagnebus

Foodtruck champagne

Als jullie elkaar het ja-woord hebben gegeven, is het tijd voor een feestje! En hoe vier je je verbintenis nu beter dan met een glaasje champi? De Champagnebus serveert de beste champagne om een chic tintje aan je bruiloft te geven. En als je het helemaal chic de friemel wilt, serveren ze er oesters bij! Wordt jouw bruiloft chic en houd je een themabruiloft met goud? Dan past deze foodtruck in het plaatje!

Foodtruck op je bruiloft

Festivalvibes en lekker lang tafelen; foodtrucks zorgen gegarandeerd voor een relaxte festivalbruiloft of gezellige bruiloft in je achtertuin. Kies voor een foodtruck met een gevarieerd menu of huur verschillende foodtrucks in voor heel veel verschillende gangen. Welke foodtruck mag op jouw bruiloft komen koken?

Ook interessant voor jou: