Jubileum 8 april 2024

Cadeaus voor 50 jaar getrouwd: gouden ideeën

Ken je een stel dat alweer 50 jaar getrouwd is? Dan verdient het gouden echtpaar een fonkelend leuk cadeau. Laat weten hoe trots je op de tortelduifjes bent en zet ze in het zonnetje met een persoonlijk cadeau voor 50 jaar getrouwd. Maar wat geef je eigenlijk bij een 50 jarig huwelijk? We hebben de allerleukste tips en ideeën voor een 50 jaar getrouwd cadeau voor je op een rijtje gezet. Zo krijgt deze bijzondere mijlpaal een gouden randje.

Wat geef je bij 50 jarig huwelijk?

Als een stel 50 jaar getrouwd is, wordt dit ook wel een gouden huwelijk genoemd. Het is dus leuk om je cadeau voor 50 jaar getrouwd een gouden touch te geven. Daarnaast passen gele rozen bij een 50 jarig huwelijk. Welk cadeautje je precies uitzoekt is natuurlijk helemaal aan jou. Veel mensen geven iets met het thema goud, bloemen of het getal 50. Wil je een persoonlijk cadeau voor het 50 jarig huwelijk geven? Dan is het leuk om in te spelen op herinneringen aan vroeger, bijvoorbeeld met mooie foto’s. Wil je extra uitpakken, dan zijn ervaringen een mooie optie. Lees snel verder voor nog meer ideeën om het gouden koppel te laten stralen.

Cadeau 50 jaar getrouwd voor je ouders

Zijn je ouders 50 jaar getrouwd? Verwen ze dan met een persoonlijk of bijzonder cadeau om te laten weten hoeveel ze voor je betekenen. We hebben een aantal mooie 50 jaar getrouwd cadeaus voor je op een rijtje gezet.

Gouden sieraden

Sieraden zijn altijd een goed idee als cadeau en omdat 50 jaar getrouwd ook wel het gouden huwelijk wordt genoemd, is het cadeau ook nog erg toepasselijk. Denk bijvoorbeeld aan manchetknopen, een mooie broche, hangers of een gouden horloge.

Beeldje voor 50 jaar getrouwd

Een bijzondere mijlpaal als een 50 jarig huwelijk verdient natuurlijk een extra speciaal cadeau. Ga daarom voor een mooi beeld. Omdat het natuurlijk om het gouden huwelijk gaat kun je een beeld met gouden details cadeau geven. Of zoek samen met het bruidspaar een beeld uit. Zo krijgen ze ook echt een beeld dat ze mooi vinden. 

Persoonlijk fotoboek

Foto’s doen het natuurlijk ook erg goed als cadeau. Maak een persoonlijk fotoboek over de afgelopen 50 jaar van het bruidspaar. Kies de leukste, mooiste en grappigste foto’s uit en maak er een mooi overzicht van. Denk bijvoorbeeld aan 50 bijzondere mijlpalen uit de afgelopen 50 jaar.

Familieportret

Zoek je een origineel en persoonlijk cadeau voor je 50 jaar getrouwde ouders? Dan is een getekend, geschilderd of geïllustreerd familieportret een mooie optie. Op internet zijn er verschillende schilders en illustratoren te vinden. Zij kunnen bijvoorbeeld een portret op basis van een foto maken. We schreven ook een artikel over getekende familieportretten.

Andere ideeën voor een 50 jaar getrouwd cadeau

 • Een stijlvolle fotoshoot met het echtpaar of de hele familie.
 • Pak uit met een spetterende ballonvaart.
 • Geef het gouden koppel 50 jaar oude wijn en proost op deze bijzondere mijlpaal.
 • Trip down memory lane: een rondrit langs belangrijke plekken uit het verleden.
 • Beleef de natuur of binnenstad met een rondvaartboot, eventueel inclusief catering.

💛 Lees ook: 50 jaar getrouwd: ideeën voor een gouden feest!

Opa en oma 50 jaar getrouwd cadeau

Vieren opa en oma binnenkort hun 50-jarig huwelijksjubileum? Dan is het extra speciaal als de kleinkinderen hen samen in het zonnetje zetten. De organisatie daarvan hangt natuurlijk voor een groot deel af van de leeftijd van de kleinkinderen en hun persoonlijke situatie. Hieronder hebben we alvast wat leuke inspiratie voor een ‘opa en oma 50 jaar getrouwd’ cadeau.

3D-beeldje voor 50 jaar getrouwd

Op zoek naar een extra persoonlijk cadeau voor als opa en oma 50 jaar getrouwd zijn? Dan is een levensecht 3D-beeldje ontzettend leuk. Een 3D-beeldje is een klein beeldje om neer te zetten, van een of meerdere personen. Maak bijvoorbeeld 3D-poppetjes van opa en oma of van alle kleinkinderen. Die krijgen vast een ereplek.

Dagje uit

Opa en oma krijgen vast veel tastbare cadeaus, maar wat dacht je van een gezellig dagje uit als cadeau? Ga samen met het bruidspaar een dagje op pad, bijvoorbeeld naar een musical, of ga luxe dineren. Zijn er veel jonge kleinkinderen, dan kunnen ze tekeningen maken van het uitje met opa en oma. Zo heb je meteen een leuke manier om het 50 jaar getrouwd cadeau te overhandigen.

Gepersonaliseerde spelletjes

Houden opa en oma van spelletjes? Dan is het leuk om ze een gepersonaliseerde versie van hun favoriete spel te geven. Denk bijvoorbeeld aan een fotopuzzel, met een foto van de kleinkinderen of opa en oma. Verder kun je ook heel makkelijk speelkaarten, kwartet- en memoryspellen met foto’s laten maken.

Cadeaupakket 50 jaar getrouwd

Koop een mand of kistje en plaats daarin allemaal dingen waar opa en oma dol op zijn, zoals oma’s favoriete thee of opa’s lievelingssnoepjes. Vul het cadeaupakket aan met bloemen, kaarsjes, fijne doucheproducten, een cadeaubon en mooie knutselwerkjes.

Andere cadeautips voor 50 jaar getrouwd

 • Geef een versierde fotolijst met foto van het bruidspaar van 50 jaar geleden.
 • Verras opa en oma met een zelfgemaakte stamboom van de familie.
 • Ga voor een kintsugi workshop: scherven lijmen met goud.
 • Bestel of maak een extra lekkere taart voor opa en oma.

💛 Leestip: ​​Tekst 50 jaar getrouwd: gouden woorden voor je kaart.

50 jaar getrouwd cadeau voor vrienden

Beleven vrienden binnenkort hun gouden huwelijk? Dan is het leuk om een cadeau te geven dat jullie vriendschap eer aandoet. De volgende cadeaus zijn attent, maar hoeven niet heel duur te zijn.

Vintage krant

50 jaar geleden gaven je vrienden elkaar het jawoord: misschien was je er zelf ook al bij. Om stil te staan bij die memorabele datum kun je een echte vintage krant kopen van precies 50 jaar geleden. Lijst hem bijvoorbeeld in en ontdek wat er op de trouwdatum allemaal in het nieuws was. Dat zal vast mooie herinneringen oproepen. 

Gouden roos

Echte liefde is voor eeuwig. Dus hoe toepasselijk is het om een vergulde roos cadeau te geven voor het gouden huwelijk? Rozen staan voor liefde, en goud symboliseert wijsheid, geluk en kracht. Een gouden roos is dus een perfect cadeau voor een 50 jaar getrouwd stel. Zo stip je nog eens extra aan dat hun liefde nooit verwelkt, net als deze prachtige roos.

Gulden van 50 jaar geleden

Jullie zijn natuurlijk helemaal verguld met het 50-jarige jubileum van de tortelduifjes. En daarom is het superleuk om een gulden uit het trouwjaar te geven. Op Marktplaats kun je speuren naar oude munten uit het trouwjaar, maar je kunt ook een vergulde gulden bestellen. Dat betekent dat een echte gulden bedekt is met een laagje goud. En dat is weer heel toepasselijk voor het gouden jubileum! 

Meer inspiratie voor een 50 jaar getrouwd cadeau

 • Mokken en koektrommel met een mooie foto van het stel.
 • Gegraveerde (thee)glazen, eventueel aangevuld met lekkere thee of een fles bubbels.
 • Feliciteer het gouden echtpaar met bloemen: denk aan rozen, viooltjes of ga voor bloemzaadjes van goudsbloemen!
 • Geef een poster met de sterrenhemel op het moment en de locatie van het jawoord. Zo weet je precies hoe de sterren op dat moment stonden.

💛 Ook leuk: Zoveel jaar getrouwd: dit zijn de origineelste cadeaus.

Cadeau 50 jaar getrouwd zelf maken

Het is altijd goed om een origineel cadeau aan een 50 jaar getrouwd stel te geven. En door je presentje zelf te maken, wordt de verrassing nog completer. Hieronder verzamelden we een aantal toffe ideeën om een cadeau voor 50 jaar getrouwd zelf te maken.  

50 mijlpalen van de afgelopen 50 jaar

Verzamel 50 voorwerpen en foto’s uit de afgelopen 50 jaar die een speciale betekenis hebben voor het koppel. Denk aan concerttickets, oude ansichtkaarten, souveniertjes van bijzondere vakanties en babyslofjes van hun kind(eren). Doe de 50 mijlpalen in een mooi kistje of maak er een kunstige collage van. 

‘Gouden’ plaat

Weet je nog op welk liedje het bruidspaar tijdens de bruiloft hun eerste dans danste? Dan is het superleuk om in tweedehandswinkels of op internet op zoek te gaan naar een vinylplaat met dit nummer. Lijst hem in en creëer zo een ‘gouden plaat’. Of kies een ander mooi liedje dat bij het koppel past. Zo geef je een onwijs origineel cadeau voor 50 jaar getrouwd!

Magazine

Nee, geen magazine uit de winkel als cadeau, maar een zelfgemaakt magazine. Vraag aan alle vrienden en familie of ze een bladzijde over het bruidspaar willen schrijven, met leuke foto’s erbij. Bij Jilster kun je gemakkelijk een eigen magazine laten maken en ook laten drukken.

Meer cadeau ideeën voor 50 jaar getrouwd

 • Stel een poëziealbum samen, met gedichtjes van vrienden en familie.
 • Maak aan de hand van mooie vouwtechnieken een kunstwerk met geldbriefjes.
 • Plak op een scrabblebord de woorden ‘50 jaar getrouwd’, ‘gefeliciteerd’ en de namen van het stel.

💛 Ook leuk om te lezen: De mooiste gedichten voor een huwelijksjubileum.

Feliciteren met een 50 jarig huwelijk: stuur een kaartje!

Een leuk cadeautje is een liefdevolle manier om een stel te feliciteren met hun 50-jarig huwelijksjubileum. Maar sta je iets verder van het bruidspaar af, dan wil je het misschien iets meer low key houden. In dat geval kun je het gouden koppel ook een mooie felicitatiekaart sturen. Een persoonlijk kaartje is namelijk al een heel lief gebaar, waarmee je laat weten dat je stilstaat bij deze speciale mijlpaal. Eventueel kun je er een kleinigheidje bijsturen, zoals een reep chocola, bloemen of een cadeaubon. Zo verstuur je een superleuk 50 jaar getrouwd cadeau per post.

Ook interessant voor jou: