Dé tips voor een spetterend kinderfeestje voor 11-jarigen

kinderfeestje 11 jaar

Is jullie zoon of dochter bijna 11, en wil hij of zij graag nog een kinderfeestje vieren? Wat tof! Dit is waarschijnlijk een van de laatste feestjes waarbij jouw hulp wordt ingeroepen. Want voor je het weet zit je (niet meer zo) kleine knul of meid op de middelbare, en is een kinderfeestje niet cool meer. Maar dat is ook precies wat een kinderfeestje 11 jaar zo lastig kan maken. Ze zitten namelijk op zo’n gekke grens tussen nog echt “kind zijn” en mopperende pubers die het liefst buiten chillen. Maar geen zorgen, wij helpen je met plezier. Met de tips en ideeën uit dit artikel wordt het kinderfeest van jullie 11-jarige een knaller!

Kinderfeestje 11 jaar: Hippe thema’s

Geen idee waar je moet beginnen bij het organiseren van het kinderfeestje voor jullie 11-jarige? Dan raden we je aan om een thema te kiezen. Dit geeft je wat meer richting bij het bedenken van de activiteiten, aankleden en snacks. We hebben de coolste thema’s voor je op een rijtje gezet.

Graffiti kinderfeestje

Een stoer kinderfeestje voor je zoon of dochter van 11 jaar, organiseer je met een graffiti thema. Dit klinkt lastiger dan het is. Je kunt dit namelijk vaak op locatie doen, bij Graffitifun bijvoorbeeld. Dat scheelt jou een hoop geregel en de kids hebben de dag van hun leven. 

🎨Tip: Schrijf op de bijpassende graffiti uitnodiging dat het handig is om oude kleren aan te trekken.

Alle 11-jarigen verzamelen: Blijdorp kinderfeestje

Hoe oud je ook bent, je bent nooit te cool voor dieren. Het feestbeest, alle vriendjes en jullie als ouders zullen een heerlijke dag hebben in de dierentuin. Gezellig beestjes kijken, knuffelen in de kinderboerderij en genieten van de buitenlucht. Blijdorp ligt in Rotterdam, maar dierentuinen in andere delen van Nederland zijn natuurlijk net zo geschikt. 

Creabea op een knutsel feestje

Het is je verjaardag, 11 jaar alweer. Wat gaat de tijd snel! Het leek haast gisteren dat je mini thuiskwam met pastakettingen en andere knutselwerkjes. Hartstikke leuk om for old times sake nog eens met je zoon of dochter (en alle vriendjes en vriendinnetjes) aan die knutseltafel te gaan zitten. Een knutsel feestje is dan ook een tof thema voor een kinderfeestje 11 jaar.

Sportief kinderfeestje voor kids van 11 jaar

Kinderen van 11 jaar barsten vaak van de energie. Dat maakt sport en bewegen een fantastisch thema voor het kinderfeestje van jouw 11-jarige. Voor echte voetballiefhebbers is een kinderfeestje in het thema van hun favoriete club echt “goals”. Let wel op, want een Ajax of Feyenoord kinderfeestje kan zorgen voor vertier, maar ook voor een flinke dosis competitie. Een kinderfeest zonder voetbalfans? Dan zijn trefbal, apenkooien, dansen en yoga ook hele leuke opties!

kinderfeest 11 jaar

Activiteiten om te doen met een kinderfeestje bij 11 jaar

Je hoopt natuurlijk dat het kinderfeestje van jouw kind een groot succes wordt. En dat kan ook prima als je niet voor een speciaal thema kiest. Met de volgende ideeën weet je precies wat te doen met het verjaardagsfeestje!

Geocaching kinderfeestje

Heeft jouw dochter of zoon geocaching ontdekt? Organiseer dan een geocache kinderfeestje! Met geocaching ga je met een gps of smartphone en coördinaten op pad om caches te vinden. Een cache is een soort schat, met een logboek om je naam in te zetten en met iets om te ruilen. Caches vinden lijkt makkelijk, maar vaak zitten ze goed verstopt! Dit maakt geocaching dan ook erg leuk. Er zijn verschillende manieren om een geocache kinderfeestje te houden. Zo zijn er bijvoorbeeld locaties in Nederland waar je het kinderfeestje kunt houden. Heb je zelf al vaak gegeocacht en weet je precies hoe het werkt? Dan kun je het kinderfeestje ook helemaal zelf organiseren en gps-systemen huren! Ga voor meer informatie naar www.geocaching.nl.

Kinderfeestje thuis vieren: organiseer een discofeestje

Houdt jouw kind van muziek en wil hij of zij een grote groep met vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen? Organiseer dan samen een discofeestje! Bij een discofeestje maakt het niet uit of je het thuis viert of een zaaltje huurt. Daarbij zijn de kinderen al snel tevreden met leuke muziek, een paar discolampen en wat lekkers te eten. Stel met je kind een Spotify-playlist samen met de leukste muziek van dit moment. Serveer ook drankjes met een suikkerrandje, doe een leuke muziekquiz en zet alle kinderen op de foto voor een feestelijke achtergrond! Wil je meer inspiratie voor het organiseren van een kinderfeestje? Lees dan ons artikel met ideeën voor een onvergetelijk kinderfeestje.

Kinderfeestje 11 jaar: speurtocht of douanespel

Een kinderfeestje in het bos is leuk en erg spannend! Houd bijvoorbeeld een speurtocht of doe een activiteit als het douanespel. Dit spel speel je het liefste met een grote groep. Verdeel de groep in tweeën, waarbij de ene groep de douane is en de andere groep de smokkelaars. De douanegroep gaat halverwege het terrein staan. De smokkelaars moeten vervolgens het nepgeld dat in hun kleding verstopt zit langs de douane smokkelen, om het naar de bank aan de andere kant van het terrein te brengen. De douane moet juist proberen om de smokkelaars te tikken, waarna ze binnen 60 seconden het verstopte geld moeten vinden. Als de douane dit niet binnen een minuut vindt, mag de smokkelaar doorlopen. Is de tijd om? Dan wordt het geld geteld. De groep met het meeste geld is vervolgens de winnaar!

Kinderfeestje voor meiden: cupcake- of taartenworkshop

Er zijn maar weinig kinderen die niet van zoetigheid houden. Regel daarom een workshop cupcakes versieren of taarten maken voor een echt meiden kinderfeestje! De kinderen leren verschillende technieken, zoals een taart doorsnijden en vullen, werken met fondant, het opspuiten van topping en figuurtjes uitsteken met plungers. De kinderen werken zo heerlijk met hun handen, terwijl ze ondertussen gezellig kunnen kletsen. En natuurlijk wordt alles na de workshop uitgebreid geproefd.

Zeilen of surfen met een kinderfeestje

Een actief kinderfeestje waar je kind en zijn vriendjes en vriendinnetjes lekker hun energie in kwijt kunnen, houd je met een kinderfeestje op het water! Er zijn diverse locaties in Nederland die activiteiten op het water aanbieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van zeilen of surfen? Ook vlotten bouwen of varen op een banaan is erg leuk om te doen met een kinderfeestje. Je hoeft zo zelf niets te organiseren, maar de kinderen hebben wel de tijd van hun leven!

Eigen liedje of cd opnemen

De droom van veel kinderen is om een popster te zijn. Dit kan gelukkig voor één dag door een eigen liedje of cd op te nemen met het kinderfeestje van je zoon of dochter. Er zijn verschillende studio’s waar je terecht kunt voor een muzikaal kinderfeestje. De kinderen kiezen of maken een liedje, doen stemoefeningen en gaan echt de studio in om een of meerdere liedjes op te nemen! Bij sommige studio’s kun je er zelfs voor kiezen om een fotoshoot of videoclip te doen, zodat de dag helemaal compleet is. De kinderen krijgen natuurlijk hun eigen liedje en de eventuele foto’s of videoclip mee naar huis als een leuk aandenken.

ideeën kinderfeestje 11 jaar

🥳 Wil je meer ideeën voor een kinderfeestje op locatie? Lees dan ons artikel met 60 leuke locaties voor een kinderfeestje.

Spelletjes voor een kinderfeestje 11 jaar

Vier je het kinderfeestje thuis en wil je nog wat spelletjes achter de hand houden voor als er tijd over is? Kies dan een paar van de volgende spelletjes voor een kinderfeestje 11 jaar.

Tissue trekken

De simpelste spelletjes doe je met alledaagse producten, zoals tissueboxen! Voor het spel tissue trekken heb je net zoveel tissueboxen nodig als het aantal kinderen. Verdeel de kinderen in tweetallen en laat elk tweetal het tegen elkaar opnemen. Als het startsein klinkt moet elk kind binnen de tijd zoveel mogelijk tissues uit de tissuebox trekken. Is de tijd om? Dan ga je samen tissues tellen. Het kind dat uiteindelijk de meeste tissues uit de doos heeft getrokken wint!

Appelboom stapelen

Stapelspelletjes zijn leuk, want ze leveren altijd de grootste spanning en hilariteit op! Voor appelboom stapelen heb je 10 appels nodig. Verdeel de groep 11-jarigen in tweetallen en laat hen tegen elkaar strijden. Elk kind moet zo snel mogelijk een toren stapelen van 5 appels, die 3 seconden moet blijven staan. Als de toren tussendoor valt, moet het kind opnieuw beginnen. Het kind dat het snelste een toren heeft gebouwd, heeft gewonnen.

Bottle flip

Het spelletje bottle flip was een paar jaar geleden erg populair op social media. Perfect voor een kinderfeestje van iemand van 11 jaar dus. De bedoeling is dat je een flesje water zo in de lucht gooit dat het een salto maakt, waarna deze weer rechtop op de tafel komt te staan. Dit lijkt makkelijk, maar het vergt wel wat oefening voordat het flesje rechtop landt. Belangrijk is trouwens ook dat het flesje maar voor een derde gevuld is. Laat de kinderen eerst samen oefenen en maak er vervolgens een competitie van!

Snacks op een verjaardag voor kids van 11 jaar 

Van al dat feestvieren krijg je honger. Een goede snackselectie is dus essentieel voor een succesvol kinderfeestje voor kids van rond de 11 jaar. Je zit natuurlijk altijd goed met de P’s (pizza, patat en pannekoeken), maar we hebben ook nog wat vernieuwende ideeën voor je op een rijtje gezet. Smakelijk smullen! 

Wat snoepen meiden van 11 jaar op een kinderfeestje?

Een kinderfeestje met voornamelijk giebelende meiden vraagt om bijpassende snacks. Natuurlijk is het altijd fijn om wat gezonde opties voor te schotelen, maar eerlijk is eerlijk: toen wij 11 jaar waren wilden we ook het liefst een snoepbuffet op ons kinderfeestje. De volgende traktaties zijn daarom het overwegen waard:

  • Heerlijke cupcakes (die kun je ook gezond maken), en deze zelf decoreren.
  • Een snoepbuffet, waarbij het liefst alle snoepjes verschillende tinten roze zijn.
  • Chippies, popcorn of andere snacks in gezellige bakjes.
pin

Stoere kinderfeestje snaaierijen voor jongens van 11 jaar

Als het feestgezelschap voornamelijk bestaat uit stoere boys van rond de 11 jaar, kom je niet weg met glittercupcakes op het kinderfeestje. Maar met deze drie opties scoor je wel punten:

  • Mini broodjes (vega) hamburger.
  • Een popcornbuffet met verschillende toppings om zelf de ul-tie-me mix te maken.
  • Marvel snacks in superheldenthema. De Hulk oreopuddinkjes hieronder zijn onze favoriet!
pin

3 handige tips voor een succesvol kinderfeestje 

Met bovenstaande ideeën wordt het kinderfeestje van het 11-jarige feestnummer vast en zeker een succes. Maar deze drie tips wilden we je toch niet onthouden. Ze kunnen namelijk zorgen voor nét die kers op de (verjaardags)taart. 

1. Gouden regel kinderfeestje 11 jaar: Blijf cool!

Laten we maar meteen goed van start gaan. Als je 11 bent is de kans vrij groot dat je je ouders even niet zo cool, hip, gaaf, tof of dik vindt. En als ouder voel je dit natuurlijk ook wel aan. Ga daarom niets forceren en hou je een beetje afzijdig tijdens het kinderfeestje. Vandaag is dé dag van jullie kind. Morgen kunnen jullie weer ongestoord kibbelen over de lading wasgoed op de trap.

2. Maak foto’s 

Grote kans dat je zoon of dochter volgend jaar (of het jaar daarna) naar de middelbare school gaat. En dat betekent vaak nieuwe vrienden en vriendinnen. Hoe waardevol is het dan om later nog eens terug te kunnen kijken naar een van je laatste kinderfeestjes. Als je 11 jaar bent denk je daar nog niet over na, maar wanneer je kind ouder is zal hij of zij je erg dankbaar zijn. 

3.  Cadeautjes: leuke dingen voor 11 jarige

Als jij het al lastig vond om een verjaardagscadeau voor je zoon of dochter uit te zoeken, geldt dat ook voor de ouders van de kids die zijn uitgenodigd voor het kinderfeestje. Maak daarom samen met je kiddo een verlanglijst op bijvoorbeeld Lijstje.nl en zet de link in de uitnodiging.

🎁Tip: lees ons artikel met 100 cadeautips voor kinderen voor inspiratie!

kaartje2go pinterest banner

Uitnodigen in stijl

Of je nu wel of niet voor een kinderfeestje in thema hebt gekozen, een gelikte uitnodiging is toch wel een must. In onze categorie kinderfeestje uitnodigingen vind je echt voor ieder wat wils. Van slaap- tot zwemfeestje en van superhelden tot unicorns. Wil je speciale ‘kinderfeestje 11 jaar’ uitnodigingen zien? Gebruik dan het filtermenu voor een handig overzicht. Veel plezier met ontwerpen!

Ook interessant voor jou: