Kerst 9 november 2020

De mooiste kerstkaartteksten voor tijdens corona

Corona kerstkaart tekst

Gelukkig mogen we weer wat meer met kerst dit jaar. Toch kan jouw kerst of die van je naaste door corona nog steeds wat beperkt zijn. Een kerstkaartje brengt jullie dan dichter bij elkaar deze feestdagen. En al is een kaartje sturen niet hetzelfde als gezellig samen tafelen met je liefste mensen, met een kaartje verspreid je wel een beetje van die warmte van kerst. Speciaal voor tijdens corona verzamelden wij daarom heel veel mooie en persoonlijke kerstkaart teksten. Een corona kerstkaart tekst om iemand sterkte of beterschap te wensen, te bedanken of te laten weten dat je diegene niet vergeet tijdens de kerstdagen. Zodat je je dierbaren op originele manier fijne feestdagen en een goed 2023 kunt wensen.

🎄 Tip: Bekijk ook onze algemene teksten voor op een kaartje in coronatijd.

Tekst voor een kerstkaart in tijden van corona

Ben je op zoek naar een algemene tekst over kerst en corona voor op je kerstkaartje? Met een van deze teksten schrijf je een betekenisvol kaartje.

2023 is voorbij! Op naar een nieuw jaar, met hopelijk wat meer positiviteit. Heel veel kerstknuffels van ons!

Wat was 2023 weer een gek jaar voor je en wat hebben we elkaar weinig gezien! Ik hoop heel erg dat jullie een fijne kerst hebben en dat 2024 een jaar vol lichtpuntjes wordt. En dat we elkaar snel weer een dikke knuffel kunnen geven!

We vinden het ontzettend jammer dat samen kerst vieren er niet in zit. Gezellig met jullie tafelen, wandelen in het bos en cadeautjes uitpakken, we gaan het dit jaar zo missen! We hopen dat jullie toch fijne dagen hebben en dat 2024 een iets beter jaar wordt.

Kerstkaart tekst voor iemand met corona

Misschien ken je wel iemand die corona heeft, of nog veel last van klachten heeft door het virus. Met een kerstkaartje kun je laten weten dat je aan diegene denkt en hem of haar sterkte wensen. De volgende kerstkaart teksten zijn heel geschikt voor als iemand corona heeft.

Wat is het ontzettend schrikken dat je corona hebt! We hopen heel erg dat je klachten meevallen. Pas goed op jezelf en neem je rust. En hopelijk kun je kerst toch een beetje vieren zoals andere jaren.

Kerst vieren in het ziekenhuis, zo had je het vast niet voor je gezien dit jaar :–( Wat is corona toch een rotvirus! Gelukkig ben je in het ziekenhuis in goede handen. Doe rustig aan en laat je goed verzorgen. Wij denken aan je tijdens de feestdagen.

Dit jaar willen we je niet gewoon een fijne kerst wensen. Want dat wordt het misschien wel helemaal niet. We hoorden namelijk dat je hele ernstige klachten hebt door het coronavirus. Daarom wensen we je voor deze kerstdagen veel gezondheid, liefde en lichtpuntjes toe. En dat 2024 herstel en goede vooruitzichten mag bieden.

Hoop in tijden van corona: passende kerstkaart teksten

Ook als je geen corona hebt is het een moeilijke en misschien wel onzekere tijd. Het dagelijks leven is niet wat het was en er is zoveel behoefte aan hoop en lichtpuntjes. De volgende kerstkaart teksten zijn heel geschikt als iemand het even niet ziet zitten en wel wat moed kan gebruiken. 

Het zijn helaas hele andere feestdagen dan dat we allemaal hadden gedacht. Toch hoop ik dat we er mooie dagen van maken met elkaar. Niet fysiek samen, maar wel in elkaars hart. Zo kunnen we deze moeilijke tijd vol kracht en liefde doorstaan.

Hoop is een lichtje in je hart 
dat vandaag moed geeft
en morgen kracht

Ik heb een kerstwens, 
het is dat kleine lichtje dat aanwezig is in mijn hart.
Het straalt van hoop en vriendschap,
dat wil ik aan je doorgeven.
Opdat je het zult bewaren en koesteren
en misschien zelf ook zult verspreiden.

Kerstkaart teksten voor sterkte in een moeilijke tijd of jaar

Heeft iemand om wat voor reden dan ook een moeilijke tijd of een moeilijk jaar achter de rug, dan doet een mooie tekst op een kerstkaartje goed. Of iemand nou zelf corona heeft gehad, door corona mentaal een zware tijd heeft doorstaan of angstig is door de situatie. Wens iemand sterkte met een van deze kerstkaart teksten voor tijdens corona.

Een lichtje in een donkere tijd
is iets dat warmte geeft, je hart verblijdt

Ik wens je sterkte, kracht en liefde voor dit nieuwe jaar
En een hele fijn kerst en oud & nieuw met elkaar

Witte wereld vol van vragen,
vol van zorgen en van pijn.
Maar waar het wonder van de kerstnacht,
toch telkens weer een troost kan zijn.

Ik wil je sterkte toewensen
in een moeilijke tijd als deze
En hoop dat dit steuntje in de rug
een lichtje in de duisternis mag wezen

Ik wil je even zeggen
dat ik aan je denk
ik kaarsjes voor je brand
dat ik met je meeleef
en je met dit kaartje
liefde, sterkte geef

Christelijke kerstkaart teksten voor in coronatijd

Vind je het mooi om een christelijke tekst op je kerstkaart te schrijven, en zoek je een tekst die ook bij corona past? De volgende christelijke (bijbel)teksten bieden hoop tijdens kerst. Bekijk ook eens onze andere christelijke teksten voor op een kerstkaart.

God’s light will shine through you this Christmas and throughout the new year.

En opeens was daar de ster weer die ze al eerder gezien hadden. Toen ze de ster weer zagen, waren ze erg blij. De ster wees hun de weg.

Mattheus 2:9-10

Kom tot ons, de wereld wacht,
Heiland, kom in onze nacht.
Licht dat in de nacht begint,
kind van God, Maria’s kind.
De Mensenzoon is gekomen om te zoeken en te redden wat verloren was.

Lucas 19:10

Als terugkijken pijn doet,
vooruitkijken je bang maakt,
kijk dan naast je.
Ik ga met je mee,
ik ben altijd bij jou.
Alle dagen.

Kerstkaart tekst om iemand te bedanken tijdens corona

Er zijn zoveel lieve mensen die iets voor een ander betekend hebben in 2021. Misschien ken je zelf ook wel iemand die een bedankje verdient na het geven van praktische of mentale steun. Met deze corona bedankt teksten voor op een kerstkaart voelt diegene zich echt gewaardeerd.

Bedankt voor alle goede zorgen toen ik ziek was. Door jouw hulp was ik zo ontzettend uit de brand geholpen! Ik wens je hele fijn kerstdagen en een mooi nieuwjaar toe. En je weet: als ik in het nieuwe jaar iets voor jou kan betekenen, dan sta ik voor je klaar.

Bedankt voor het vertrouwen,
bedankt voor alle tijd.
Bedankt voor al je begrip,
op jou kan ik bouwen.

Koken, boodschappen, de kinderen ophalen, oppassen; je deed het dit afgelopen jaar allemaal om ons te helpen. Heel erg bedankt voor je tijd en zorgen, zonder jou konden we het allemaal niet bolwerken. Kerst samen vieren zit er dit jaar helaas niet in, maar ik hoop dat jullie wel hele fijne dagen hebben samen!

🎄 Ook leuk om te lezen: Dit zijn de kerstkaartentrends van dit moment!

Kerstkaartje schrijven in deze tijd

Een kaartje schrijven is in deze tijd misschien wat lastiger dan normaal, maar met behulp van deze teksten is jouw kaartje zo geschreven. Wil je meer leuks lezen over kerst? Bekijk bijvoorbeeld onze tips hoe je kerstavond kunt vieren in coronatijd.

Ook interessant voor jou: