Trouwen 1 september 2017

Farm wedding: een boerderijbruiloft organiseren!

bruiloft boerderij

Zie jij jouw bruiloft voor je als een relaxte dag met de natuur om je heen? Ga voor een laid-back bruiloft op een boerderij! De natuur geeft een ontspannen sfeer, de velden zijn perfect voor prachtige foto’s en het hoeft er allemaal niet zo strak uit te zien. Bovendien is er genoeg ruimte voor lange tafels om aan te dineren en voor een grote dansvloer. Wij verzamelden de leukste ideeën voor jouw boerderijbruiloft!

Locatie van je boerderij bruiloft

De locatie voor een bruiloft op een boerderij is nogal voor de hand liggend: een boerderij! Het voordeel van een bruiloft op een boerderij is dat je met mooi weer lekker buiten kunt zitten en bij regen op je bruiloft kunt schuilen. Er zijn veel mooie boerderijen die je als bruiloftslocatie kunt afhuren, maar misschien heb je wel familieleden die op een boerderij wonen! Bij het eerste heb je meestal de beschikking over verschillende, aangeklede ruimtes waar je dineert, borrelt en het ja-woord geeft, terwijl je bij de ander helemaal zelf beslist waar alle momenten plaatsvinden. Vind je het leuker om het feest in een ‘ongepolijste’ schuur te geven? Verzorg dan zelf de aankleding en besteed de catering uit!

pin

Natuurlijke materialen

Dat het allemaal niet zo strak hoeft tijdens een bruiloft op een boerderij, betekent niet dat je je in moet houden qua decoratie. Op een boerderijbruiloft kun je dan ook nooit te veel natuurlijke materialen gebruiken. Kies je voor een lege schuur? Fleur deze op met bloemenslingers, sfeervolle lichtsnoeren en decoratieve stof aan het plafond. Gezellige zitjes creëer je met hooibalen of pallets en je maakt gemakkelijk tafels om eten op te dienen van wijnvaten met een houten plaat erop. Boomstammen zijn voor heel veel doeleinden te gebruiken, zoals krukjes, bijzettafeltjes of als decoratie langs het pad naar het altaar. En bloemen doen het altijd goed! Zet ze in frisdrankflesjes, conservenblikken en antieke melkbussen.

pin

De bruidsjurk en dresscode op een boerderijbruiloft

Je bruidsjurk hoeft net als de rest van de dag niet te veel poespas te bevatten. Kies dus een jurk die je mooi vindt en die lekker zit! De meeste bruidsjurken voor een bruiloft op een boerderij hebben mooie details als gedrapeerd stof en kant en weinig volume. Ga voor schoenen zonder hak, blote voeten of cowboylaarzen! Je maakt het geheel af met een boeket van zonnebloemen of lavendel. En je gasten? Vraag ze in stijl te komen met cowboylaarzen! Ook details als een boerenruitje of sokken met koeienprint passen goed bij het thema.

pin

Aankomst te paard of met een vintage pick-up

Als je je bruiloft op een boerderij houdt, arriveer je natuurlijk ook als een boer! Wij denken dan direct aan een trekker, maar misschien vind je dat wel iets te extreem. Pak het subtieler aan met paard en wagen of door heel sprookjesachtig samen op een paard aan te komen. Als je niet zo’n fan bent van paardrijden, dan is een fiets natuurlijk ook een leuke oplossing. Moet je een grote afstand afleggen? Kies voor een vintage pick-up! Lees voor nog meer leuke mogelijkheden ons artikel 7 alternatieven voor een trouwauto.

pin

Diner op een boerderijbruiloft: varken aan het spit

Bij een relaxte dag hoort natuurlijk uitgebreid samen tafelen en genieten. Barbecueën is lekker ontspannen en doe je buiten! Serveer naast spareribs ook veel groenten van de barbecue, zoals maiskolven, champignons en courgette. Een andere mogelijkheid is om een groot varken te roosteren of om een lopend buffet te regelen met diverse gerechten. En op een boerderij heb je ook alle ruimte voor een foodtruck op je bruiloft!

pin

Bruidstaart voor een bruiloft op een boerderij

Er zijn ontelbare mogelijkheden voor de bruidstaart op een boerderijbruiloft. Ga voor een simpele bruidstaart met subtiele takjes kruiden als afwerking of kies voor een naked cake met veel fruit! Een tafel met verschillende taarten staat weer erg gezellig en casual. Ook kan iedereen dan zelf kiezen waar hij een stuk taart van wil. Presenteer de taart(en) op een boomstam als etagère en maak het geheel af met veel bloemen.

pin

Muggenspray, drankjes en muziek op je boerderij bruiloft

Met een bruiloft op een boerderij vier je op een unieke en persoonlijke manier de liefde voor je partner en naasten. Kleine dingen als gezellig gedekte tafel en heel veel eten geven jouw dag een relaxte sfeer. En met een leuke band of zangeres, veel drankjes én muggenspray is jouw boerenbruiloft een succes!

Ook interessant voor jou: