Feest 6 november 2023

Menukaart teksten voor een heerlijk diner

Of het nu voor het kerstdiner, je 21 diner of voor in je eigen zaak is; met een goed geschreven menukaart beginnen je gasten al te watertanden als ze hem lezen. Maar hoe schrijf je eigenlijk een goede menukaart tekst? Met behulp van de volgende tips en voorbeeld menukaart teksten is jouw menu zo geschreven!

🍴 Tip: Bekijk hier ook onze menukaarten! 

Een menukaart tekst schrijven doe je niet elke dag. Best logisch dus als je niet zo goed weet waar je moet beginnen! Met de volgende tips helpen we je graag een eindje op weg. 

3 tips voor het schrijven van menukaart teksten

  • Maak je menukaart overzichtelijk door elke gang een eigen kop te geven. Je kunt dan denken aan een amuse, het voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en de bijgerechten. 
  • Schrijf bij elk gerecht op de kaart een korte beschrijving. Zet bijvoorbeeld de belangrijkste ingrediënten centraal, en hoe ze verwerkt zijn in het gerecht. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: ‘Biologische geitenkaas in een jasje van pistache’.
  • Je laat een lekker gerecht echt smakelijk klinken door beeldend te schrijven. Maak bijvoorbeeld bij elk gerecht een levendige beschrijving van de twee belangrijkste ingrediënten. ‘Versgebakken stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter’ klinkt namelijk aantrekkelijker dan ‘Brood met kruidenboter’.

Handige menukaart voorbeeld tekst

Misschien heb je al een opzetje liggen voor je menukaart tekst. Maar het is ook fijn om stiekem een beetje af te kijken hoe anderen het doen. Daarom hebben we een menukaart voorbeeld tekst voor je gemaakt, zodat je het menu voor je bruiloft of kerstdiner gemakkelijk kunt schrijven. 

ğŸŽ„ Ook leuk om te lezen: Deze menukaart-ideeën maken je kersttafel helemaal af.

Ook interessant voor jou: