Kinderfeestjes 19 september 2019

De leukste thema’s voor een stoer kinderfeestje

Thema stoer kinderfeestje

Kinderen die het liefst lekker rennen en ravotten, vinden een stoer kinderfeestje natuurlijk het allerleukste! Maar wat zijn nou leuke thema’s voor stoere jongens en meiden? Wij verzamelden 6 thema’s en delen de leukste versiering, spelletjes en activiteiten voor een origineel en stoer thema kinderfeestje.

Tip: Wij verzamelden ook heel veel leuke ideeën voor een zoet en gezellig kinderfeestje.

1. Robot thema kinderfeestje

Beep Beep! Kinderen die graag van de laatste technieken op de hoogte zijn, vinden een stoer thema kinderfeestje met robots vast fantastisch. Maak samen robotkostuums van grote dozen, met gaten voor het hoofd en de armen. De kostuums versieren jullie natuurlijk met aluminiumfolie, papieren knopjes en schermpjes. Laat de kinderen ook een eigen robot maken, bijvoorbeeld van houten blokken. Voor de versiering is aluminium trouwens ook je vriend. Hang daarnaast slingers met papieren robots en gereedschap op en maak zelf een paar grote robots van papieren dozen. Op een robotfeestje zijn de volgende spelletjes leuk om te spelen.

 • Blik gooien: Maak eventueel gezichtjes op de blikken voor de echte robotlook.
 • Robotdansen: Welke kind danst het beste als een robot?
 • Robotquiz: Een korte quiz met feitjes en weetjes over robots. Wie is de slimste robot?
 • Laserweb: Span in een lange gang draadjes waar de kinderen tussendoor moeten manoeuvreren. 

2. Thema kinderfeestje met dinosaurussen

Dinosaurussen zijn fascinerende wezens en veel kinderen vinden ze dan ook razend interessant. Met een dinofeestje breng je de dieren weer even tot leven! Laat de kinderen fossielenkoekjes maken met afdrukken van dino’s en dinopoten. Ook is het leuk om dinopoten te maken met karton. Met 2 gaatjes en een lintje erin kunnen de kinderen de poten ook echt aan hun voeten maken. Veel dino’s leefden in het groen, dus met groene slingers, veel grote (nep)bladeren en plastic dino’s tover je de woonkamer tot een echt dinoparadijsje. Serveer ook dinodrinken (groene ranja) en dinopoep (Maltezers) voor als de dino’s even uitgeraasd zijn. En dit zijn leuke spelletjes voor een dinosaurus feestje.

 • Fossielen zoeken: Maak dinobotten van klei en verstop deze in de tuin of een grote bak met zand. Welk kind vindt de meeste dinobotten?
 • Dino-ei naar de overkant brengen: De kinderen moeten, met hun dinopoten aan, een ei op een lepel naar de overkant brengen. 
 • Dinootje-prik-je: Dit spel werkt net als ezeltje-prik-je, maar dan met de staart van een dino. 

3. Ready for take-off: vliegtuigfeestje

Als jouw zoon of dochter dol is op vliegtuigen en al van jongs af aan piloot wil worden, dan is een vliegtuigfeestje een leuk idee. Woon je vlak bij Schiphol? Dan is vliegtuigen spotten natuurlijk de perfecte activiteit. Natuurlijk kun je het feestje ook gewoon thuis vieren. Een lucht vol vliegtuigen boots je qua versiering gemakkelijk na met blauwe en witte ballonnen aan het plafond en papieren vliegtuigen ertussen. Ook zijn slingers met papieren wolkjes en vliegtuigen perfect voor dit thema kinderfeestje. Geef alle kinderen een pilotenpet en maak samen een uniform van witte t-shirts, met strepen op de schouders, een pilotenbril in een borstvakje en een stropdas. Je maakt het feestje nog leuker met de volgende spelletjes.

 • Piloot worden: Na het doen van de pilotenquiz behaalt iedereen zijn pilotendiploma.
 • Vliegmeters maken: Vouw samen papieren vliegtuigjes. Welk vliegtuigje vliegt het verst?
 • Bagagecheck: Leg bagage neer die je wel en niet mag meenemen als ruimbagage op een grote tafel en laat de kinderen een koffer vullen met bagage. Wie komt er door de bagagecheck?

4. Stoer thema kinderfeestje: geocaching

De deur uit met een gps om schatten te zoeken op de leukste plekken, dat is geocaching! Of je zoon of dochter nou fan is van geocaching of nog niet: een geocache kinderfeestje is sowieso een succes. Tijdens het feestje gaan jullie met een smartphone of gps en coördinaten eropuit om caches te ontdekken. Dit zijn een soort schatten, die een logboek voor je naam en meestal iets kleins om te ruilen bevatten. De meeste caches zitten goed verstopt en moet je met raadsels vinden. Een geocache kinderfeestje vier je dus niet in de huiskamer, maar jullie gaan echt op pad. Zet daarom ook op de uitnodiging dat de kinderen kleren aandoen die vies mogen worden. Er zijn verschillende bedrijven die geocache feestjes kunnen verzorgen. Maar als je zelf al vaak gegeocachet hebt en weet hoe het werkt, kun je het natuurlijk ook helemaal zelf organiseren. Voor meer informatie ga je naar www.geocaching.nl

5. Piratenfeestje met ooglapjes en papegaaien

Heb jij een kleine ondeugd in huis rondlopen? Organiseer dan een stoer piraten kinderfeestje! Versier de woonkamer met visnetten, rode en zwarte vlaggetjes en piratenvlaggen. Laat de kinderen ook hun eigen piratenshirt maken met rood-witte strepen, een papegaai op de schouder getekend en heel veel scheuren. Een bandana en ooglapje maken het natuurlijk af. Piraten staan ook bekend om hun zeeliederen, dus leer de kinderen een echt piratenlied. De volgende spelletjes passen bij een piraten thema kinderfeestje.

 • Papegaaien: Laat de kinderen een voor een een zin doorfluisteren. Klopt de zin bij de het laatste kind nog steeds?
 • Haringhappen: In plaats van snoephappen laat je de kinderen haringhappen met snoepvisjes.
 • Een speurtocht met schatkaart en schat mag natuurlijk niet ontbreken. 

Ook leuk om te lezen: Alles voor een leuk piratenfeest!

6. Pippi Langkous thema kinderfeestje

De stoere Pippi Langkous is door haar gekke capriolen het voorbeeld van veel kinderen! Laat de kinderen hun eigen Pippikleren maken met lange shirts, grote zakken en 2 verschillende sokken. Daarnaast zijn kleine sproetjes en oranje vlechten met ijzerdraad onmisbaar. En de jongens maken natuurlijk een zeeroverpak met een gescheurd t-shirt, bandana en baard. De kinderen mogen taart eten met hun handen, met lange rietjes limonade drinken uit een vissenkom en (snoep)spaghetti eten met behulp van een schaar (lange spaghettislierten knip je namelijk gewoon in tweeën). En met de volgende spelletjes komen alle Pippi’s helemaal goed uit de verf.

 • Pippi’s naam: Wie kan de naam Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Efraïmsdochter Langkous het eerste onthouden?
 • Sterkste Pippi: Maak een (knuffel)paard met gewichtjes. Wie is de sterkt en houdt het paard het langst boven zijn hoofd?
 • De zeerovers hebben Pippi’s munten gestolen. Zoek met behulp van de schatkaart waar ze hun schat hebben verstopt. 

Stoer thema kinderfeestje organiseren

Een thema kinderfeestje zal alle kinderen inclusief de jarige nog lang bijblijven! Wil je meer ideeën voor kinderfeestjes? Bekijk de top 10 leukste locaties voor een kinderfeestje of ontdek onze ideeën per leeftijd, zoals een kinderfeestje voor 4-jarigen, 6-jarigen en 12-jarigen.

Ook interessant voor jou: