Kerst 11 december 2018

Kerstkaart met je hond: tips voor je foto’s

Kerstkaart met hond tips foto's

Met een kerstkaart met je hond wens jij je familie en vrienden op een leuke manier een fijne kerst! Dieren doen het altijd goed op kerstkaarten, dus een foto van je hond zal de harten van je dierbaren al helemaal laten smelten. Met de volgende tips steelt jouw harige viervoeter de show op je kerstgroet!

Kerstkaart met je hond: handige tips voor het foto’s maken

Een schattige kerstkaart met je hond begint natuurlijk met een leuke foto! En bij dieren kan het best een klusje zijn om ze mooi op de foto te zetten. Gelukkig wordt je hond op een kerstkaart zetten iets gemakkelijker met de volgende tips.

1. Hond op je kerstkaart? Laat hem eerst zijn energie kwijtraken

We zien het al voor ons: je wilt graag een foto maken van je slapende pup, maar het enige wat hij wil is spelen en rondjes rennen! Daarom raden we je sterk aan om je hond eerst wat energie te laten kwijtraken voordat je begint met de fotoshoot. Ga een flink stuk met hem wandelen, put hem uit door ballen te gooien op een grasveld of doe een zoekspelletje met hondenkoekjes. Zo is jouw hond een stuk rustiger tijdens het maken van de foto’s!

2. Houd zijn aandacht vast met speeltjes of hondenkoekjes

Als je hond toch onrustig wordt tijdens de fotoshoot (lees: als de perfecte foto na een half uur nog niet is geschoten) kun je zijn aandacht vasthouden met bijvoorbeeld speeltjes of koekjes. Bedenk wat het beste werkt bij jouw hond, want je kent je eigen dier natuurlijk het beste! Op deze manier blijft je hond er nog even bij en maak je toch die schattige foto.

3. Neem af en toe een pauze

Lukt het maar niet om dat ene plaatje dat je in je hoofd hebt te schieten en zijn jullie al even bezig met foto’s maken? Neem dan een pauze om het leuk te houden. Ga even lekker wandelen of spelen, zodat je hond op adem kan komen. Dwing je hond trouwens niet als je merkt dat hij er echt geen zin meer in heeft, want zo kan hij zich in het nauw gedreven voelen!

4. Neem genoeg foto’s voor de kerstkaart met je hond

Bij elke fotoshoot is het belangrijk om genoeg foto’s te maken en goed door te blijven klikken met je camera. Op deze manier heb je voldoende foto’s om uit te kiezen. Ook op momenten dat jullie niet bezig zijn met poseren is het leuk om foto’s te maken. Misschien komt er wel een heel geschikte foto uit!

5. Blijf in zijn vertrouwde omgeving

We raden je aan om in de vertrouwde omgeving van je hond te blijven tijdens de fotoshoot. Als je bijvoorbeeld foto’s in het bos of in het park maakt, raakt je hond misschien al gauw afgeleid door andere honden of door de geuren die daar achtergelaten zijn. Thuis kent je hond zijn omgeving goed en voelt hij zich het meest op zijn gemak.

Kerstkaart met je hond

Foto ideeën voor de kerstkaart met je hond

Je maakt de foto van je hond natuurlijk extra feestelijk met wat aankleding. Met de volgende tips wordt jouw foto een succes.

1. Geef je hond een kersttrui of vlinderstrikje

Hoe maak je de foto kerstiger dan met een hond die er feestelijk uitziet? Doe je hond daarom een leuke kersttrui aan, of knoop een vlinderstrikje of kerstsjaaltje om zijn nek! Een schattig accessoire maakt jouw hond namelijk helemaal klaar voor de feestdagen. Doe trouwens niets wat je hond vervelend vindt! Dit zie je terug op de foto, maar vooral irriteer je je hond hiermee.

2. Laat hem cadeaus ‘uitpakken’ onder de kerstboom

Wil jij graag een grappige kerstkaart met je hond maken? Laat je hond dan kerstcadeaus ‘uitpakken’ die niet voor hem bedoeld waren! Kies wat vierkanten spullen in je huis, pak deze mooi in, scheur van sommige cadeaus het inpakpapier er half af en leg het in kleine stukjes om de cadeaus heen. Je hond hoeft hier alleen nog maar naast te zitten terwijl hij heel schuldbewust kijkt!

3. Maak mooie foto’s met je kinderen en de hond

Is jouw hond als een kind voor je? Leg hem dan samen met je kinderen vast. Laat je kinderen heel simpel om hem heen hurken of zet ze naast elkaar met hun gezicht en snuit naar de kerstboom terwijl jij achter hen een foto maakt. En ander leuk idee is om de kinderen kerstkoekjes te laten maken, terwijl de hond er als ‘helpende hand’ naast zit! Lees meer over kerstfoto’s maken met je kinderen in ons artikel De leukste ideeën voor een originele kerstfoto.

4. Fotografeer je hond in een kerstcadeau

Heb je een puppy of een klein hondje? Fotografeer je hond dan terwijl hij in een kerstcadeau zit! Koop een cadeaudoos met deksel en doe een strik om de deksel. Zet de doos onder de kerstboom en zet de deksel ernaast. Vervolgens zet je je hond in de doos met een zacht dekentje en maak je een leuke foto!

Kerstkaart met je hond

Tekst voor een kerstkaart met je hond

Je maakt de kerstkaart met je hond helemaal af met een leuke of grappige tekst op de voorkant of in de kaart! Gebruik bijvoorbeeld een van de volgende teksten bij de foto of als kerstwens.

We WAF you a Merry Christmas!

Wreck the halls and blame the children, Fa la la la la la la la la!

We wensen je warme en wollige kerstdagen.

Lieve kerstgroetjes van de familie De Jong en een poot van Benji.

Meer leuke teksten voor op je kerstkaart vind je in ons artikel Zo schrijf je kerstkaarten met een originele tekst!

Zo maak je de kerstkaart met je hond helemaal af

Met deze tips en ideeën wordt de kerstfoto van je hond echt een plaatje! Wil je je kerstkaart nog specialer maken? Kies dan gratis rode enveloppen bij je kerstkaarten en maak je kerstkaarten helemaal af met onze kerst sluitzegels. Je kerstkaarten worden zo een feestje om te ontvangen!

Ook interessant voor jou: