Kinderfeestjes 20 september 2022

Deze tips maken het kinderfeestje van je 8-jarige onvergetelijk

Wordt je zoon of dochter bijna 8 jaar, dan is het kinderfeestje een van de belangrijkste momenten van het jaar! En er is zoveel leuks te organiseren voor je 8-jarige feestvarken. Sla de chips dus vast in en zet de ranja koud. Met deze tips en ideeën vier je een origineel kinderfeestje voor meiden en jongens van 8 jaar.

🥳 Ook leuk om te lezen: 60x toffe locaties voor een kinderfeestje

Kinderfeestje voor een meisje van 8 jaar

Hoe ouder je zoon of dochter wordt, hoe meer er mogelijk is met zijn of haar kinderfeestje! Je kind wordt steeds zelfstandiger, kan meer kinderen uitnodigen en houdt het qua tijdsduur langer vol. En ben je op zoek naar ideeën voor een meiden kinderfeestje voor de leeftijd 8 jaar, dan is er ook superveel tofs te doen. De activiteiten zijn trouwens ook heel leuk voor jongens die van gezellige kinderfeestjes houden. Houd je eenhoorn- of zeemeerminpak vast in de aanslag, want hier komen de leukste ideeën voor jouw dochter! 

 • Museumfeestje
 • Discofeestje
 • Workshop koken
 • Eenhoornfeestje
 • Paardenfeestje
 • High tea-feestje
 • Zeemeerminzwemmen
 • Knutselfeestje

Kinderfeestje jongen 8 jaar

Is jouw zoon een echte rouwdouwer, of heb je een stoere dochter die niet bang is voor wat actie? Geef dan een stoer kinderfeestje voor jouw meisje of jongen van 8 jaar! Lekker vies worden, spannende dingen doen en samenwerken is superleuk tijdens een verjaardagsfeestje. Met deze ideeën voor een kinderfeestje voor een meisje of jongen van 8 jaar wordt het een onvergetelijke dag.

 • Kinderfeestje bij de boswachter
 • Virtual reality-feestje
 • Karten
 • Piratenfeestje
 • Skiën in een skihal
 • Voetbalfeestje
 • Bowlen
 • Pokémonfeestje
 • Klimfeestje
kinderfeestje thuis 8 jaar

Kinderfeestje thuis voor 8 jaar 

Laat jullie budget het even niet toe om een duur feestje buiten de deur te organiseren, of houden jullie gewoon van gezellige feestjes in huis? Geef dan thuis een kinderfeestje wanneer je kind 8 jaar wordt. Met de volgende thema’s en knutsels vieren jullie een supertof feestje. 

Leuke thema’s voor een kinderfeestje thuis

 • Circusfeestje
 • Feestje met oud-Hollandse spelletjes
 • Vlogfeestje: zelf een vlog maken
 • Quizfeestje
 • Speurtochtfeestje

Knutselfeestje: knutselen met een kinderfeestje voor 8 jaar

Kinderfeestje thuis? Deze spelletjes zijn leuk voor 8 jaar

Vier je het kinderfeestje thuis, dan is het wel zo fijn om ook wat spelletjes achter de hand te hebben. Misschien is er tijd over of zijn de kids binnen een mum van tijd klaar met het versieren van hun pannenkoek. De volgende spelletjes zijn dan superleuk om te doen tijdens een feestje voor 8 jaar! 

Mama, hoe laat is het?

Wijs bij dit spelletje één kind aan dat de moeder is. Laat de moeder met de rug naar de kinderen staan. De kinderen staan 10 meter achter haar, achter een lijn. De kinderen vragen steeds ‘Mama, hoe laat is het?’, waarna de moeder bijvoorbeeld antwoordt: ‘5 uur!’ De kinderen doen vervolgens 5 stappen naar voren. Dit gaat steeds zo door tot de moeder denkt dat de kinderen dichtbij genoeg zijn. Zodra de kinderen dan weer vragen hoe laat het is, roept de moeder ‘Etenstijd!’. Vervolgens probeert ze de kinderen te tikken. De kinderen moeten ervoor zorgen dat ze weer achter de lijn komen, want daar kunnen ze niet getikt worden. Het kind dat als laatste overblijft heeft gewonnen. 

Het moerasspel

Voor het moerasspel heb je net zoveel houten plankjes nodig als kinderen, plus twee extra plankjes. Verdeel de kinderen in twee groepen. Na het startsein moeten de kinderen zo snel mogelijk het ‘moeras’ oversteken. Dit doen ze door de plankjes achter elkaar neer te leggen en hieroverheen te lopen. Ze leggen steeds het laatste plankje weer voor het eerste, en zo komen ze steeds een stukje verder. Het team dat het snelste het moeras overgestoken is, wint! 

Voorhoofdsbal

Tijdens het spelletje voorhoofdsbal is het de bedoeling dat de kinderen in tweetallen zo snel mogelijk de finish halen met een bal tussen hun voorhoofd. Elke keer dat de bal valt moet het team opnieuw beginnen. Wil je het spelletje moeilijker maken, laat de kinderen dan ook een gekookt ei of een boek gebruiken. 

Toren bouwen

Bij dit spel laat je de kinderen heel eenvoudig een toren bouwen met bierviltjes en plastic bekertjes. Wil je het nog iets spannender maken? Speel het spelletje dan in de tuin wanneer er wat wind staat! Je kunt er een competitie van maken door met twee teams te spelen, of een teambuildingsspel door met z’n allen samen te spelen.

Toverdrank

Tijdens het spel toverdrank gaat één kind naar de gang, waarna de andere kinderen een slokje van een ‘toverdrank’ krijgen. Als het kind teruggeroepen is, zijn alle kinderen veranderd in wat ze het liefst willen zijn; een raceauto, brandweerman of prinses! Het kind dat naar de gang ging, moet raden wat de kinderen om de beurt uitbeelden.

🎲 Ook leuk voor jou: 19 toffe spelletjes voor een onvergetelijk kinderfeestje

Kinderfeestje 8 jaar jongen

Kinderfeestje 8 jaar: tekst voor de uitnodiging

Wat is er nou leuker dan uitnodigingen uitdelen op school! Wat ons betreft begint het kinderfeestje dan ook al bij het maken van de uitnodiging. Bij Kaartje2go maken jullie hem helemaal zoals het feestvarken het in z’n hoofd had. Voeg er een leuke foto aan toe en maak het af met toffe figuren. En de tekst? Die hebben wij al voor jullie geschreven :–)

Er is er één jarig, hoera, hoera! Dat kun je wel zien dat ben iiiiiik!

Over een paar weekjes word ik 8, en het lijkt me superleuk om dat te vieren met jou.
Je bent op zaterdag 20 november bij mij thuis welkom van 14:00 uur tot 17:30 uur. 

Neem je je zwemspullen mee? Dan maken we er samen een gezellige middag van.

Hoera, binnenkort word ik 8 jaar! 
En mijn kinderfeestje is pas echt leuk als jij erbij bent.
Het is op 6 mei, om 14:00 uur. We brengen je rond 18:00 uur weer met een volle buik thuis!

Mijn adres is Stationsstraat 48.
Laat je even weten of je erbij bent? Dat kan via 0612345678.

🎉 Meer tekstinspiratie nodig? Ontdek hier de leukste teksten voor op een kinderfeestjesuitnodiging.

Nog meer toffe ideeën

Deze tips, ideeën, thema’s en teksten zorgen er sowieso voor dat het een onvergetelijk kinderfeestje voor jouw jarige job of jet wordt. En wil je nou meer toffe ideeën, bekijk dan ook onze tips voor een kinderfeestje voor 9-jarigen.

Ook interessant voor jou: