Kerst 12 december 2019

De leukste ideeën voor het kerstdiner van 2022

origineel idee kerstdiner

Als je in je omgeving vraagt waar kerst om draait, zullen veel mensen aangeven dat lekker eten en samenzijn met familie of vrienden het belangrijkste is. Een goede reden om kerst dit jaar extra speciaal te maken dus! Wij verzamelden daarom de originele ideeën voor jouw kerstdiner, om je een idee te geven wat er allemaal mogelijk is met kerst 2022.

Wat voor kerstmoment kies je?

Voor je uitpakt met mooi servies en de lekkerste recepten, bedenk je natuurlijk hoe je kerst voor je ziet dit jaar. Wil je gezellig ‘s avonds tafelen met je dierbaren? Verstuur dan uitnodigingen voor het traditionele kerstdiner. De kerstlunch is juist weer erg geschikt met kleine kinderen of wanneer jullie er ‘s middags nog op uit willen gaan. Als laatste kun je ook kiezen om vrienden uit te nodigen voor een kerstborrel, met luxe hapjes en drankjes.

Origineel idee voor het kerstdiner: wek het kerstgevoel op

Heb je jouw moment gekozen? Dan is het tijd voor de ultieme binnenkomer. Waarmee ademen jouw gasten de kerstsfeer direct in? Ga voor iets feestelijks dat iedereen zich zal blijven herinneren! Denk aan een prachtig gedecoreerd kerstkoekje voor bij de koffie, een bijzondere amuse met eetbaar bladgoud of een kerstcocktail met drijvende kerstballetjes. Die kerstige toon is voor de rest van de middag of avond gezet! 

De lekkerste recepten voor het kerstmenu van 2022

Met het moment suprême – het eten! – kun je alle kanten op. Typisch kerst eten is natuurlijk de garnalencocktail, gourmetten, varkenshaas en een Viennetta ijstaart. Wil je de kerstmenu recepten van 2022 juist wat minder traditioneel insteken? Dan zijn er heel veel leuke foodtrends om je culinaire hart bij op te halen. Denk aan jackfruit als vleesvervanger, burnt (in plaats van salted) caramel en de airfryer als frituurpan. Met de volgende recepten kook jij een kerstdiner volgens de laatste trends. 

Zijn deze kerstdiner ideeën toch iets te ingewikkeld? Je kunt natuurlijk ook gewoon voor de klassieke kerstgerechten gaan, de traiteur laten komen of het jezelf gemakkelijk maken met een kerst maaltijdbox.

Aankleding van je kersttafel 

Je lunch of diner valt letterlijk nog beter in de smaak met een feestelijk versierde kersttafel! Zorg er daarom voor dat je tafel eruitziet om door een ringetje te halen. Met deze leuke ideeën voor het kerstdiner is je kersttafel compleet.

  • tafelkleed dat past bij je woonkamer
  • servies en bestek voor elke gang
  • feestelijke kerst menukaarten
  • kerstservetten gevouwen in een leuke vorm
  • kaarsen, bloemen of takken groen
  • kleine versierinkjes, zoals plastic rendieren, kleine kerstlichtjes of gouden confetti

Ook leuk om te lezen: Deze menukaart-ideeën maken je kersttafel helemaal af!

Origineel idee voor het kerstdiner: zorg voor wat kerstvertier

Als iedereen zijn buik rond heeft gegeten of de glazen al een paar keer volgeschonken zijn tijdens de kerstborrel, is het tijd voor wat kerstige activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke kerstfilm na het kerstdiner, een wandeling na de kerstlunch of een kerstquiz tijdens de borrel? Je kunt natuurlijk ook van tevoren iets leuks doen samen, zoals een musical of kerstmarkt bezoeken. Nu is het moment, dus maak er een gezellige tijd van!

Kerst om niet meer te vergeten

Nee, een kerst met poespas hoeft niet per se, maar je gasten zullen met deze leukste ideeën voor het kerstdiner van 2022 wél ontzettend verrast zijn! Want uiteindelijk wordt die gedekte tafel, kerstcocktail of het heerlijke eten niet snel vergeten als je er een leuke draai aan geeft. Wat maakt jouw kerst memorabel dit jaar?

Ook interessant voor jou: