60x de leukste locaties voor een kinderfeestje!

Aftelkalenders worden volgeplakt met stickers, elke avond voor het slapen komt de vraag of het al zover is en de speelgoedboeken staan vol met kruisjes; je zoon of dochter is bijna jarig! En naast cadeautjes krijgen is er één ding waar je kind ontzettend veel zin in heeft: zijn of haar kinderfeestje. Hét evenement van het jaar. Maar als ouders is het weleens lastig wat je nou weer als verjaardagsfeestje kunt verzinnen. Daarom hebben wij voor elke provincie de leukste kinderfeestje locaties voor je op een rijtje gezet. Dus of je nou op zoek bent naar een actief kinderfeestje of een gezellig kinderfeestje op locatie; wij geven inspiratie voor die ene speciale dag in het jaar. 

🥳 Tip: Bekijk ook eens onze uitnodigingen voor een kinderfeestje!

kinderfeestje op locatie
Kinderfeestje bij Monkey Town in Rotterdam

Zuid-Holland: kinderfeestje op locatie rond Rotterdam, Den Haag of Dordrecht

Lekker klimmen en klauteren als een aapje, high tea’en zoals een echte dame betaamd of good old strikes scoren tijdens het bowlen; ook in Zuid-Holland wordt jullie kinderfeestje er eentje om niet meer te vergeten! Voor een feestje rondom Rotterdam, Den Haag, Dordrecht of Zoetermeer ben je bij de volgende locaties aan het juiste adres. Waar heeft jouw zoon of dochter de dag van z’n leven?

kinderfeestje zoetermeer
Kinderfeestje bij Sugar Addict in Zoetermeer

Overijssel: skiën, bakken of slijm maken als kinderfeestje

Lekker met je handen bezig zijn lukt goed tijdens een kinderfeestje in Overijssel. Ga bijvoorbeeld slijm maken, het goedje dat al jaren mateloos populair is onder kinderen. En ook in het Bakkerijmuseum valt er wat te kneden tijdens een feestje: deeg voor heerlijke broodjes! Gelukkig is er ook voor waaghalzen genoeg te doen. Je ontdekt hieronder al onze aanraders.

🎈Ook handig: Leuke teksten voor de uitnodiging van je kinderfeestje

graffiti kinderfeestje
Graffiti feestje bij Graffitifun in Utrecht

Utrecht: kinderfeestje met graffiti, beauty of een escape room

In het midden van het land zijn er superveel leuke dingen te doen voor kinderen. Is je zoon of dochter een echte actieveling, ga dan bijvoorbeeld lekker lasergamen! En ook voor de creatieve kids is er tofs te doen, zowel op het gebied van graffiti als beauty. Wij vonden 5 toffe kinderfeestjes op locatie die je zeker mee moet nemen tijdens het plannen.

kinderfeestje gevangenismuseum veenhuizen

Drenthe: kinderfeestje rond Emmen of Assen

In Drenthe is het lekker ontdekken met een kinderfeestje. Zeep maken, dijken bouwen en zeilbootjes laten varen in de Ontdekhoek bijvoorbeeld. Of kom erachter hoe je boef Gaius bevrijdt uit het Gevangenismuseum. Maar Drenthe heeft nog meer te bieden. Ontdek hieronder de leukste kinderfeestjes rond onder andere Emmen, Assen en Hoogeveen.

Lasergame kinderfeestje bij de Reuselhoeve in Moergestel

Brabant: kinderfeestje op een manege, boerderij of in een bakkerij

Wonen jullie in het zuiden van het land, en ben je op zoek naar een leuke locatie voor een kinderfeestje? In Noord-Brabant is het lol maken geblazen met vriendjes en vriendinnetjes. Tijdens het paardrijden bijvoorbeeld, het ontsnappen uit een escaperoom of tijdens toffe activiteiten op de boerderij. Onze 5 aanraders voor een kinderfeestje in Brabant vind je hier.

Virtual realityfeestje bij House of VR in Leeuwarden

Friesland: survivallen, schaatsen of een escaperoom als kinderfeestje

Woon je in of dicht bij Friesland, dan is Thialf vast bekend terrein. En wist je dat je er ook superleuke kinderfeestjes kunt vieren? Al snappen we het ook als je kind eens totaal iets anders wil doen met z’n verjaardag. Bijvoorbeeld bij House of VR, waar je een heus virtual realitykinderfeestje kunt geven waarbij teamwork belangrijk is. Al onze leuke kinderfeestje voor Friesland op een rij:

kinderfeestje karten De Fabriek Harderwijk
Karten met je kinderfeestje bij De Fabriek in Harderwijk

Gelderland: in Nijmegen, Apeldoorn of Arnhem een kinderfeestje vieren

Of het feestvarken nou fan van de brandweer is of het liefst helemaal losgaat in speelpaleis Ballorig… Er zijn zoveel leuke dingen te doen in Gelderland tijdens een kinderfeestje! En de bammetjes en pakjes drinken hoeven geeneens mee, want op de meeste van de volgende kinderfeestjes op locatie kun je de friet met mayo er gewoon bij boeken. 

Actief kinderfeestje: suppen bij Supflow in Haarlem

Noord-Holland: kinderfeestje in de bioscoop, pizzabakkerij of een trampolinepark

Noord-Holland heeft superveel tofs voor jarige jobben en jetten. Deeg kneden en pizza’s beleggen in een heuse pizzabakkerij. Of de wateren van Haarlem ontdekken op een supboard. En is een kinderfeestje in de bioscoop ook niet de droom van elk kind? Met een van de volgende leuke feestjes heeft jouw zoon of dochter de tijd van z’n leven.

Groningen: curlingfeestje, BMX-feestje of voetbal kinderfeestje

Onze favoriete kinderfeestjes in Groningen zijn voor echte actievelingen. Ga bijvoorbeeld curlen bij De Postwagen, een ijssport die sinds een paar jaar superpopulair is! De kids moeten ervoor zorgen dat hun zware steen het dichtst bij de middenstip komt. Met behulp van een bezem maken ze het ijs gladder, zodat ze net die paar centimeter extra kunnen pakken. Dat klinkt superleuk toch? Deze en nog meer toffe kinderfeestjes op locatie in Groningen vind je hieronder. 

kinderfeestje limburg
Chocoladefeestje bij Rousseau Chocolade in Sittard

Limburg: rond Maastricht, Venlo of Roermond je kinderfeestje vieren

Ook voor Limburg vonden we toffe locaties, waarbij er één toch wel uit springt: het chocoladefeestje bij Rousseau chocolade! Chocola proeven, zelf bezig zijn met chocola en er alles over te weten komen… Dat klinkt wat ons betreft als een feestje om je vingers bij af te likken. Al zijn de andere feestjes in het volgende rijtje ook zeker het overwegen waard. 

kinderfeestje lelystad aviodrome
Kinderfeestje in Lelystad bij Aviodrome

Flevoland: rond Almere of Lelystad een kinderfeestje vieren

Als wij in Flevoland woonden wisten we het wel. We zouden ons feestje bij Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad houden! Een cockpit van dichtbij bekijken, vliegtuigen spotten en alles te weten komen over de luchtvaart… Na zo’n dag vol vliegtuigen is iedereen helemaal in de wolken. Deze en nog meer leuke kinderfeestjes op locatie vind je hieronder.

Zeeland: Mad Science of een klimpark met je kinderfeestje

Klimmen bij KANOA Klimpark, te gekke proefjes aanschouwen bij Mad Science en een superleuke ponyspeurtocht met opdrachten bij Boerenrustcamping De Stokroos… Zeeland staat bol van de leuke kinderfeestjes. Neem je goede humeur en de zon mee, dan doen deze supertoffe kinderfeestjes op locatie in Zeeland de rest!  

Wil je meer leuke inspiratie voor het organiseren van een feestje? Onze kinderfeestjespagina’s staat bomvol inspiratie voor tips, spelletjes en thema’s voor een kinderfeestje. Bekijk bijvoorbeeld onze handige checklist!

Kaartje2go Instagram

Ook interessant voor jou: