Jippie! De leukste ideeën voor het kinderfeestje van je 7-jarige

kinderfeestje 7 jaar

Er is er één jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat is… je kind! Wordt je zoon of dochter binnenkort 7 jaar, dan is een kinderfeestje het toppunt van plezier. Maar hoe geef je nou een origineel kinderfeestje voor je 7 jaar oude jongen of meisje? Met onze ideeën voor een kinderfeestje voor 7 jaar ontpop je je geheid tot een ware partyplanner. Zo wordt het verjaardagsfeestje van je spruit een knalfuif van formaat!

Kinderfeestje voor 7 jaar: toffe thema’s

Een kinderfeestje voor een meisje of jongen van 7 jaar valt of staat met een leuk thema. Voor inspiratie hoef je natuurlijk niet ver te zoeken: je kind heeft vast allerlei interesses en hobby’s waar je uit kan putten. Wat vind je bijvoorbeeld van de volgende ideeën voor het kinderfeestje van je 7-jarige?

Kinderfeestje dieren

Miauw, grrr, woef, rawrrr! Is jouw kind gek op dieren? Dan is het thema dieren perfect voor jullie kinderfeestje voor 7 jaar. Ga met schmink aan de slag en tover de kinderen om tot hun favoriete dieren. Of ga knutselen en versier tijger-, poezen- of vlindermaskers. Wat betreft activiteiten is ‘dierenstaarten tikkertje’ een geweldige optie. Hierbij mogen de kinderen elkaars staarten afpakken. Degene met de meeste staarten wint! Daarnaast zijn spelletjes als dierengeluiden raden en speelgoeddieren versieren beestachtig leuk. Oh, en een bezoekje naar de kinderboerderij is ook een echte aanrader. 

🦁 Op zoek naar een uitnodiging? Bekijk onze kinderfeestje uitnodigingen met dieren!

Piratenfeestje

Aye, aye kapitein! Is jouw kind een onverschrokken rauwdouwer? Dan is een piratenfeestje voor 7 jaar helemaal top. Dit kinderfeestje is perfect voor zowel jongens als meisjes van 7 jaar. Want zeg nou zelf, piraten zijn toch supercool? Ga op zoek naar een heuse ‘schatkist’, versier cakejes in de vorm van bootjes en speel ‘de vloer is lava’ – waarbij lava natuurlijk een woeste zee met haaien is. Ooglapjes, geschminkte littekens en hoeden mogen natuurlijk niet ontbreken. Alle hens aan dek!

☠️ Meer weten over piratenfeestjes? In dit artikel geven we je volop piraten inspiratie

Zeemeerminnenfeestje

Voor dit kinderfeestje voor 7 jaar dalen we af naar de wonderlijke onderwaterwereld. Een echt zwemfeestje is voor kindjes van 7 jaar misschien nog net iets te spannend. Maar ook binnenshuis kun je met het zeemeerminnen thema alle kanten op. Zet de liedjes van de Kleine Zeemeermin op repeat, knutsel een zeemeerminnenstaart en zorg voor blauwe versiering. Dit kinderfeestje is trouwens niet alleen voor meisjes van 7 jaar leuk; stoere kids kunnen zich bijvoorbeeld uitleven op haaien en zeemonsters. Zo valt jullie zeemeerminnenfeestje absoluut niet in het water 🧜‍♀️

Ridderfeestje

Aanvallen! Tijdens dit avontuurlijke kinderfeestje mogen kids van 7 jaar helemaal losgaan met hun inner ridder. Laat ze bijvoorbeeld tegen elkaar racen met stokpaardjes en ga ringsteken met plastic zwaarden. Heb je behoefte aan een beetje rust? Laat ze dan hun eigen schilden versieren. Of zet een speurtocht uit om een magische schat te vinden. Dit stoere kinderfeestje is natuurlijk niet compleet zonder draak. Zorg voor een paar drakenpiñatas en laat kinderen er omstebeurten op los slaan met zwaardjes. Daarna is het smullen geblazen!

Heksenfeestje

Simsalabim! Groene limonade als toverdrank, zwarte versiering en punthoedjes: dit kinderfeestje voor 7 jaar is betoverend leuk! Laat kinderen bijvoorbeeld geblinddoekt grabbelen in een ketel met ‘wormen’ en ‘oogballen’ (in werkelijkheid zijn het gekookte spaghettislierten en zilveruitjes) en doe een wedstrijdje vliegen op bezemstelen. Ook leuk: ga met de kids groen slijm maken. Of versier toverstafjes!

🎉 Thema bepaald? Met het uitzoeken van de uitnodiging kan de voorpret alvast beginnen. 

feestje meisje

Wat te doen op een kinderfeestje voor 7 jaar?

Lekker naar de bios, een spannende speurtocht of heerlijk knutselen. Van actief tot rustig en van creatief tot leerzaam: er zijn volop ideeën voor een kinderfeestje voor 7 jaar. Van de volgende activiteiten wordt jouw feestvarken vast enthousiast!

Kinderfeestje in de bioscoop

Is je zoon of dochter dol op film kijken, of wil hij of zij een specifieke film zien? Vier het kinderfeestje dan in de bioscoop! Als je je kinderfeestje voor 7 jaar graag buitenshuis viert, is de cinema een perfecte optie. Veel bioscopen hebben namelijk een speciaal arrangement met lekker drinken, popcorn en snoep. Zo hoef je zelf niet meer aan de slag en houd je je huis schoon. En de kinderen? Die kijken hun ogen uit!

🎥 Met een toffe uitnodiging voor een filmfeestje komen de kids al helemaal in de stemming.

Speurtocht in het bos met een verborgen schat

Een avontuurlijk feestje vier je natuurlijk met een speurtocht in het bos! In het bos kun je de route aanduiden met houten pijlen, opvallende stenen of gekleurde lintjes. Maak de speurtocht nog leuker door de kids bij elke wegwijzer een opdracht te laten doen, zoals een ster maken van takjes of sporen van dieren herkennen. Je kunt ook bij elke wegwijzer een letter neerleggen. Alle letters bij elkaar leiden de feestgangers naar de plek met de schat (lekkere snacks). Wakker de voorpret alvast aan met deze toffe speurtocht uitnodigingen. Leuke bijkomstigheid: een speurtocht kinderfeestje voor 7 jaar is helemaal gratis, terwijl het plezier oneindig is!

🔎 In dit artikel lees je alles over het organiseren van een speurtocht kinderfeestje.

Knutselen met een kinderfeestje 7 jaar

Is jouw kind een echte creatieveling? Dan is een knutselfeestje hét moment om de handen uit de mouwen te steken. Daarnaast is knutselen een ideale activiteit als je voor het kinderfeestje 7 jaar liever thuis blijft. Ga bijvoorbeeld sieraden maken, beschilder stenen of ga aan de slag met strijkkraaltjes. Ben je specifiek op zoek naar een knutselwerkje voor jongens? Maak dan houten robots van resthout of raketten van wc-rollen. Op Pinterest kun je volop knutselinspiratie vinden. 

Klimmen in een klimcentrum

Lekker klauteren en klimmen: kinderen zijn er gek op! Klimmen in een klimhal is perfect als je zoon of dochter van actieve kinderfeestjes houdt. Door de verschillende klimmuren vermaakt elk kind zich hier goed en blijft het uitdagend. De kinderen zijn lekker actief bezig en doen eens een keer iets heel anders. Naast een klimhal kun je natuurlijk ook voor een klimbos of indoor speeltuin kiezen. Vergeet trouwens niet op de uitnodiging te zetten dat de kinderen sportkleren en sportschoenen mee moeten nemen!

Organiseer een brandweerfeestje

Tatuuu, tatuuu! Is jouw zoon of dochter gek van de brandweer? Organiseer dan een vlammend brandweerfeestje. Kleed de feestgangers aan met brandweerhelmen en -hesjes en doe bijvoorbeeld brandweerspelletjes. Wat dacht je van helmpje prik, spons gooien of een estafette met bekertjes water om brandjes te blussen? Je maakt dit kinderfeestje voor 7 jaar helemaal af met een brandweerquiz vol vurige vragen over de brandweer. Er zijn trouwens verschillende kazernes in Nederland die brandweerfeestjes aanbieden, zodat de beleving helemaal compleet is!

Bowlen kinderfeestje 

Dikke pret gegarandeerd: bowlen! Deze gezellige activiteit doet het heel goed bij jonge kinderen. En dit kinderfeestje voor 7 jaar vindt ook nog eens lekker buitenshuis plaats; ideaal als jouw organisatietalent te wensen overlaat. Het plaatselijke bowlingcentrum zorgt voor drankjes, muziek en discolichten, terwijl de kids de ene na de andere strike gooien. Wat wil je nog meer? Bumpers in de gootjes en gaan met die banaan!

🎳Bekijk hier de leukste uitnodigingen voor bowling kinderfeestjes 

kinderfeestje 7 jaar jongen

🚗 Ook leuk om te lezen: De tofste uitdeeltraktaties om zelf te maken!

Spelletjes voor een kinderfeestje 7 jaar

Yes, spelletjes! Van stoelendans tot touwtrekken: spelletjes doen het altijd goed op een kinderfeestje. En met het enthousiasme van 7-jarige kids gaat dat op jullie kinderfeestje zeker goedkomen. Gebruik bijvoorbeeld een van de volgende spelletjes.

3-benenrace

Is het lekker weer tijdens het feestje en heb je een tuin of park in de buurt? Doe dan de 3-benenrace! Verdeel de kinderen in groepjes van twee en bind een been van elk kind aan die van zijn maatje. Dit kan met touw of met een sjaal. De kinderen gaan nu tegen elkaar racen door bijvoorbeeld zo snel mogelijk naar de andere kant van de tuin te rennen. Hilariteit gegarandeerd!

Woordenketting

Een leuk spel om even tot rust te komen is woordenketting. Het eerste kind zegt een woord, waarop het volgende kind een woord moet bedenken met de laatste letter van het vorige woord. Je maakt het spel moeilijker door een bepaald thema te kiezen, zoals dieren, het bos of beroepen.

Standbeeldendans

Laat de kinderen allemaal dansen op muziek. Zodra de muziek stopt, moeten de kinderen zo stil mogelijk staan. Degene die nog beweegt is af en moet naar de kant. Zo ga je door tot er nog één kindje over is; dat is de winnaar!

Het mummiespel

Voor het mummiespel worden de kinderen in twee of drie teams verdeeld. Elk team wijst één kind aan dat de mummie is. Vervolgens krijgen de teams een rol toiletpapier waarmee ze zo snel mogelijk hun mummie moeten inwikkelen. Het team dat zijn mummie het snelst helemaal heeft ingepakt, heeft gewonnen. 

Wat ontbreekt er?

Bij dit spel leg je verschillende voorwerpen neer. De kinderen mogen de voorwerpen even bekijken en vervolgens de ruimte verlaten. Zodra de kinderen weg zijn, haal je één voorwerp weg. Nadat de kinderen weer teruggeroepen zijn, moeten ze raden welk voorwerp weg is. Bij dit spel is het dus belangrijk om scherp te zijn. Je kunt het spel nog leuker maken door voor snoep te kiezen. Of ga voor speelgoed en decoratie in het thema van het kinderfeestje. Het kindje dat het voorwerp goed geraden heeft, krijgt hem mee als ‘prijs’. Uiteindelijk krijgt iedereen een prijsje.

Handige tips voor het kinderfeestje

Heb je de hoofdlijnen van het verjaardagsfeestje voor 7 jaar vastgesteld? Met de volgende tips zorg je dat ook de details goed geregeld zijn. Zo wordt het vast een geslaagd partijtje!

  • Een kinderfeestje voor 7 jaar duurt meestal 2,5 tot 3 uur. Veel kinderen hebben dan al genoeg indrukken gehad. Voor inloop en cadeautjes reken je een half uur, voor kleinere spelletjes 20 minuten en voor grotere activiteiten anderhalf uur. Tel daar een half uurtje bij op voor eten of uitloop en je bent er al. 
  • Kinderen vinden het af en toe ook fijn om zelf te kiezen wat ze willen doen. Maak daarom verschillende speelhoekjes in je woonkamer, zoals een leeshoekje, een bouwhoekje en een tekenhoekje. Zo kun je je flexibel opstellen als een kindje even geen zin heeft in een spelletje.
  • Benieuwd hoeveel kinderen je het beste kunt uitnodigen? De algemene leidraad daarvoor is de nieuwe leeftijd van je kind. Voor een kinderfeestje voor 7 jaar nodig je dus 7 kindjes uit.
  • Het kan best een uitdaging zijn om in je eentje een groep 7-jarigen in bedwang te houden. Zorg dus dat je een assistent bij je hebt, bijvoorbeeld je partner, vriendin of moeder.
  • Wil je niet dat ouders hun kind komen ophalen terwijl de kinderen nog druk bezig zijn met spelen? Breng de kinderen dan zelf weg. Zo hoef je je niet strak aan de eindtijd te houden.

Handige checklist voor kinderfeestjes

Met deze spelletjes, tips en ideeën zal jouw zoon of dochter zijn feestje niet snel meer vergeten. Wil je meer lezen over het organiseren van kinderfeestjes? Bekijk onze checklist voor kinderfeestjes of lees ons artikel met de 60 leukste locaties voor kinderfeestjes!

Ook interessant voor jou: