Geboorte 22 juni 2020

Zelf babyshower invulkaarten maken? Dat doe je zo!

Zelf babyshower invulkaarten maken

Babyshower invulkaarten, wenskaartjes, voorspellingskaarten… Hoe je ze ook noemt, gasten op babyshowers vinden het altijd erg leuk om ze in te vullen. En als je je babyshower kaartjes zelf maakt, worden ze zo persoonlijk als je zelf wilt! Bij Kaartje2go is dat ook nog eens supermakkelijk. Wij geven je graag tips om eenvoudig zelf babyshower invulkaarten te maken. Ook ontdek je hier de leukste ideeën voor onderdelen die je erop kunt zetten. 

Wat zijn babyshower invulkaarten?

Met babyshower kaartjes kunnen familieleden en vrienden die op de babyshower komen hun wensen voor de baby delen en voorspellingen doen. Zo kunnen ze op de babyshower kaartjes bijvoorbeeld de naam raden, het geslacht, de geboortedatum en de kleur ogen van de baby. Dit is niet alleen een toffe activiteit op de babyshower, maar de ouders vinden het vaak ook erg leuk om terug te lezen! En natuurlijk zal de baby zich later verwonderen over alle namen die de gasten voor hem of haar bedacht hebben ;–) Maak de kaartjes eventueel aan elkaar vast met een touwtje, zodat je een heus babyshower invulboek kunt overhandigen aan de ouders in spe.

Zelf babyshower invulkaarten maken: zo doe je dat

Als je een persoonlijke twist aan de babyshower wilt geven, zijn zelfgemaakte babyshower kaartjes natuurlijk een schot in de roos. Je kiest namelijk zelf het ontwerp, past deze naar je eigen stijl (of die van de aanstaande moeder) aan en bepaalt zelf wat je je gasten wilt laten invullen. Hoe je zelf babyshower voorspellingskaarten kunt maken? Dat vertellen we je graag!

1. Kies een leuk kaartje dat je wilt gebruiken 

Voor je babyshower invulkaartjes kun je natuurlijk helemaal from scratch beginnen met een blanco kaart. Maar gemakkelijker is om een leuk geboortekaartje te kiezen en deze te veranderen naar een babyshower wenskaartje. En heb je de gasten eerder al een uitnodiging voor de babyshower gestuurd? Kies de uitnodiging dan als basis en maak hier babyshower wenskaartjes van! De meeste onderdelen en teksten op deze kaartjes zijn namelijk eenvoudig te veranderen of verwijderen. Kies het liefst een kaartje met een lichte achtergrond, zodat de ingevulde tekst goed te lezen is. Houd ook rekening met de indeling van je kaartje. Rechthoekige of vierkante kaarten zijn makkelijk in te delen. Maar langwerpige babyshower invulkaarten zien er dan weer extra leuk uit. 

2. Maak de keuze tussen een enkel of dubbel babyshower kaartje

Belangrijk bij het maken van je babyshower wenskaarten is of je enkele of dubbele kaartjes wilt. De meeste babyshower invulkaarten zijn hebben alleen een voorkant en een achterkant. Al kun je op dubbele babyshower kaartjes natuurlijk veel meer tekst, plaatjes en eventuele foto’s zetten. De grootte van de kaartjes speelt ook mee als het om de ruimte gaat. Rechthoekige kaartjes in het formaat Groot (15 x 21 cm) en vierkante kaartjes in het formaat Normaal (14 x 14 cm) geven de meeste ruimte bij het invullen van het kaartje. Na het ontwerpen van je kaartje in de kaartmaker kun je het formaat kiezen.

3. Maak je babyshower invulkaarten zoals jij het wilt

En dan nu het allerleukste: de babyshower kaartjes helemaal naar jouw wensen maken! Verwijder eerst alle onderdelen en teksten die je niet nodig hebt. Maak er vervolgens een echt babyshower wenskaartje. Benieuwd wat je precies op je zelfgemaakte babyshower kaartjes kunt zetten? Dit zijn onze ideeën!

Ideeën voor persoonlijke babyshower wenskaartjes 

 • foto van de aanstaande ouders
 • familienaam (Baby Jansen) of de namen van de ouders
 • hoe de gast de ouders kent
 • ruimte voor wensen voor het kindje
 • ruimte voor advies aan de ouders to be

Voorspellingen voor je babyshower kaartjes

 • jongen/meisje
 • naam van de baby
 • geboortedatum
 • gewicht
 • lengte
 • kleur ogen
 • kleur haar
 • eerste woordje
 • beste eigenschap om te erven van papa en mama

4. Kies het formaat

Heb je gekozen voor een rechthoekig of vierkant babyshower kaartje? Dan kun je na het bewerken van het kaartje het formaat kiezen. Langwerpige kaartjes hebben een standaard formaat. 

5. Bestel eventueel een voorbeeld van je babyshower invulkaarten

Wil je van tevoren zien hoe je zelfgemaakte wenskaartjes eruitziet? Kies dan bij het aantal kaarten voor 1 en klik vervolgens op Gratis proefdruk bestellen. Je ontvangt dan eerst een proefdruk van je wenskaartje en kunt zo van dichtbij zien of alles klopt! 

6. Kies de papiersoort

Onze standaard (en gratis) papiersoort is de papiersoort glans. Maar als je gasten ook iets op de voorkant van het kaartje moeten kunnen schrijven, schrijft een kaartje met glans wat minder lekker. Kies daarom liever voor een andere papiersoort, zoals premium mat of chic parelmoer.

Tip: Heb je geen enveloppen nodig voor je wenskaartjes en bestel je direct een pakketje met kaartjes? Klik dan na het kiezen van de papiersoort op Verder zonder enveloppen.

7. Rond je bestelling af

Vul nu je adresgegevens in, bekijk of je tevreden bent met je bestelling en check of je alles goed hebt ingevuld. Rond vervolgens je bestelling af. Je babyshower voorspellingskaartjes zijn onderweg! 

Ook leuk om te lezen: Zo organiseer je een onvergetelijke babyshower

Babyshower raadkaartjes: herinnering aan een bijzonder moment

Door zelf babyshower invulkaarten te maken, creëer je eigenlijk een heel persoonlijke herinnering aan een bijzonder moment! Wil je direct zelf aan de slag met je babyshower voorspellingskaartjes? Bekijk dan onze geboortekaartjes en maak je eigen, persoonlijke babyshower kaartje.

Ook interessant voor jou: