Jubileum 5 januari 2024

Tekst 50 jaar getrouwd: gouden woorden voor je kaart

tekst 50 jaar getrouwd

Champagne, gouden glitters en flonkerende confetti, want jullie of een stel uit je omgeving is 50 jaar getrouwd! En dat is een gouden reden voor een kaartje. Om de lieve mensen om je heen uit te nodigen voor een gezellig feest, of het huwelijkspaar te feliciteren met hun 50-jarig huwelijk. We tippen je graag onze mooiste 50 jaar getrouwd teksten, gedichten, spreuken en felicitaties.

✨ Tip: Onze jubileumkaarten met goudfolie zijn perfect voor een gouden huwelijk.

Uitnodiging tekst voor 50 jaar getrouwd

Je bruidsjurk of trouwpak van toen dragen, oude foto’s terugkijken, gezellig samen eten met geliefden… Geven jullie een feest omdat jullie 50 jaar getrouwd zijn, dan wil je natuurlijk een feestelijke tekst op de uitnodiging zetten. Met de volgende uitnodiging tekst voor een gouden huwelijk zit je goed! 

💛 Meer mooie uitnodigingsteksten voor een jubileum vind je hier!

50 jaar getrouwd gedicht voor een gouden huwelijk

Soms zijn de woorden die je wilt zeggen al door iemand anders in een mooi gedicht gegoten. Dat begrijpen we helemaal! We verzamelden daarom de allermooiste gedichten rondom 50 jaar getrouwd zijn (inclusief een aantal klassiekers van Toon Hermans), zodat jouw kaartje zo geschreven is. 

💛 Leestip: De mooiste gedichten voor een huwelijksjubileum

50 jaar getrouwd gedicht van Toon Hermans

✨ Leestip: 50 jaar getrouwd? Zó vier je het feestelijk!

Grappige teksten over 50 jaar getrouwd zijn

In de liefde is het superbelangrijk dat je lekker met elkaar kunt lachen. Het maakt de lastige momenten namelijk een stukje draaglijker! Gaan je partner en jij ook met een hoop grappen en grollen door het leven, of ligt het gouden echtpaar in je omgeving regelmatig samen dubbel van het lachen? Dan past een grappige 50 jaar getrouwd tekst perfect op je kaart. De volgende zijn om van te gniffelen zo leuk.

Mooie spreuken als 50 jaar getrouwd tekst

Met weinig woorden zeggen wat je bedoelt, dat kan supergoed met spreuken als 50 jaar getrouwd tekst! De volgende spreuken en quotes voor een gouden huwelijk vinden wij heel feestelijk.

Christelijke gedichten en (bijbel)teksten rondom 50 jaar getrouwd

Is de Heer jullie Heiland, dan zijn jullie dankbaar voor al die gouden jaren die Hij jullie gegeven heeft. Een christelijk gedicht of bijbeltekst is dan erg mooi voor op je uitnodiging of felicitatiekaart. We tippen je drie mooie teksten.

‘Gefeliciteerd, 50 jaar getrouwd!’ Feestelijke felicitatie teksten

Een felicitatie voor bekenden die 50 jaar getrouwd zijn wil je natuurlijk vol slingers en ballonnen stoppen! Daar helpen we je graag een handje bij. Met een van de volgende wensen en felicitaties voor het 50 jarig huwelijk maak je je kaart superfeestelijk.

✨ Ook leuk voor jou: 37x mooie wensen voor op een huwelijksfelicitatiekaartje

Meer inspiratie voor een gouden huwelijk

Zoek je naast deze teksten nog meer glitterend gouden inspiratie voor het 50 jarig huwelijk? Met een van de volgende blogs gooi je nog wat extra confetti over een al stralend gouden dag. 

🥳 Dit zijn de origineelste cadeaus voor een huwelijksjubileum!
🌸 Zoveel jaar getrouwd? Zo vier je het!
💛 4x de leukste spellen voor een huwelijksjubileum

Ook interessant voor jou: