Jubileum 4 augustus 2019

40 jaar getrouwd: deze cadeaus kregen ze nog niet

Cadeaus 40 jaar getrouwd

Als een echtpaar 40 jaar getrouwd is, is een envelopje met geld misschien niet heel persoonlijk. Maar wat geef je dan wel aan een bruidspaar dat al zo lang samen is en misschien alles al heeft? Wij verzamelden heel veel leuke cadeaus voor een stel dat 40 jaar getrouwd is, zodat je echt iets origineels geeft.

Ook leuk om te lezen: De mooiste woorden voor op een jubileumfelicitatiekaartje

1. Wijnproeverij met familie en vrienden

Als een stel 40 jaar getrouwd is, wordt dit ook wel een robijnen huwelijk genoemd. Afgezien van sieraden is robijn misschien niet iets waarmee je direct een cadeau kunt verzinnen. Toch is de kleur wel een goede inspiratiebron voor een leuk cadeau, zoals wijn! Organiseer bijvoorbeeld een wijnproeverij samen met de dierbaren van het echtpaar, waarbij jullie de basisbeginselen van wijn leren. Denk bijvoorbeeld aan hoe je wijn precies moet proeven, de herkomst van de druiven en hoe je wijn combineert met eten. Je kunt een wijnproeverij op locatie regelen of iemand aan huis laten komen. 

Kun je niet op het feest aanwezig zijn? Stuur dan een fles wijn en een felicitatiekaart om het bruidspaar te feliciteren!

2. 40 jaar getrouwd cadeau idee: gedicht op maat

Misschien ben je zelf niet zo goed met woorden, maar wil je het bruidspaar wel op een bijzondere manier laten weten dat dit een speciaal moment is. In dat geval kun je kiezen voor een gedicht op maat. Je geeft aan voor welke gelegenheid het gedicht is en waar het precies over moet gaan. Ook is het goed om wat meer informatie te geven over het bruidspaar, zodat de dichter genoeg input heeft om er echt een persoonlijk en uniek gedicht van te maken. De dichter maakt dan een mooi gedicht dat past bij de ontvangers. Zet het gedicht op een poster en lijst deze in. Je kunt het ook laten graveren in hout, zoals in een snijplank of tuinbankje.

3. Familieportet met een twist

Bijna elke ouder of grootouder wordt blij van een familieportret. Extra leuk is het dan om het eens anders dan anders aan te pakken. Maak bijvoorbeeld samen foto’s op de plek waar het echtpaar elkaar ontmoette en waar de familiegeschiedenis dus begonnen is. Een ander idee is om de mooie setting van een landhuis of hotel als achtergrond te nemen en je als familie qua kleding ook in deze stijl te wanen. Ook leuk: een stoere familiefoto op straat of een foto terwijl jullie een leuke activiteit doen. Met een van deze settingen is je foto net een beetje anders en ontvangt het bruidspaar ook voor dit jubileum weer een originele familiefoto.

4. Robijnen huwelijk: diner van de bruiloft (laten) koken

Een geur of smaak kan je soms weer helemaal terugbrengen naar een moment van vroeger. Laat het bruidspaar daarom even teruggaan naar hun bruiloft door het diner van hun trouwdag te (laten) koken! Ga bijvoorbeeld zelf aan de slag, duik samen met familie in de keuken of laat je in de watten leggen door een kok die voor jullie kookt. Je maakt het diner nog persoonlijker met een kleine herinnering of anekdote aan het echtpaar voorafgaand aan elke gang. En met een mooie menukaart zet je de gerechten natuurlijk extra in de spotlights!

5. Filmavond met gedigitaliseerde filmpjes

Veel mensen hebben nog oud videomateriaal liggen, terwijl ze geen speler meer hebben om het af en toe nog eens te kijken. Zonde, want deze filmpjes zijn ontzettend waardevol! Zoek je dus een of meerdere cadeaus voor je ouders die 40 jaar getrouwd zijn en is er in die jaren veel filmmateriaal verzameld? Laat dit dan als cadeau digitaliseren! De verschillende filmpjes zijn prachtige herinneringen die het verdienen om vaker bekeken te worden. Extra leuk is het dan om een filmavond te organiseren voor de dierbaarste familie en vrienden van je ouders. Zo kunnen jullie samen een avond lang herinneringen ophalen en kunnen je ouders de filmpjes zelf ook gemakkelijk terugkijken. 

6. Voor één dag op vakantie naar een waddeneiland

Als het bruidspaar echte vakantieliefhebbers zijn, is het leuk om met familie of vrienden een dagje naar een waddeneiland te gaan. Zodra je op de boot naar het eiland zit, heb je namelijk al een vakantiegevoel! Drink bijvoorbeeld gezellig koffie bij een strandtent, ga samen wadlopen, verken het eiland op de fiets of doe activiteiten op het strand, zoals vliegeren, zandsculpturen maken of blokarten. Op onze waddeneilanden is veel te doen en daarnaast zijn het prachtige plekken om mooie herinneringen te maken. 

7. Avondje vermaak in het theater

Cabaret, musical, muziek: in het theater zijn genoeg voorstellingen te vinden die het bruidspaar vast leuk vindt. Verras hen daarom met een leuke voorstelling samen met de hele familie! Als het budget wat lager is, kun je natuurlijk ook een cadeaubon geven, zodat ze samen naar een leuk optreden kunnen. Cadeaus in hetzelfde straatje zijn een bioscoopbezoekje of naar een festival gaan met de hele familie.

Cadeaus voor een stel dat 40 jaar getrouwd is

Een cadeau vinden voor een stel dat al 40 jaar getrouwd is, is nog niet zo gemakkelijk, maar met deze ideeën verras je hen toch weer met iets origineels! Ben je op zoek naar nog meer leuke ideeën? Stuur bijvoorbeeld een van onze cadeaus bij een felicitatiekaart of ontdek onze ultieme gids voor zoveel jaar getrouwd zijn!

💕 Wil je ook nog een kaartje bij je cadeau schrijven? Ons artikel 40 jaar getrouwd teksten geeft je vast wat inspiratie.

Ook interessant voor jou: