Jubileum 23 september 2019

40 jaar getrouwd? Vier het met deze 8 tips

40 jaar getrouwd tips

Vier je binnenkort je 40-jarig huwelijksjubileum of wil je iets organiseren voor een stel dat bijna hun robijnen huwelijk viert? Dan is het tijd voor een mooie dag samen met familie en vrienden. Maar hoe vier je nu origineel dat je 40 jaar getrouwd bent? Wij verzamelden 8 leuke ideeën voor een onvergetelijke dag!

Zijn vrienden of familie 40 jaar getrouwd? Wij verzamelden ook de leukste cadeaus voor een 40-jarig huwelijk.

1. 40 jaar getrouwd idee: verzorgd ontbijt met dierbaren

Een etentje is misschien ietwat cliché, maar niet als je er een unieke twist aan geeft! Ga bijvoorbeeld samen luxe ontbijten met de liefste mensen in je leven. Kies een hotel of restaurant dat heerlijke ontbijtjes serveert of regel een service aan huis die je al het werk uit handen neemt. Natuurlijk kun je ook zelf een ontbijt samenstellen, met lekkere broodjes van de bakker, verse eitjes, fruit en jus.

2. Neem je familie mee op een cruise

Als je wilt dat het jubileum je nog lang bijblijft, is een cruise met alle kinderen en kleinkinderen een mooi idee. Een cruise is heel veelzijdig, want je kunt niet alleen genieten van elkaar, maar ook van de luxe op de boot. Daarnaast doen jullie natuurlijk heel veel mooie plekken aan en ervaren jullie verschillende culturen. Een cruise is kortom een reis die jullie niet meer zullen vergeten.

3. Picknick in het bos met een robijnen huwelijk

Houd je het 40-jarig huwelijksjubileum graag klein, maar wil je wel iets bijzonders doen op deze dag? Dan is een picknick in het bos een leuk idee. Stel zelf grote manden met eten samen, regel stoeltjes en tafels en geniet samen van de natuur en van elkaars aanwezigheid. Het bos is trouwens de uitgelezen plek om de dag uit te breiden met een spel, zoals een speurtocht of het douanespel. Als je 40 jaar getrouwd bent, hoef je niet per se moeilijk te denken om er een mooie dag van te maken! 

4. 40 jaar getrouwd: vier het met een groot feest

Tijdens die 40 jaren huwelijk zijn er heel veel lieve mensen geweest die van betekenis zijn of waren in jullie leven. Als je het mooi vindt om hen ook bij het feest te betrekken, is een groot feest een goed idee. Houd je feest bijvoorbeeld in een mooi kasteel of landhuis. Je kunt natuurlijk ook een mooie locatie aan het water opzoeken, zoals een restaurant aan zee. De locatie van het huwelijksjubileum feest kan net als die van een bruiloft zo origineel zijn als je zelf wilt.

5. Het water op met een zeilboot, salonboot of donutboot

Zijn jullie gek op varen en zoek je een activiteit die daarmee te maken heeft? Er zijn heel veel leuke mogelijkheden om er een spetterend huwelijksjubileum op het water van te maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje bootje varen in Giethoorn? Ook is een salonboot een goed idee voor een groot feest. Zijn jullie allebei nog heel vitaal en wordt er veel gezeild in de familie? Huur dan een aantal zeilboten en ga met de hele familie het water op. En als laatste is varen op ronde donutbootjes waar je op kunt barbecueën ook erg leuk om te doen met je familie.

6. Weekend in een groot vakantiehuis

Tijd met elkaar doorbrengen als familie is ontzettend waardevol. Huur daarom een groot vakantiehuis voor een weekend en maak er een gezellige tijd van met elkaar! Als je samen kookt, de natuur in gaat en andere leuke activiteiten doet, maak je herinneringen die jullie niet snel meer zullen vergeten. 

7. Toertocht met oldtimers

Wil je er op een andere manier op uit met je dierbaren? Regel dan een toertocht met oldtimers voor als je 40 jaar getrouwd bent. Organiseer bijvoorbeeld een puzzeltocht om de toer actief te maken of doe een activiteit op elke plek waar jullie stoppen. Natuurlijk is toeren van stad naar stad ook een leuk idee, met in de ene stad een stadswandeling en in de andere stad een heerlijke lunch of koffie met taart. 

8. Tuinfeest voor een 40-jarig huwelijksjubileum

Als een uitgebreid feest op locatie wat te veel is, kun je ook een tuinfeest in je eigen tuin geven. Maak er een intiem feest van met een kleine gastenlijst, zodat je genoeg tijd hebt om alle gasten even te spreken. Om het extra gezellig te maken zet je een aantal vuurkorven neer en regel je een gitarist die de muziek verzorgd. Zorg dat ook de praktische zaken je uit handen worden genomen, bijvoorbeeld door een cateringservice of door vrienden en bekenden die bedienen.

40-jarig huwelijksjubileum vieren

40 jaar getrouwd zijn vier je met deze ideeën op een heel originele manier! Wil je meer inspiratie voor een jubileum? Onze tips voor een 50-jarig huwelijksjubileum zijn ook erg geschikt als je een robijnen huwelijk viert.

Ook interessant voor jou: