Jubileum 1 april 2024

50 jaar getrouwd: een gouden huwelijk vieren!

50-jaar-getrouwd

Er is een bijzonder moment op komst, namelijk jullie gouden huwelijk! Dit moet hoe dan ook gevierd worden. Of dit op vakantie met z’n tweeën is of door middel van een gezellig feest met familie en vrienden. Het vieren van jullie gouden huwelijk moet een dag worden om nooit te vergeten, net zoals jullie de bruiloft van 50 jaar geleden nog goed kunnen herinneren. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de leukste ideeën voor het vieren van jullie 50 jaar getrouwd feest op een rijtje gezet. Naast de leukste ideeën geven we ook wat leuke feitjes en inspiratie voor het verrassen van het bruidspaar. Lees snel verder en laat je inspireren voor een onvergetelijk 50 jarig jubileum!

Wat is 50 jaar getrouwd? 

Vijftig jaar getrouwd noem je een gouden huwelijk. Jubileumjaren krijgen vaak een (edel)metaal als naam, en wat is er nu passender voor 50 jaar liefde dan stralend goud! Wist je trouwens dat je op het moment van jullie 50-jarig huwelijksjubileum al meer dan 18 duizend dagen getrouwd bent? Een bijzonder moment vinden wij!

Welke bloem staat voor 50 jaar getrouwd?

De meeste bloemisten koppelen 50 jaar getrouwd zijn aan gele rozen. Deze prachtige bloemen staan symbool voor pure liefde en onvoorwaardelijke vriendschap. Het is dus onwijs mooi om gele rozen te verwerken in een boeket voor jouw liefde op jullie huwelijksdag.  

Gouden bruiloft klein vieren: samen of als gezin

We kunnen ons helemaal voorstellen dat je 50 jaar getrouwd zijn wilt vieren met de mensen die het dichtst bij jullie staan. En over het algemeen zijn dat toch je eigen gezinsleden. Sla de grote festiviteiten over en trek er lekker op uit met jullie gezinnetje. Of kies voor ultiem knus met z’n tweeën op pad. Het is immers jullie dag. We hebben alvast wat leuke suggesties voor jullie verzameld.   

Weekend weg 50 jaar getrouwd

Hoeft zo’n groot feest van jullie niet en ga je liever met je directe naasten op pad? Ga dan eens op zoek naar een leuk familiehuis voor je kinderen en kleinkinderen om heerlijk een weekend samen weg te gaan. Dit kan natuurlijk in Nederland, maar je kan ook naar het buitenland gaan. Vermaak je heel de dag met leuke activiteiten, spelletjes en gezelligheid. Zo maak je van jouw 50-jarig huwelijksjubileum een weekend om nooit meer te vergeten. 

Dagje weg

Vier je gouden huwelijk intiem en gezellig met een dagje weg met de familie. Ga gezellig een dagje naar een pretpark zoals de Efteling. Een pretpark is namelijk leuk voor de kleintjes, maar de volwassenen kunnen zich daar ook zeker vermaken. Of kies voor een dagje naar de dierentuin of bezoek een museum. Er zijn genoeg leuke musea waar jong en oud zich kunnen vermaken. 

Heerlijk dineren 

Misschien klinkt dit een beetje standaard, maar hoe leuk en gezellig is het altijd als je gaat dineren! Ga naar je favoriete restaurant, geniet met een klein groepje van het lekkere eten en drinken en maak er een gezellige avond van. 

Mooie reis maken 

Zijn jullie nog goed op de been en wel in voor een beetje avontuur? Dan is een mooie reis met z’n tweeën maken ook een mooie manier om jullie 50-jarig huwelijksjubileum te vieren. Ga bijvoorbeeld terug naar de plek waar jullie je huwelijksreis hadden of bezoek een plek die een  speciale herinnering voor jullie oproept. 

Feest voor jullie 50 jarig huwelijk

50 jaar getrouwd is goud! En die bijzondere mijlpaal is reden voor een grandioos feest. Hoe fijn is het om al jullie dierbaren samen te zien, en met deze fijne groep mensen jullie liefde te vieren. We geven graag wat tips voor een onvergetelijk 50 jaar getrouwd feest.

Tip: Hier vind je de allermooiste uitnodigingen voor 50 jaar getrouwd, en je krijgt als nieuwe klant de eerste kaart gratis! 

50 jaar getrouwd vieren op een prachtig landgoed

Een unieke en bijzondere locatie voor jullie feest is een landgoed. Je hebt genoeg ruimte om je familie, vrienden en kennissen uit te nodigen. Een leuke extra van een landgoed is dat je veel verschillende kamers hebt, zo kun je ook meerdere ruimtes inrichten. Wij zijn zelf al erg enthousiast over het inrichten van een landgoed voor jullie feest en hebben al wat ideeën bedacht. Kies voor een fotokamer, zo kunnen de gasten foto’s van de afgelopen jaren bekijken. Maak een danskamer waar iedereen zijn beste dansmoves kan laten zien en een kamer voor de kinderen kan ook zeker niet ontbreken.

Genieten op het water

Of je nou een grote groep uitnodigt of gaat voor een intieme groep, varen op het water is altijd een goed idee. Nodig je veel familie en vrienden uit? Dan is een salonboot een goeie plek waar iedereen heerlijk kan genieten. Sommige salonboten bieden plaats aan voor wel 200 personen, genoeg plek dus. De bemanning zorgt voor een heerlijk diner en maakt de dag onvergetelijk. Ga je toch liever voor een kleinere en intiemer groepje? Huur dan een boot en stel zelf een leuke lunch of diner samen. 

Gouden huwelijk op een gouden locatie

Groot-groter-grootst, je kunt heerlijk uitpakken bij 50 jaar getrouwd. Maar om de festiviteiten toch een persoonlijke slinger te geven, kun je kiezen voor een locatie waar jullie warme herinneringen aan hebben. Jullie eerste afspraakje bijvoorbeeld, of de plek waar je ten huwelijk bent gevraagd. Nodig al jullie dierbaren uit, ga uitgebreid tafelen en doe daarna nog een dansje om jullie liefde te vieren.  

50 jaar huwelijk: feliciteren en verrassen

Lang leve de liefde! Niets zo heerlijk als vijftig jaar huwelijk vieren van mensen die dichtbij je staan. Dit kan groots en uitbundig, maar ook attent en subtiel. We geven je graag wat fijne felicitatietips.  

Supertip voor 50 jaar getrouwd feest
Heb je zelf geen huwelijksjubileum te vieren, maar organiseer je er een voor het bruidspaar? Een leuke activiteit voor het feest is om een hilarisch huwelijksjubileum spel te spelen.

Gouden jubileum kaartje: altijd goed!
Als je niet aanwezig kunt zijn op het jubileumfeest, of als het liefdeskoppel ervoor kiest om het klein en intiem te vieren, is een kaartje al ontzettend attent. Kies een mooie felicitatiekaart voor 50 jaar huwelijk en schrijf een liefdevolle wens voor het bruidspaar.

✍️ Geen vlotte pen? Wij helpen je uit de brand met 50 jaar getrouwd teksten

Hoera, je ouders 50 jaar getrouwd

Het 50 jarig huwelijk van je ouders is ook een bijzonder moment in jouw leven. De twee belangrijkste mensen in je leven zijn al vijftig jaar dol op elkaar. Reden genoeg om eens goed uit te pakken en ze heerlijk in het zonnetje te zetten. Dat kan heel letterlijk, met een gezamenlijk tripje naar een tropische bestemming, maar er zijn ook opties voor een wat kleiner budget. Een groots gebaar hoeft namelijk helemaal niet veel te kosten. Dit zijn onze drie favoriete verrassingen voor een gouden huwelijk: 

  • Breng jullie familiestamboom op een creatieve manier in kaart.
  • Schrijf een liedje en refereer aan bijzondere mijlpalen van de afgelopen 50 jaar. 
  • Laat een gezinsportret illustreren en geef het cadeau in een mooi lijstje.   

Opa en oma 50 jaar getrouwd: knutselen!

Vieren opa en oma hun gouden huwelijk of zijn je overgrootouders 50 jaar getrouwd? Tijd om te knutselen! Creativiteit kent namelijk geen leeftijdsgrens, dus trek je knutselspullen maar uit de la. Een portret in hun favoriete kunststijl, een heerlijk knip-en-plak fotoboek of lekker vingerverven met de achterkleinkinderen. Met een zelfgemaakte 50 jaar getrouwd verrassing is het liefdespaar vast tot tranen toe geroerd. 

Gouden regels voor een goed huwelijk

50 jaar getrouwd is een waanzinnige mijlpaal. Al vijftig jaar lief en leed delen, ga er maar aan staan. Het precieze geheim voor zo’n langdurig, gelukkig huwelijk kunnen we je niet vertellen. Maar met deze drie supertips kom je zeker een heel eind. 

  1. Leer elkaars liefdestaal spreken. Daardoor voelt je partner zich echt geliefd en leer je elkaar beter kennen. Ontdek jullie liefdestaal op Liefdestalen.nl.

  2. Blijf elkaar verrassen. Is je grote liefde dol op die ene soort koekjes van een specifieke winkel? Neem ze mee als je in de buurt bent. Zo laat je indirect weten dat je altijd aan hem of haar denkt.

  3.  Knuffelen = key! Fysiek contact zorgt voor non-verbale verbinding. Dus geef elkaar nog eens een lekkere dikke knuffel voor jullie de deur uitgaan. 

We wensen jullie nog vele liefdevolle jaren!

Ook interessant voor jou: