Trouwen 4 maart 2021

De trouwpakkentrends van 2021: dit zijn ze!

Trouwpakken trends 2021

Nieuw jaar, nieuwe trends, en in dit geval de trouwpakken trends van 2021! We horen je denken: een pak is een pak, toch? Maar ook de trends in trouwpakken verschillen van jaar tot jaar. Zo kies je een trouwpak dat helemaal past bij jouw stijl. In samenwerking met Michael & Giso vertellen wij je alles over de laatste trends voor jouw trouwoutfit. 

trouwpakken trends 2021 losse fit

1. Trouwpakken trend van 2021: losse fit

Heel populair dit jaar: de losse fit. Bij een pak voor je mooiste dag denk je misschien namelijk aan een klassiek model, terwijl een casual model ook heel goed kan. Perfect voor als je niet per se liefhebber bent van een pak, maar wel in stijl naar het altaar wilt lopen. Belangrijk is wel dat hij goed is aangemeten, zodat het niet te casual aandoet. Met een goede pasvorm kun je dus gerust kiezen voor die losse fit, want dan oogt het alsnog als een slank geheel. Ook fijn is dat je met een losse fit net wat meer bewegingsvrijheid hebt. Heel praktisch voor die eerste dans als getrouwd stel!

Trouwkostuum trends

2. Vergrijsde en gemêleerde tinten

De opvallende neonkleuren van vorig jaar maken plaats voor zachte, vergrijsde en gemêleerde kleuren. De kleuren zwakken dus wat meer af en worden gecombineerd met andere tinten. Denk bijvoorbeeld aan een wit linnen draad dat door de stof zit. Vooral als je in de zomer gaat trouwen is deze trouwpakken trend van 2021 ideaal. Linnen stoffen in combinatie met natuurlijke kleuren geven namelijk echt die toned look. Voeg ook gerust een print aan je pak toe voor net dat beetje meer, zoals een ruit. Wel even opletten dat de kleur van de ruit past bij de kleur van de rest van je outfit.

Trouwpak pastel

3. Trouwpakken trend 2021: pastel

Zachte kleuren zijn het helemaal dit jaar. Want naast vergrijsde tinten komt ook pastel volop terug in 2021. Bij deze trend is het dan wel belangrijk om voor alle onderdelen één kleur te kiezen, of alleen je accessoires in pastel te dragen. Zo creëer je met pastel de perfecte accenten in je trouwoutfit, zonder dat het té wordt.

trouwpak gilet 2021

4. Gilet: voor die chique óf sportieve look

De absolute must van nu is toch wel de gilet. Die zie je namelijk niet alleen steeds vaker in de business en casual menswear, maar hij komt ook terug in trouwpakken. Denk bijvoorbeeld aan een driedelig trouwpak dat je in de zomer kan customizen met luchtige stoffen. In het najaar is een driedelig trouwpak sowieso een onmisbare keuze om warm te blijven. Deze trend doet het daarnaast ook goed met de losse fit, want een gilet laat je slanker lijken! Ga je liever voor een sportieve look? Dan is een trouwpak met alleen een pantalon en vestje misschien wel wat voor jou. Zo geef je je look een casual twist en voldoe je helemaal aan de trouwpakken trends van 2021. 

Trouw kostuum trend zwart

5. Zwarter dan zwart: black on black

Anders dan de andere trends is de stijl black on black. Deze gaat je als een jasje passen wanneer je op zoek bent naar een rustig, tijdloos en vooral stijlvol trouwpak. Kies je voor een black on black trouwpak, dan wordt er ook echt zwart bedoeld. En wil je de trend echt goed volgen, ga dan ook voor een zwart shirt, zwart gehaakte das en zwarte schoenen. Voor een speels effect kies je verschillende stoffen in je outfit en accessoires.

Wil je meer inspiratie en ideeën voor je pak? Vraag dan ook het gratis wedding magazine van Michael & Giso aan!