🌿 Jungle kinderfeestje: 32 avontuurlijk leuke tips!

jungle kinderfeestje

Trotseert je zoon of dochter als een echte Mowgli de jungle in jullie achtertuin én is hij of zij bijna jarig? Dan is de jungle natuurlijk het leukste thema voor het kinderfeestje! Want wat zijn er veel toffe dingen te bedenken voor de versiering, activiteiten en spelletjes voor een jungle feestje. Trek je huispak met panterprint dus vast uit de kast en laat je inspireren door onze beestachtig leuke ideeën.

🌿 Tip: Bekijk hier onze toffe uitnodigingen voor een jungle kinderfeestje!

Jungle feestje versiering om wild enthousiast van te worden

Rawr! Wenst je zoon of dochter een jungle feestje met alles erop en eraan, dan mag je losgaan. En dat is bepaald geen straf, want je wordt wild enthousiast van alle toffe verjaardag versiering in jungle thema. Met de volgende items kun je alle kanten op voor een toffe aankleding. 

  • Groene, bruine en witte ballonnen, bijvoorbeeld voor een ballonnenboog.
  • Groen crêpepapier om een tafelkleed van te maken.
  • Touwen, voor dat echte rangergevoel.

En deze versiering ideeën maken het jungle kinderfeestje echt af.

pin

Palmbomen

Een paar van deze toffe palmbomen geven direct veel sfeer aan een grote ruimte. Echt een basisversiering voor het feestje dus. Knip hiervoor grote bladeren uit groen papier, blaas bruine ballonnen op en knip lange repen van bruin crêpepapier. Je hoeft ze vervolgens alleen nog aan het plafond te bevestigen.

pin

Stijlvolle tafelloper met dieren

Wil je het stiekem ook een beetje stijlvol houden? Ga dan voor deze simpele tafelloper met dieren. Leg nepbladeren over elkaar heen, zet er houten boomschijven met mos op en maak ze af met goudgespoten plastic dieren. Superschattig!

pin

Bladeren als placemat

Sommige ideeën kunnen niet simpeler. Neem bijvoorbeeld deze placemats van nepbladeren. Je tovert je tafel zo in een mum van tijd om tot een jungleachtig tafereel. Met wat boomstammen en nepdieren maak je het af!

pin

Jungle verjaardag achtergrond

Dat bladeren en dieren het recept zijn voor ene knalfuif bewijst ook deze leuke jungle backdrop. Tik ergens slingers met bladeren op de kop en maak er een gordijn van. Zet er een paar grote dierenknuffels bij, voeg nog wat grote bladeren toe en top het af met een toffe wegwijzer. 

pin

Lianen van gedraaid papier

Je dochter of zoon voelt zich pas echt een kleine Jane of Tarzan met deze leuke lianen. Gebruik hiervoor stevig bruin papier en draai het tot heuse lianen. Hang ze op als deurgordijn of voeg ze toe aan de backdrop. 

pin

Bloemen voor een tropisch tintje

Wil je een tropisch tintje geven aan je jungle kinderfeestje, voeg dan bloemen toe. Bijvoorbeeld in combinatie met deze leuke eyecatcher voor op een lege muur of deur. Jungle vibes all over!

Activiteiten voor een jungle feestje

Wanneer je de versieringen hebt gekozen is het tijd om alle leuke activiteiten te bedenken. Willen jullie het feestje graag buiten de deur vieren, ga dan voor een van de avontuurlijk leuke jungle locaties. Hou je het liever dicht bij huis? Dan zijn er genoeg toffe dingen te bedenken om de Mowli in elk kind los te maken! We delen onze leukste tips.

Toffe jungle feestje locaties

Een jungle feestje met alles erop en eraan, dat is het allerfijnste buiten de deur! Je hoeft na het feestje de rommel namelijk niet meer op te ruimen. En eerlijk is eerlijk, je woonkamer omtoveren tot mini jungle is ook best een gedoe. Met een van de volgende leuke locaties wordt het een jungle verjaardag op z’n best.

Beestachtig leuke activiteiten voor een jungle kinderfeestje thuis

Heb je een wat kleiner budget, of vind je het gewoon superleuk om het jungle feestje zelf te vieren, hou het dan gewoon lekker thuis. We hebben een paar toffe activiteiten voor de kids verzameld.

pin

Junglehoed versieren
Niets zo leuk als een echte jungle feestje outfit. En waar ben je als ranger zonder hoed?! Versier dus samen een hoed, waarmee jullie niet opvallen voor alle wilde dieren. Al zal beer Baloe van Jungle Book vast ook een goed woordje voor jullie doen bij de dieren.

pin


Verrekijker maken

Ook deze toffe verrekijker is een must om dieren te spotten. Met twee wc-rolletjes, versierd papier en een touwtje zit-ie zo in elkaar. 

pin

Raad de pootafdruk
De meeste dieren zie je niet, maar ze zijn zeker in de buurt! Een echte ranger moet dus bedacht zijn op sporen. Laat de kids raden van wie welk spoor is. 

pin

Cupcakedieren maken
In de jungle zijn ze niet te krijgen, en daarom zijn ze extra lekker: cupcakedieren! Dit is vooral leuk voor kinderen die al wat ouder zijn. Maak drie voorbeelddieren en laat de kids allemaal een dier kiezen. Ze mogen het fondant uitrollen en zo hun favoriete dier maken. Welk beest lijkt het meest? 

speurtocht jungle

Speurtocht in de jungle
Supertof: een heuse speurtocht in de jungle! Organiseer hem in het bos of lekker in de achtertuin. Welk kind vindt de schatkist met chocolademunten?

🔍 Ook leuk voor jou: Zo organiseer je een speurtocht!

Spelletjes voor een jungle kinderfeestje

Kinderen en de jungle, daar hóren gewoon spelletjes bij! Dat wordt lekker klimmen en klauteren als aapjes dus. Met een van de volgende toffe jungle spelletjes maak je het kinderfeestje onvergetelijk. 

Tijgerend eten verzamelen
In de jungle is het struikgewas erg dichtbegroeid. Maar beheers je de kunst van het tijgeren, dan heb je een streepje voor! De kinderen worden in twee groepen verdeeld en moeten met hun gevonden eten, voorwerpen als ballen of pittenzakken, onder het net door zien te tijgeren. Welk team tijgers heeft hun avondmaaltje het snelste op de veilige plek?

Kangoeroehuppen
Superschattig, een moeder met een kangoeroejong in haar buidel. Maar kangoeroes kunnen zich ook heel snel verplaatsen. De twee groepen krijgen elk een zakloopzak en een knuffel. Ze stappen in de zak, houden het jong in hun buidel en moeten een pionnenparcour heen en terug afhuppen. Daarna mag het volgende kind hetzelfde doen. Het team dat het parcour het snelste aflegt wint.

Touwtrekken
Een klassieker die verder geen uitleg nodig heeft: touwtrekken! Welke groep rangers is het allersterkst?

Estafette met water
Heerlijk als het warm is buiten: een waterestafette lopen. De kids hebben een put gevonden met schoon drinkwater, maar moeten het water naar hun eigen schuilplaats zien te krijgen. Welk team draagt in tien minuten tijd het meeste water naar hun veilige plek?

Snoepjes, lunchlekkers en traktaties voor een junglefeestje

Van tijgeren en touwtrekken word je hongerig! En of het nou om de lunch, de snacks of traktaties voor het jungle kinderfeestje gaat, er is superveel leuks te bedenken. We hebben de beestachtigste ideeën voor je verzameld.

Lunchlekkers voor junglerangers

pin

Dierenbroodjes
Minirangers vinden deze dierenbroodjes vast heerlijk. Smeer hiervoor boterhammen en steek ze met koekjesvormen uit. Rawr, om je tanden in te zetten zo lekker!

pin

Fruitspiesjes in een ananas
Deze snack ziet er leuk uit, én hij is supergezond! Rijg het favoriete fruit van de jarige aan de spiesjes voor een tussendoortje om van te smullen.

pin

Bananenlollies
Kleine aapjes opgelet! Deze bananenlollies zijn heerlijk voor bij de lunch. Dip de schijfjes banaan met satéprikkers of lolliestokjes in gesmolten chocola en laat ze even afkoelen. 

pin

Schildpaddenbroodjes
Zijn de kids al wat ouder, ga dan voor deze schildpaddenbroodjes. Een geblokt broodje als schild en plakken komkommer voor de kop en poten zijn het belangrijkste. Voor de rest kun je lekker losgaan met beleg.  

pin

Snoep en ander lekkers voor een jungle kinderfeestje

Kleine welpjes vinden het heerlijk om te snacken! Deze snoepjes en snacks zijn perfect voor een jungle feestje.

  • Snoepaapjes en -banaantjes
  • Winegumslangen
  • Druiven als slangeneieren
  • Krokodilletjes 
  • Maltesers als dierenpoep 
  • Bugles als krokodillentanden
  • Berenchips 

Jungle traktaties

pin

Palmboom met aapje
Vindt je zoon of dochter snoepaapjes niet te weerstaan, verwerk ze dan in de jungle traktatie! Deze superschattige palmboom maak je van cupcakes, een langwerpig chocoladekoekje en een aapje. Laat de jarige de palmboombladeren kleuren of vingerverven en maak ze met een satéprikker vast achter het koekje.

pin

Rozijnenbeesten
Hoe simpeler, hoe beter! Vooral als het gaat om traktaties voor op school ;–) Voor deze traktatie hoef je alleen maar een ingepakt doosje rozijntjes aan een plastic diertje vast te maken. Hang er eventueel nog een labeltje aan met de naam en leeftijd van je kleine koter, of schrijf het op het doosje. Supermakkelijk toch?

pin

Bananengiraffen
Voert school een weinig-snoepbeleid, ga dan voor deze bananengiraffen. Print giraffenhoofdjes en prik ze met een satéprikker in een banaan. Kleur vervolgens alleen nog vlekken op de banaan en de giraffen zijn klaar om hun nieuwe vriendje te ontmoeten.

🔍  Op zoek naar meer avontuurlijke feestjes? Ontdek dan ook onze tips voor een piratenfeestje 🦜 of de 60 leukste locaties om een partijtje te houden 🥳

Ook interessant voor jou: