Kinderfeestjes 7 augustus 2018

Kinderfeestje 11 jaar: de leukste tips en ideeën!

Kinderfeestje 11 jaar

Als je zoon of dochter 11 wordt, is het tijd voor feest! En omdat het niet altijd even makkelijk is om een leuk kinderfeestje te organiseren helpen we je daar graag bij. Wij geven je tips en ideeën voor spelletjes en activiteiten voor een kinderfeestje 11 jaar, zodat jouw zoon of dochter een onvergetelijk verjaardagsfeestje geeft!

Activiteiten om te doen met een kinderfeestje bij 11 jaar

Je hoopt natuurlijk dat het kinderfeestje van jouw kind een groot succes wordt. Met de volgende ideeën weet je precies wat te doen met het verjaardagsfeestje!

Geocaching kinderfeestje

Heeft jouw dochter of zoon geocaching ontdekt? Organiseer dan een geocache kinderfeestje! Met geocaching ga je met een gps of smartphone en coördinaten op pad om caches te vinden. Een cache is een soort schat, met een logboek om je naam in te zetten en met iets om te ruilen. Caches vinden lijkt makkelijk, maar vaak zitten ze goed verstopt! Dit maakt geocaching dan ook erg leuk. Er zijn verschillende manieren om een geocache kinderfeestje te houden. Zo zijn er bijvoorbeeld locaties in Nederland waar je het kinderfeestje kunt houden. Heb je zelf al vaak gegeocacht en weet je precies hoe het werkt? Dan kun je het kinderfeestje ook helemaal zelf organiseren en gps-systemen huren! Ga voor meer informatie naar www.geocaching.nl.

Kinderfeestje thuis vieren: organiseer een discofeestje

Houdt jouw kind van muziek en wil hij of zij een grote groep met vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen? Organiseer dan samen een discofeestje! Bij een discofeestje maakt het niet uit of je het thuis viert of een zaaltje huurt. Daarbij zijn de kinderen al snel tevreden met leuke muziek, een paar discolampen en wat lekkers te eten. Stel met je kind een Spotify-playlist samen met de leukste muziek van dit moment. Serveer ook drankjes met een suikkerrandje, doe een leuke muziekquiz en zet alle kinderen op de foto voor een feestelijke achtergrond! Wil je meer inspiratie voor het organiseren van een kinderfeestje? Lees dan ons artikel met ideeën voor een onvergetelijk kinderfeestje.

Kinderfeestje 11 jaar: speurtocht of douanespel

Een kinderfeestje in het bos is leuk en erg spannend! Houd bijvoorbeeld een speurtocht of doe een activiteit als het douanespel. Dit spel speel je het liefste met een grote groep. Verdeel de groep in tweeën, waarbij de ene groep de douane is en de andere groep de smokkelaars. De douanegroep gaat halverwege het terrein staan. De smokkelaars moeten vervolgens het nepgeld dat in hun kleding verstopt zit langs de douane smokkelen, om het naar de bank aan de andere kant van het terrein te brengen. De douane moet juist proberen om de smokkelaars te tikken, waarna ze binnen 60 seconden het verstopte geld moeten vinden. Als de douane dit niet binnen een minuut vindt, mag de smokkelaar doorlopen. Is de tijd om? Dan wordt het geld geteld. De groep met het meeste geld is vervolgens de winnaar!

Kinderfeestje voor meiden: cupcake- of taartenworkshop

Er zijn maar weinig kinderen die niet van zoetigheid houden. Regel daarom een workshop cupcakes versieren of taarten maken voor een echt meiden kinderfeestje! De kinderen leren verschillende technieken, zoals een taart doorsnijden en vullen, werken met fondant, het opspuiten van topping en figuurtjes uitsteken met plungers. De kinderen werken zo heerlijk met hun handen, terwijl ze ondertussen gezellig kunnen kletsen. En natuurlijk wordt alles na de workshop uitgebreid geproefd.

Zeilen of surfen met een kinderfeestje

Een actief kinderfeestje waar je kind en zijn vriendjes en vriendinnetjes lekker hun energie in kwijt kunnen houd je met een kinderfeestje op het water! Er zijn diverse locaties in Nederland die activiteiten op het water aanbieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van zeilen of surfen? Ook vlotten bouwen of varen op een banaan is erg leuk om te doen met een kinderfeestje. Je hoeft zo zelf niets te organiseren, maar de kinderen hebben wel de tijd van hun leven!

Eigen liedje of cd opnemen

De droom van veel kinderen is om een popster te zijn. Dit kan gelukkig voor één dag door een eigen liedje of cd op te nemen met het kinderfeestje van je zoon of dochter. Er zijn verschillende studio’s waar je terecht kunt voor een muzikaal kinderfeestje. De kinderen kiezen of maken een liedje, doen stemoefeningen en gaan echt de studio in om een of meerdere liedjes op te nemen! Bij sommige studio’s kun je er zelfs voor kiezen om een fotoshoot of videoclip te doen, zodat de dag helemaal compleet is. De kinderen krijgen natuurlijk hun eigen liedje en de eventuele foto’s of videoclip mee naar huis als een leuk aandenken.

Wil je meer ideeën voor een kinderfeestje op locatie? Lees dan ons artikel met de top 10 leukste locaties voor een kinderfeestje.

Spelletjes voor een kinderfeestje 11 jaar

Vier je het kinderfeestje thuis en wil je nog wat spelletjes achter de hand houden voor als er tijd over is? Kies dan een paar van de volgende spelletjes voor een kinderfeestje 11 jaar.

Tissue trekken

De simpelste spelletjes doe je met alledaagse producten, zoals tissueboxen! Voor het spel tissue trekken heb je net zoveel tissueboxen nodig als het aantal kinderen. Verdeel de kinderen in tweetallen en laat elk tweetal het tegen elkaar opnemen. Als het startsein klinkt moet elk kind binnen de tijd zoveel mogelijk tissues uit de tissuebox trekken. Is de tijd om? Dan ga je samen tissues tellen. Het kind dat uiteindelijk de meeste tissues uit de doos heeft getrokken wint!

Appelboom stapelen

Stapelspelletjes zijn leuk, want ze leveren altijd de grootste spanning en hilariteit op! Voor appelboom stapelen heb je 10 appels nodig. Verdeel de groep in tweetallen en laat hen tegen elkaar strijden. Elk kind moet zo snel mogelijk een toren stapelen van 5 appels, die 3 seconden moet blijven staan. Als de toren tussendoor valt, moet het kind opnieuw beginnen. Het kind dat het snelste een toren heeft gebouwd, heeft gewonnen.

Bottle flip

Het spelletje bottle flip was een paar jaar geleden erg populair op sociale media. De bedoeling is dat je een flesje water zo in de lucht gooit dat het een salto maakt, waarna deze weer rechtop op de tafel komt te staan. Dit lijkt makkelijk, maar het vergt wel wat oefening voordat het flesje rechtop landt. Belangrijk is trouwens ook dat het flesje maar voor een derde gevuld is. Laat de kinderen eerst samen oefenen en maak er vervolgens een competitie van!

Piramide maken

Bij het spel piramide maken moeten de kinderen zo snel mogelijk een piramide vormen van plastic of papieren bekertjes. De piramide kan zoveel lagen hebben als je zelf wilt. Laat de kinderen allemaal tegelijk spelen, of verdeel de kinderen in groepjes en laat ze samen grote piramides bouwen.

Koekiemonster

Voor het spel koekiemonster krijgt elke deelnemer een koekje op zijn voorhoofd. Na het startsein moet iedereen proberen om het koekje zo snel mogelijk in zijn mond te krijgen. Dit mag natuurlijk niet met de hand, maar alleen met het gezicht zelf! Het kind dat zijn koekje het snelste in zijn mond heeft, heeft gewonnen.

M&M’s verplaatsen

Voor dit spel heb je alleen een grote zak M&M’s, een paar borden en wat rietjes nodig. De kinderen die het tegen elkaar opnemen krijgen allemaal een bord met 25 M&M’s, een leeg bord en een rietje. Nadat de tijd is ingegaan moeten de kinderen hun M&M’s van het ene naar het andere bord verplaatsen door middel van het rietje. Het kind dat het eerste alle M&M’s verplaatst heeft, wint! Tel na het spel trouwens wel even alle M&M’s na, want misschien zijn er wel een aantal verdwenen ;−)

Lees voor nog meer spelletjes ons artikel met ideeën voor een kinderfeestje voor 10-jarigen!

Een kinderfeestje om nog lang over door te praten

Met deze tips, spelletjes en activiteiten wordt het een origineel kinderfeestje 11 jaar. In onze artikel over een kinderfeestje voor 12 jaar vind je daarbij nog meer leuke ideeën! Wil je alle kinderen trouwens op een persoonlijke manier uitnodigen? Maak dan zelf een uitnodiging voor het kinderfeestje met een leuke foto van je zoon of dochter!

Ook interessant voor jou: