Trouwen 31 maart 2017

Dit zijn de trouwkaartentrends van 2017!

trouwkaarten trends 2017

Jullie gaan trouwen! Van harte gefeliciteerd met dit fantastische nieuws. De voorpret begint al met het uitzoeken van jullie trouwkaarten. Maar, er zijn zoveel verschillende stijlen! En wat zijn de trends op dit moment? Om je een eindje op weg te helpen hebben we hieronder onze vijf favoriete trouwkaarten trends van 2017 op een rijtje gezet.

Ook leuk om te lezen: Dit zijn de trouwkaartentrends van 2022!

trouwkaarten trends 2017

Trend 1: Waterverf en bloemen

Vrolijk gekleurde bloemen en tropische bladeren zorgen voor een gezellige sfeer die typisch past bij deze trend. Vaak zie je dit in combinatie met mooie (handgetekende) typografie, oftewel: handlettering. Bijvoorbeeld jullie namen in een stijlvol of juist klassiek lettertype. Hoe dan ook is deze trouwkaarten trend van 2017 een van onze favorieten onder de tropische/bohemische stijl! Kies voor deze trouwkaarten als je een vintage bruiloft of bohemian bruiloft organiseert!
Je kunt de kaartjes hier vinden.

Typografisch: trouwkaarten trend van 2017

Kaarten waarin letters de hoofdrol spelen zie je steeds vaker voorbij komen. Dit worden ook wel ‘typografische’ kaarten genoemd. Dit kan zowel met getypte letters als met het zogenaamde handlettering: handgeschreven letters. Door typografie als basis van je kaart te gebruiken creëer je een kaart die zowel chic als stijlvol is. Houd de kaart rustig door niet te veel verschillende lettertypes te gebruiken en voldoende ruimte te houden tussen de verschillende koppen. Als extra versiering kun je extra elementen zoals bloemen, hartjes en labels op de kaart toevoegen. Ga snel aan de slag!

Trend 3: Wedding timeline

Deze trend is op dit moment helemaal hip! We hebben het hier over de ‘wedding timeline’. Op deze tijdlijn kaarten die je vaak als uitnodiging verstuurt, plaats je de dagindeling van jullie bruiloft door middel van icoontjes. Erg handig om het programma op een leuke manier aan je gasten te laten zien. Maak

trouwkaarten trends 2017

Trend 4: Wit en goud

Trouwkaarten met een witte basis en gouden letters en details maken jullie uitnodiging chic en stijlvol. Je ziet deze kaarten veelal met jullie namen in een mooi lettertype geschreven of de zogenaamde Mr & Mrs kaarten. Gebruik eens een eigen foto op jullie kaart, dit ziet er namelijk erg leuk uit. Je kunt de kaartjes hier vinden. Deze kaarten zijn trouwens erg geschikt als je het thema goud op jullie bruiloft kiest!

Trend 5: Krijtbord

Deze trend is er al een tijdje, maar is nog steeds erg leuk in combinatie met eigen foto’s en mooie krijtbord lettertypes. Denk aan trouwkaarten met een zwarte krijtbord achtergrond en leuke handgetekende doodles. Bij deze stijl hoef je niet per se klassieke lettertypes te gebruiken maar staan juist de lettertypes die handgeschreven en minder netjes zijn erg leuk. De kaarten met krijtbord kan je hier vinden.

Welke trouwkaarten trend van 2017 of stijl je ook kiest, kies een trouwkaart die bij jullie past. En helemaal leuk is natuurlijk als je ook je eventuele bedankt– en menukaartjes in een bijpassende stijl uitzoekt: je complete trouwhuisstijl!