Geboorte 5 juli 2021

10x originele alternatieven voor de standaard babyshower

alternatief babyshower

Ben je zwanger en krijg je alleen al bij de gedachte aan een babyshower de kriebels? Of heeft die zwangere vriendin of schoonzus een hekel aan de cliché babyshower, maar hoopt ze stiekem wel op een alternatief? Dan is het tijd voor wat origineler geschut! Met deze 10 alternatieven wordt het geen standaard babyshower, maar vieren jullie wel dat er een kleintje op komst is.

👨🏿 Die ene vriend verrassen voordat z’n kleintje geboren wordt? Ga dan voor een dadchelor party!

1. Babyshower alternatief: eendaagse retraite of stiltedag

Even helemaal tot jezelf komen voordat de baby er is, dat gun je elke zwangere! Ga daarom samen op een eendaagse retraite of stiltedag. Om te ontladen, nieuwe energie op te doen en stil te staan bij wat er komen gaat. Op de volgende plekken kun je een eendaagse retraite doen.

2. Borrelen met familie en vrienden

Waarom zou je een babyshower alleen met vriendinnen, moeders en zussen vieren als je alle liefste vrienden en familieleden van de zwangere kunt uitnodigen? Een gezellige borrel is een mooi moment voor je zwangere vriendin of zus om iedereen nog even te zien voor de bevalling. Houd de borrel thuis of huur een café af (als dat weer mag). O, en vergeet de alcoholvrije cocktails niet!

3. Babyshower zonder spelletjes? Doe een dagje wellness

Het zijn de laatste babyloze weken voor de aanstaande moeder. Een goed moment om het er nu nog van te nemen samen! Met een dagje of avondje selfcare heeft je zwangere vriendin nog even alle aandacht voor zichzelf. Kies bijvoorbeeld een van de volgende activiteiten.

  • Manicure of pedicure
  • Make-up- of huidverzorgingsadvies 
  • Kleur- of kledingadvies

4. Nachtje weg: hotel, vakantiehuis of kamperen

Gaan jullie er als vrienden of vriendinnen graag samen op uit, dan is een nachtje weg ook een leuk idee. Boek bijvoorbeeld een groot vakantiehuis, ga voor een hotel of ga een nachtje kamperen. Nu hebben jullie er de tijd nog voor!

5. High tea als niet traditionele babyshower

Natuurlijk mag de high tea niet ontbreken in dit rijtje. Dit alternatief voor een babyshower kun je namelijk zo duur maken als je zelf wilt én staat garant voor heel veel lekker eten. Stel bijvoorbeeld zelf een tafel met hapjes samen, laat een high tea bezorgen of ga naar een restaurant. Hier vind je de leukste restaurants per provincie.

6. Samen iets creëren voor de baby 

Is de aanstaande moeder graag creatief bezig, dan is het een mooi gebaar om samen iets te maken voor de baby. Ga bijvoorbeeld klussen op de babykamer of doe samen wat klusjes in huis die nog liggen. Een ander idee is om met elkaar een lappendeken te maken, waarbij iedereen een aantal lapjes haakt of breit. En heeft een van jullie een grote keuken? Kook dan met z’n allen een aantal maaltijden om in te vriezen voor na de bevalling. Een mooi gebaar om te doen, en het is ook nog eens heel gezellig!

7. Gezellig uitje als babyshower

Een goed babyshower alternatief is om er gewoon gezellig samen op uit te gaan. De volgende uitjes zijn perfect als jij of de zwanger een traditionele babyshower niet leuk vindt.

  • Naar de bioscoop, een musical of concert 
  • Museum bezoeken 
  • Samen naar een foodfestival of muziekfestival
  • Workshop koken, bakken of creatief bezig zijn

8. Vrijwilligerswerk doen

Je kunt natuurlijk ook iets voor een ander betekenen tijdens een babyshower. Steek bijvoorbeeld de handen uit de mouwen door samen vrijwilligerswerk te doen. Kijk eens bij NLvoorelkaar of informeer bij een vrijwilligersorganisatie in jouw buurt of er iets te doen is met grote groepen.

9. Uit eten gaan

Simpel, maar heel gezellig: samen uit eten gaan ter ere van de zwangere. Als het weer mag, is dit een niet al te ingewikkelde, maar toch gezellige optie. Kies haar favoriete restaurant om te ontbijten, lunchen of dineren. Je kunt natuurlijk ook haar favoriete maaltijd bestellen en er samen een romantisch diner van maken.

10. Geen babyshower, maar een groter cadeau

Wil of kan de zwangere om wat voor reden dan ook geen babyshower krijgen of houden? Geef haar dan een extra groot cadeau van het geld dat niet wordt uitgegeven. Denk bijvoorbeeld aan een mooi sieraad, iets voor de babykamer of een nachtje weg met haar partner. 

Alternatief voor een babyshower

Gelukkig bewijzen deze 10 tips dat het alsnog een hele gezellig babyshower kan worden, zonder dat de standaard clichés aan bod komen! Wil je meer leuke ideeën voor het verrassen van je zwangere vriendin of schoonzus? Ontdek dan ook onze 40 tips voor wat je in een kraampakket kan stoppen.

Ook interessant voor jou: