Kinderfeestjes 14 september 2020

Alle tips voor een leuk piraten kinderfeestje!

Piraten kinderfeestje

Arrrrrgh, verzamel alle stoere piraatjes en hijs de zeilen! Het is tijd voor voor het allerleukste piraten kinderfeestje. Is jouw kleine piraat binnenkort jarig en wil je voor hem of haar een leuk feestje organiseren met zijn vriendjes en vriendinnetjes? Organiseer een spannend piratenfeestje, alle kinderen kunnen niet wachten tot het zo ver is. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het organiseren van een gezellig kinderfeest? Wat voor spelletjes kunnen ze spelen? Wat voor accessoires heb je nodig? Op de Kaartje2go blog geven wij jou van A tot Z tips over uitnodigingen, accessoires, spelletjes en meer. 

Ook leuk om te lezen: Toffe teksten voor op de uitnodiging van een kinderfeestje

Uitnodiging voor een piraten kinderfeestje

Allereerst is het zaak om een leuke en originele uitnodiging maken voor het piratenfeest. En wat is er leuker dan een mooie uitnodigingskaart voor het kinderfeestje? Alle kleine piraatjes zullen gelijk enthousiast worden. Een mooie uitnodiging geeft direct iets tastbaars aan de genodigden. Doordat een kaart vaak op de schoorsteenmantel wordt gezet, zullen de kinderen herinnerd worden aan de middag waarop het piraten kinderfeestje zal plaatsvinden. 

De tekst voor de piraten uitnodiging 

Wat kun je het beste op de uitnodigingskaart voor het piratenfeestje zetten? Wij hebben een leuke tekst voor je bedacht. Onderstaande tekst kun je zo kopi├źren en gebruiken voor jouw uitnodiging!

Aarghh, ahoi kleine piraatjes! Zijn jullie al klaar voor het leukste en stoerste piratenfeestje? Op hijsen wij de zeilen en maken wij er een gezellige middag van. Op verwachten wij jou in de leukste piratenoutfit. Wij zullen de leukste spelletjes spelen en lekkerste piratenhapjes maken en eten. Laat je weten of je komt?

Tot dan! 

Piraten feestje verkleden

Accessoires piratenfeestje

Om het piratenfeestje van de juiste sfeer te voorzien heb je natuurlijk accessoires nodig. Leuke items die het huis perfect aankleden in piratenstijl. Wat heb je hiervoor precies nodig? Wij hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. 

Versier het huis

Het belangrijkste is natuurlijk de versiering in het huis. Dit is de plek waar het piratenfeestje gaat plaatsvinden. Dit wordt gezien als het piratenschip, de plek waar elke piraat zich thuis voelt.

Hang daarom een grote zwarte piratenvlag op aan de muur, het symbool voor de piraat. Versier het huis met slingers, ballonnen en een gedekte tafel. Je kan ook nog denken aan de onderstaande versieringen:

  • Piraten landkaart voor op tafel of aan de muur
  • Piraten munten voor op tafel
  • Een skelet van een piraat aan de muur
  • Piraten tafelkleed 

Schminken

Vraag de ouders van de kleine piraatjes de koters thuis eerst te schminken voordat het feestje begint. Is dit geen optie? Haal dan zelf de verfkwasten uit de kast en schmink elkaar bij het begin van het feestje. Zo ziet iedereen eruit als een echte piraat. Dit geeft net even een extra dimensie aan het feestje. 

Verkleden

De piratenlook is natuurlijk helemaal af als de kinderen de leukste kleding dragen. Wat voor kleding heb je nodig om er op en top piraat uit te zien? Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te zorgen voor een zwarte piratenhoed met doodskop. Kies daarnaast een lange zwarte jas, hoge laarsjes en een leuke accessoire zoals een zwaard of ooglapje. 

Spelletjes tijdens het piratenfeestje

Tijdens het piraten kinderfeestje is het natuurlijk leuk om samen spelletjes te spelen. Wat voor spelletjes kun jij voor jouw piraatjes klaarzetten? Wij hebben een leuke selectie gemaakt. 

Schatkist zoeken

Een klassieker. Verstop een leuke zelf geschilde schatkist en laat de piraatjes op zoek gaan in huis. Geef na elk kwartier een paar tips weg over waar de schatkist kan liggen. De kinderen zullen alles uit de kast halen om de schatkist te vinden. De winnaar krijgt een mooie prijs zoals wat lekkers te eten. 

Ringwerpen

Dit spel vereist een goede hand-oog co├Ârdinatie. Laat de kleine piraatjes ringen werpen. Er moeten zoveel mogelijk ringen om de palen worden gegooid. Een super spannend spel voor de piraatjes. Het is belangrijk om geduldig te zijn, een hele mooie oefening voor de kleine kinderen.

Blikgooien

Het eeuwenoude spel blikgooien, ook wel bekend van de kermis. Laat de kinderen om de beurt zoveel mogelijk blikken van de plank afgooien. Dit zal ongetwijfeld een spannend spel worden waaraan de piraatjes veel lol zullen beleven. De winnaar krijgt een mooie traktatie. 

Touwtrekken

Zijn er minimaal 6 kinderen aanwezig op het feestje? Ga met mooi weer naar buiten en laat ze tegen elkaar touwtrekken. Het eerste team dat drie keer de tegenpartij over de witte lijn trekt wint. Een goede oefening om de kleine piraten te laten samenwerken. 

Piraten kinderfeestje eten drinken

Eten & drinken tijdens het piraten kinderfeestje 

Bij een gezellig feestje horen natuurlijk lekkere hapjes en drankjes. Het is helemaal leuk als als het eten en drinken aansluit op het thema piraten. Hoe kun je je etenswaar piraat-proof maken?

pin

Eierkoek piraat

Eierkoeken, heerlijk! Een ideaal tussendoortje op zoÔÇÖn actieve middag voor de piraatjes. Je kunt de kinderen zelf een eierkoek in de vorm van een piraat laten maken, of deel ze direct uit en ga verder met het programma.

pin

Bananen piraten

Bananen in de vorm van piraten. Een ideaal tussendoortje dat in de loop van de middag genuttigd kan worden.

pin

Meloenboot

Lekker, fruit! En wat een mooie en originele piratenboot is dit. Hier zullen de kleine piraatjes zeker in geïnteresseerd zijn.

pin

Piratenrum

Limonade in de vorm van piratenrum. Heerlijk, en wat ziet het er stoer uit. Het is natuurlijk belangrijk om goed te blijven drinken, zeker als het warm weer wordt.

pin

Piratendiploma

Zit het piraten kinderfeestje erop? De kinderen hebben vast een heerlijke middag gehad. Hoe kun je de dag het beste afsluiten? Met een piratendiploma! Alle geslaagde piraatjes krijgen een mooi diploma mee naar huis. Wat zullen de ouders trots zijn. Een mooi aandenken aan een gezellige middag.

Ook interessant voor jou: