Trouwen 26 februari 2024

Trouw trends 2024 | Dit is hot and happening!

trends trouwen

Je partner ging op Ć©Ć©n knie, haalde een ring uit zā€™n binnenzak en stelde de vraag der vragen. En jijā€¦ zei met alles wat je in je had ā€˜JA!ā€™. Van harte gefeliciteerd met jullie verloving, jullie stappen in het huwelijksbootje. Jullie hebben je trouwnieuws vast al verteld aan jullie liefste mensen, en dan is nu het moment om de bruiloft te plannen. Daar helpen we je met liefde mee. We verzamelden de leukste, opvallendste en meest inspirerende bruiloft trends van dit moment voor je. Hopelijk gaan ze jullie helpen met het inrichten van jullie mooiste dag!

Plan jij jullie huwelijksdag tot in de puntjes, en wil je niets aan het toeval overlaten? Dan ga jij vast ook helemaal lekker op een trouwdatum met een mooie cijfercombinatie. Dit zijn de mooiste van dit jaar:

  • Zondag, 04-02-2024
  • Zaterdag, 24-02-2024
  • Zaterdag, 20-04-2024

En natuurlijk elke andere 24e van de maand. Let hierbij wel goed op welke dag dit valt, of er speciale vakanties of feestdagen zijn Ć©n houd rekening met het EK voetbal van 14 juni t/m 14 juli. 

šŸ’ Leg jullie liefdesdatum vast met mooie save the date kaarten.

Trouw trend: vrijdags trouwen, zaterdags feesten!

Zelfs de meest relaxte stellen kunnen nog stress ervaren op hun trouwdag. De hele dag rennen en vliegen om met iedereen een kort praatje te maken, en in de gaten te houden of iedereen het naar hun zin heeft. Als je veel bezig bent met anderen, dan vliegt de tijd voorbij en heb je misschien niet optimaal genoten. De perfecte oplossing hiervoor is om je bruiloft over twee dagen te verdelen! Op vrijdag relaxed trouwen met de liefde van je leven en op zaterdag helemaal uit je dak op het feest, dat wil je toch? 

De perfecte datum gevonden? Dan is het tijd om je te oriƫnteren op het gebied van trouwkaarten. We snappen dat dat best een overweldigend klusje kan zijn, want er is zoveel keus! Daarom hebben we voor jou de laatste trouwkaarten trends op een rijtje gezet. Dat geeft je iets meer overzicht en wie weet, kun je daarna wat gerichter rondneuzen.

trouwkaarten-trend-bloemen

 šŸ’– Bloemen – Een betoverende start van een leven vol bloeiende avonturen. Op deze trouwkaarten zie je romantische droogbloemen, waterverfkransen en blaadjes met foliedruk details.

Trouwkaarten met stijlvolle touch

šŸ’– Stijlvol –  Vier de liefde in stijl en laat jullie dag schitteren. De trouw trend die bij deze kaarten hoort zie je terug in de donkere kleuren, sierlijke lettertypes en goud als accentkleur.

Ticket trouwkaarten trend

šŸ’– Ticket – Fasten your seatbelts, love is taking off! De trouwkaart is jullie ticket naar eeuwige liefde, hoe leuk om je gasten op deze manier uit te nodigen? De uitnodigingen zien eruit als vliegtickets, entreekaarten of vouchers voor een gezellige dag. 

trouwtrend kaarten met voertuigen

šŸ’– Voertuigen – Samen op weg! De trouw trend voertuigen is niet te missen in onze collectie. Autoā€™s, vliegtuigen, bootjes en busjesā€¦ en dat allemaal van minimalistische lijntekeningen tot hippe cartoons en waterverf.  

Bekijk hier alle trouwkaarten die passen bij jouw favoriete trend.

De top 10 trouwlocaties van dit moment

Hebben jullie al besloten waar jullie willen trouwen? Waar een paar jaar geleden alle bruidsparen massaal naar het buitenland vertrokken, zien we hier bij de laatste trouw trends wat verandering in komen. De afgelopen jaren hebben we de pareltjes van Hollandse bodem ontdekt. Volgens Theperfectwedding.nl zijn dit de populairste trouwlocaties van Nederland. Klik op de linkjes voor mooie plaatjes en meer informatie over de locaties.

Het geeft je steun tijdens je tocht naar de altaar, straalt op je huwelijksfotoā€™s en belooft zelfs een volgend huwelijkā€¦ we hebben het natuurlijk over het bruidsboeket! Ook op het gebied van deze fleurige accessoire kunnen we spreken van trouw trends. En dit zijn de drie belangrijkste:

bruidsboeket trend klein

Kleine bruidsboeketten
Klein maar fijn was nog nooit eerder zo duidelijk zichtbaar. Kleine bruidsboeketten zijn hartstikke hip en wij snappen wel waarom. Het is niet alleen superschattig, zoā€™n klein bosje, maar ook nog eens fijn voor je portemonnee en polsen gedurende de dag.

Trend bruidsboeketten monochroom

Boeketten in een kleur
Monochrome bruidsboeketten zijn ook helemaal van nu. Verschillende bloemen in een kleur, zoals chic wit, romantisch roze of gedurfd geel. En als je het helemaal stijlvol eenvoudig wilt houden, kun je zelfs kiezen voor een bos in dezelfde bloemsoort.

Pastel bruidsboeket trouwtrend

Bruidsboeket in pasteltinten
Zacht-zachter-zachtst! Ga dit jaar voor een lieflijk boeket in pasteltinten. Lila, zachtgeel en lichtroze zorgen voor een prachtig kleurenpalet. Wil je toch iets spannends? Lichtblauw is ook echt een boeketkleur van nu.

Een van de meest opvallende trouw trends, is dat bruidsparen steeds meer aandacht besteden aan het eten op hun speciale dag. Klassieke menuā€™s maken plaats voor andere keukens en zelfs locaties. Want we zitten steeds minder vaak met het hele gezelschap aan lange tafels te dineren. Benieuwd wat voor natjes en droogjes we serveren in 2024? Lees dan snel verder! 

šŸ½ļø Yum! Bestel meteen de menukaarten voor jullie bruiloft.

Food trouw trend outdoor cooking

Outdoor cooking
Avontuurlijke types draaien hun hand niet om voor snacken bij een kampvuur of een lekkere picknick. Op je bruiloft wil je het misschien niet zo back-to-nature, maar lekker buiten dineren is wel helemaal hip. Prachtige, met bloemen en kaarsen versierde tafels en neutrale decoraties passen hier perfect bij. Wat er op het menu staat? Vegetarische en vegan gerechten, geserveerd op vintage servies met romantische garnering van eetbare bloemetjes.

shared dining food trouwtrend

Kleine hapjes om samen van te genieten
Op een huwelijksdag draait alles om verbinding. Trek dit door in het diner en kies voor shared dining. Ruime keus aan gezellige hapjes in het midden van de tafel, waar alle gasten gezellig van kunnen eten. Trek de gezelligheid van dit diner door in het servies en ga voor een bonte verzameling bordjes en kommetjes. Bij de kringloop scoor je de mooiste parels. Kies qua keuken voor jullie persoonlijke favoriet en laat de genodigden smullen.

Tip: laat je gasten vrij rondlopen en serveer verschillende hapjes op verschillende plekken van de trouwlocatie.

Ontdek waar jouw hart “ja” tegen zegt! Parels, pofmouwen en bloempatronen, deze bruidsjurken trends vinden wij allemaal even prachtig. Wie weet helpen deze trends jou om de jurk van je dromen te kiezen en te stralen op de catwalk naar liefde! 

Trouwjurken met bloempatronen
In 2024 is het niet alleen de tuin die in bloei staat, maar ook jouw trouwjurk. Een jurk zo mooi als een bloemenweide, super romantisch!

pin
pin
pin

Trouwjurken met hoge split
Een subtiele, maar oh-zo-verleidelijke trend: de split! De hoge splitten in trouwjurken zijn niet weg te denken uit de bruidsboetieks. Durf jij het aan?

pin
pin
pin

Trouwjurken met parels
Ga voor tijdloze elegantie met parels op je trouwjurk! Parels geven je look een luxe touch en staan erg romantisch. Ook leuk: een ingetogen jurk met all out pareldetails op je accessoires.

pin
pin
pin

Trouwjurken met pofmouwen
Nu zul je denken, pofmouwen!? Maar ja, echt! De luchtige pofmouwen zorgen voor een vintage look en een subtiele dosis flair.

pin
pin
pin

We vinden duurzaamheid steeds belangrijker. En gelukkig zijn er heel veel manieren om zelf je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Zo ook bij het organiseren van je bruiloft. Groen = doen en bomen zijn vrienden, dus maak je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk met een groene bruiloft.

Huren in plaats van kopen

Wist je bijvoorbeeld dat je heel veel spullen kunt huren en/of lenen, in plaats van ze zelf aan te schaffen? Dit kunnen kleine decoraties zijn om de locatie een beetje aan te kleden, maar ook een trouwjurk of -pak huren behoort tot de mogelijkheden. Zo voorkom je dat die prachtige jurk maar Ć©Ć©n keer gedragen wordt en kun je die centjes mooi besteden aan bijvoorbeeld biologische producten voor het diner.

Lekker DIY-en

Zelf aan de knutsel gaan is een van de trouwtrends die de laatste jaren steeds populairder is geworden. En het sluit ook perfect aan bij een duurzame bruiloft, want je kunt een heleboel spulletjes recyclen. Verzamel bijvoorbeeld lege glazen potjes en vul ze, na een grondige schoonmaakbeurt, met waxinelichtjes. Super romantisch wanneer het een beetje donker wordt. Van onderstaande DIY-ideeƫn gaan onze handen ook jeuken:

pin
pin
pin

Duurzame bedankjes

De mooiste dag van jullie leven wordt nog mooier door jullie favoriete mensen. Het is dan ook ontzettend leuk om vrienden en familie te bedanken voor hun aanwezigheid op jullie bruiloft. En als je dan toch een kleinigheidje gaat uitdelen, kun je hier net zo goed een groen tintje aan geven. Duurzame bedankjes mogen van ons dan ook zeker bij de trouwtrends van dit moment. Dit zijn onze drie favorieten. 

  • Een zakje bloemzaadjes met een lieve bedanktekst. 
  • Kleine potjes of zakjes vogelvoer met een persoonlijke boodschap. 
  • Een miniboompje of plantje met de tekst ā€˜Let love growā€™.

Donatie als huwelijkscadeau

Huwelijkscadeautjes geven zit er zo ingebakken, dat we daar net zo goed een duurzame twist aan kunnen geven. Onze supertip is dan ook om samen met je partner een goed doel (of meerdere) uit te kiezen, waar jullie gasten een donatie aan kunnen doen. Deze mogelijkheid kun je bieden op de grote dag zelf. Een andere leuke optie is om dit al te communiceren op jullie trouwkaart. Leg uit waarom jullie een donatie op prijs stellen en voeg een linkje of QR-code toe aan de kaart.

Blijf dicht bij jezelf bij het organiseren van je bruiloft

We willen dit artikel heel graag afsluiten met een klein advies. Want hoe gezellig deze trouw trends ook zijn, het allerbelangrijkste is dat jij je geweldig voelt op de mooiste dag van jullie leven. Zorg dat het jullie ultieme dag wordt met alleen maar mensen, muziek, hapjes en activiteiten die bij jullie passen. Je kunt je laten inspireren door de trends uit dit artikel, maar doe vooral waar jij en je partner jullie goed bij voelen. Want authenticiteit is mooier dan welke trend dan ook. Alvast een onwijs bijzondere, mooie en liefdevolle dag gewenst!

Ook interessant voor jou: