Jubileum 2 november 2023

Jubileum teksten voor een grappige of liefdevolle uitnodiging

Jubileum teksten uitnodiging

Bestel nu je jubileumkaarten

Proost samen met je dierbaren op de liefde, het leven en jullie als koppel 🥂

Al jarenlang delen jij en je partner lief en leed met elkaar. De liefde gaat nou eenmaal niet altijd over rozen, maar ook weleens over het (gebrek aan smaak aan) het avondeten en op welke manier de wc-rol opgehangen moet worden. Toch zijn jullie nog even blij met elkaar als 10, 25 of misschien wel 50 jaar geleden. En zo’n bijzonder huwelijksjubileum moet gevierd worden! Nodig al jullie vrienden en familie uit voor een liefdevol fuifje met een feestelijke uitnodiging. Welke tekst je op zo’n jubileumkaart moet schrijven? Dat zochten wij voor je uit! Laat je inspireren door onze mooie, liefdevolle en grappige jubileum teksten.

Wat schrijf je op een jubileumkaart? 

Voor je je lievelingspen tevoorschijn tovert of fanatiek gaat tikken op je toetsenbord, is het goed om te weten hoe zo’n jubileumtekst nou in elkaar steekt. Want waar moet een goede tekst voor een jubileum uitnodiging aan voldoen? Als je de volgende elementen in de uitnodiging verwerkt, zit je altijd goed:

  • Welk huwelijksjubileum jullie vieren.
  • Op welke datum het feestje plaatsvindt. 
  • Waar en hoe laat de gasten welkom zijn.
  • Contactgegevens voor de rsvp. 
  • Een eventuele dresscode 

We maken het je graag zo gemakkelijk mogelijk. Daarom hebben we een voorbeeldtekst geschreven die je zo, hup, op je kaart kunt plakken.

Natuurlijk kun je deze praktische informatie nog aanvullen met een grappige jubileum tekst, een liefdevolle quote of een gedichtje.

Grappige jubileum teksten

Spelen humor en plezier een grote rol in jullie relatie? Dan past een grappige jubileum tekst perfect bij jullie. Onderstaande tekstvoorbeelden voor jubilea zijn speciaal voor ginnegappers, lolbroeken en grappenmakers.

💍 Jullie liefde verkondigen in rijmvorm? Blader dan eens door onze zoveel jaar getrouwd gedichten.

Welke jubileumkaart is jouw favoriet?

De mooiste teksten voor elk jubileum

Als je extra stil wilt staan bij het aantal jaren dat jullie samen zijn, is het mooi om te kiezen voor een jubileum tekst die past bij het jubileumjaar. We hebben voor verschillende jubilea een aantal bijpassende teksten geschreven en verzameld.

10 jarig jubileum tekst

❤️ Meer lezen? In dit artikel geven we meer tips voor een 10 jarig jubileum.

Jubileum teksten voor 12,5 jaar getrouwd

❤️ Dit blog boordevol tips voor een 12,5 jarig jubileum is een echte aanrader!

Hoera, 20 jaar jubileum! 3 tekst tips

25 jarig jubileum tekst

❤️ 25 jaar getrouwd? Tijd voor een feestje!

30 jaar getrouwd: teksten waar de liefde vanaf spat

❤️ Met deze tips voor een 30 jarig jubileum wordt het een onvergetelijke dag.

40 jarig jubileum teksten

❤️ Tip: 40 jaar huwelijk verdient een cadeau, en dit zijn de leukste!

50 jaar getrouwd? Deze tekst kun je schrijven

❤️ Lees ook ons artikel boordevol ideeën voor een 50 jarig jubileum.

60 jaar jubileum teksten

Jubileum teksten

Christelijke tekst voor een huwelijksjubileum 

Speelt het geloof een belangrijke rol in jullie huwelijk? Dan is het mooi om hier een verwijzing naar te maken op de uitnodiging voor jullie jubileumviering. Dit kun je doen met christelijke jubileum teksten. Deze tekst hoeft niet per se uit de Bijbel te komen. Je kunt bijvoorbeeld ook laten weten dat jullie liefde een geschenk van God is, en dat je hier heel dankbaar voor bent.

Jubileum felicitatie tekst

Vier je zelf geen jubileum, maar wil je een liefdeskoppel feliciteren met dat van hen? Met een van onderstaande jubileum teksten kan hun dag niet meer stuk. Of lees ons artikel over jubileumfelicitaties en laat je inspireren!

Tekst voor een bedrijfsjubileum

Wist je dat je niet alleen in de liefde, maar ook op je werk een jubileum kunt vieren? Wanneer iemand zoveel jaar in dienst is, of het bedrijf x-aantal jaar bestaat, vier je een jubileum. Je kunt het bescheiden vieren met wat lekkers bij de koffie, maar ook uitpakken en een heus werkjubileumfeestje organiseren. Deze teksten voor een bedrijfsjubileum passen bij het laatste!

👩🏻‍💻 Meer inspiratie voor werk jubileum teksten vind je hier.

Ook interessant voor jou: