Ga naar de inhoudGa naar het kaarten filter

Duurzame kerstkaarten

Via duurzame kerstkaarten iets terugdoen voor andere mensen (supergoed), of de wereld (nog beter), past helemaal bij de kerstgedachte. Laat je kerstkaarten daarom op een duurzame manier drukken en bezorgen. Bestel je duurzame kerstkaarten en ontvang meteen een gratis proefdruk

Zo maak je zelf een duurzame kerstkaart

Wij willen ook over twintig jaar nog een witte kerst kunnen vieren, lekker opwarmen bij de haard na een winterwandeling en een foute kersttrui kunnen dragen. Daarom zijn al onze kaarten duurzaam. Dus onze kerstkaarten ook! Daarmee bedoelen we dat de kaarten vanaf het begin van de productie tot aan de bezorging bij jou thuis zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd en verzonden:

  • Al het papier dat we gebruiken is FSC gecertificeerd en komt uit duurzaam beheerde bossen. Dat betekent dat voor elke gekapte boom, nieuwe bomen worden teruggeplaatst.
  • Bovendien zijn onze verpakkingen van 100% gerecycled karton, zodat de grondstof meerdere keren gebruikt kan worden. 
  • Daarnaast werkt onze drukkerij CO2-neutraal en wordt alle uitstoot gecompenseerd. 
  • Tot slot heb je zelf de mogelijkheid om bij je bestelling duurzame keuzes te maken. Dat werkt zo:

Duurzame kerstkaarten bestellen

Een duurzame kerstkaart kun je heel eenvoudig zelf maken:

  1. Kies een kaart uit de collectie en klik op ‘Kaart bewerken’.
  2. Maak je kaart persoonlijk door in de kaartmaker leuke figuren en kaders toe te voegen, een kerstwens te schrijven of je eigen foto te uploaden.
  3. Ben je klaar met ontwerpen? Dan is het tijd om je kerstkaart te bestellen.

In het bestelproces kun je je kerstkaart duurzamer maken door te kiezen voor de papiersoort ‘Luxe Recycled’ en deze te laten versturen in de enveloppen van gerecycled papier. Hierbij heb je de keuze uit ‘Naturel’ of ‘Kraft’ voor een 100% eco kerstkaart.

Plant een (kerst)boom met je kerstkaartje

Bij elke bestelling die je plaatst spaar je mee voor het Kaartje2go bos. Hoe meer kaarten er worden verkocht, hoe meer bomen wij kunnen planten. Samen met Trees for All kiezen we elk jaar een locatie uit waar de bomen komen te staan. Zo zijn er in 2019 en 2020 in totaal al meer dan 4.000 bomen geplant.

Wil je meer weten over wat Kaartje2go doet op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld over ons bos? Kijk dan even op onze pagina over duurzaamheid, daar vertellen we je er alles over!

Duurzame kerstkaarten, duurzaam verstuurd

Ook het versturen van je kerstkaart is duurzaam. Voor de verzending werken we samen met het project Groene Post van PostNL. Dat betekent dat je kerstkaarten CO2-neutraal bij de ontvanger op de deurmat vallen.

Als je voor 20:00 uur bestelt, worden je kerstkaarten nog dezelfde dag verstuurd. In 95% van de gevallen ontvang je ze al de volgende dag (zie ook de bezorginformatie voor kerstkaarten).

Je kunt je kaarten rechtstreeks naar de ontvangers versturen of een pakketje met kerstkaarten bij je thuis laten bezorgen. Vervolgens kun je zelf de kerstkaarten rondbrengen bij de mensen in je omgeving. Stap lekker op de fiets en ga langs voor een bakje koffie om je kaart persoonlijk te overhandigen. Dat is niet alleen gezellig, maar ook nog eens heel groen.

Je kunt het pakketje ook laten bezorgen bij een PostNL-punt bij jou in de buurt. Dit scheelt maar liefst 17 procent in de CO2-uitstoot voor de bezorging! Zo kunnen je kerstkaarten carpoolen met andere pakketjes. Kies je voor deze methode, dan ontvang je vanzelf een berichtje om het pakket op te halen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.