Trouwen
Blog Artikelen Trouwen Tips voor het inlopen van je trouwschoenen
Door: Kaartje2go
Functie: Blogger
Geplaatst op 18-01-2018
 

Tips voor het inlopen van je trouwschoenen

Trouwschoenen inlopen

De perfecte schoen maakt jouw trouwjurk helemaal af. Helaas zijn er veel bruiden die pijnlijke voeten krijgen door knelling en blaren. Deze beïnvloeden niet alleen hoe je loopt, maar ook hoe je je voelt. Gelukkig zijn er een aantal trucjes om je trouwdag pijnloos door te komen en om je trouwschoenen goed in te lopen. Wij vertellen je er alles over!

Kies de schoen die bij jou past

Als je je trouwschoenen nog niet gekocht hebt, is het goed om te bedenken welke schoen bij jou past. Wanneer je niet vaak op hoge hakken loopt, is het op je trouwdag ook niet verstandig om schoenen met een hoge hak te dragen. Ga in dat geval voor een lage hak, of een hoge, dikke hak. Zo heb je wel de hoogte en elegantie van de hak, maar heb je wat meer stevigheid. Denk ook aan de locatie van je trouwdag bij het kiezen van je trouwschoenen. Ga je trouwen aan het water of wil je trouwen op een boerderij? Dan is het misschien handiger en comfortabeler om voor platte schoenen als sandaaltjes te kiezen. En een bohemian bruiloft vraagt natuurlijk om blote voeten!

Kies de goede maat

Het lijkt een open deur, maar de goede schoenmaat kopen is zeer belangrijk als het om je trouwschoenen gaat. Te kleine schoenen zorgen voor afgeknelde voeten, terwijl te grote schoenen oncomfortabel zitten. Laat je adviseren in de winkel en koop geen schoenen die in de schoenenzaak al niet lekker zitten of knellen. Een tip hierbij is om de schoenen ‘s middags te gaan passen. Je voeten zijn dan vaak al iets meer opgezet en zijn zo een goede weerspiegeling van hoe je voeten op de helft van je trouwdag zullen zijn.

Wacht niet tot het laatste moment met schoenen inlopen!

Met het inlopen van je schoenen moet je op tijd beginnen, want het inlopen heeft tijd nodig. Begin daarom een paar weken voor je trouwdag al met het inlopen. Loop je schoenen de eerste dagen ongeveer tien minuten in en bouw dit steeds verder op. Draag ze tijdens je huishoudelijk werk, wanneer je de hond uitlaat of, wanneer je een zittend beroep hebt, op je werk! Je trouwschoenen vormen zich zo naar je voet, zodat je knelling en blaren steeds meer voorkomt.

Helpt het inlopen niet? Laat je schoenen oprekken

Als je tijdens het trouwschoenen inlopen merkt dat je schoenen toch niet echt meegeven en je pijn krijgt aan je voeten, dan kun je je schoenen oprekken met een aantal handige trucjes. Leren schoenen rek je gemakkelijk op door natte sokken aan te trekken en vervolgens je schoenen in te lopen. Wanneer je sokken eenmaal droog zijn, hebben je schoenen de vorm van je voeten overgenomen. Je kunt synthetische schoenen oprekken door je schoenen met dikke sokken te dragen en deze vervolgens een tijdje te föhnen. Wanneer je de schoenen met je voeten er nog in laat afkoelen, vormen je voeten zich ook naar je schoenen. Helpt dit allemaal niet? Laat je schoenen dan oprekken bij de schoenmaker of koop schoenoprekkers.

Spray je schoenen van tevoren in met deodorant

Om je voeten specifiek te behoeden voor blaren, spray je je schoenen voordat je ze aantrekt in met deodorant. Zweet is namelijk de boosdoener bij blaren, want het geeft veel wrijving. De deodorant in je schoenen zorgt voor minder zweet en dus minder wrijving.

Vergeet de blarenpleisters niet!

Voor de zekerheid is het goed om een setje blarenpleisters bij je te hebben op je trouwdag. Wanneer je toch last krijgt van blaren of wanneer je voelt dat het niet lang meer duurt voordat je deze krijgt, dan kun je de pijn gemakkelijk stillen met blarenpleisters. Benieuwd wat nog meer handig is om je trouwdag vlekkeloos te laten verlopen? Lees ons artikel Emergency kit voor je bruiloft!

Neem extra schoenen mee

Als laatste is het verstandig om een extra paar schoenen mee te nemen met een platte zool. Kies voor witte ballerina’s, sandaaltjes, sneakers of teenslippers. Gasten met hakken zullen teenslippers trouwens ook waarderen, dus zet eventueel een mand met teenslippers neer!

Op hakken lopen zonder pijn

Met deze tips ben jij ervan verzekerd dat je je bruiloft pijnvrij doorkomt. Want naast dat je er goed uit ziet, is het ook belangrijk dat je je goed voelt op de mooiste dag van je leven. Wat zijn jouw tips voor het inlopen van schoenen? Laat het ons weten in een reactie!

Samenvatting
Tips voor het inlopen van je trouwschoenen
Titel artikel
Tips voor het inlopen van je trouwschoenen
Omschrijving
De perfecte schoen maakt jouw trouwjurk helemaal af. Helaas zijn er veel bruiden die pijnlijke voeten krijgen door knelling en blaren. Deze beïnvloeden niet alleen hoe je loopt, maar ook hoe je je voelt. Gelukkig zijn er een aantal trucjes om je trouwdag pijnloos door te komen en om je trouwschoenen goed in te lopen. Wij vertellen je er alles over!
Auteur
Publisher Name
Kaartje2go
Publisher Logo
 
Deel dit artikel
 
 
Gerelateerde artikelen
Trouwen

Zo organiseer je een verlovingsfeest!

Een verlovingsfeest geven doe je natuurlijk omdat je ‘ja’ hebt gez...

Lees verder
Trouwen

Fleurig feest: een bohemian bruiloft!

Bloemen in alle kleuren, dromenvangers en sfeervolle lichtsnoeren zijn...

Lees verder
Inspiratie en tips ontvangen?