Jubileum 5 september 2022

Toffe tips voor als jullie 10 jaar getrouwd zijn

10 jaar getrouwd

Zijn je partner en jij 10 jaar getrouwd? Of viert een bevriend stel hun 10 jarig huwelijk? Dan is het tijd voor een fijn feestje! Want een decennium lang bij elkaar zijn, dat is bijzonder. Maar hoe kun je een 10 jarig huwelijk nou goed vieren? Zoek niet verder, want met de volgende uitjes, cadeaus en kaartteksten wordt dit tinnen huwelijk er een om niet te vergeten.

10 jaar getrouwd: hoe heet dat?

De naam die hoort bij 10 jaar huwelijk is: tinnen bruiloft. Tin staat namelijk symbool voor een lange levensduur en voor flexibiliteit. Twee eigenschappen die best handig zijn als je getrouwd bent! Het materiaal dat ook bij dit huwelijksjubileum past is staal. 

Gefeliciteerd teksten voor een 10 jaar getrouwd kaart

Het tinnen geluk van vrienden of familieleden is reden voor een felicitatiekaartje. Maar schieten de juiste woorden tekort? Dan kun je wel wat hulp gebruiken bij het schrijven. Een van de volgende gefeliciteerd teksten past perfect op een kaart voor 10 jaar getrouwd zijn.

10 jaar getrouwd, gefeliciteerd! En het tinnen huwelijk zit jullie als gegoten. Ik hoop dat jullie nog minimaal zes keer zoveel jaren samen mogen blijven, want jullie zijn een topstel! 

Van nieuw begin naar nieuw begin
rijdt zij de wijde toekomst in,
en ik rij het verleden uit.
En beiden aan dezelfde ruit.

– Willem Wilmink

De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze.

– 1 Korinthiërs 13, vers 4 en 7

✨ Ook leuk om te lezen: De mooiste woorden voor een jubileumfelicitatiekaartje.

Mooie tekst voor op de 10 jaar getrouwd uitnodiging

Zijn jullie zelf de gelukkige jubilarissen van een 10 jarig huwelijk? Petje af! En je uitnodiging op de post natuurlijk. Want of je het nou groot of klein viert, het is bijzonder om dit moment samen met familieleden en vrienden mee te maken. Een mooie 10 jaar getrouwd tekst, gedicht of quote voor de uitnodiging is met een van de volgende opties zo gekozen.

The finest steel has to go through the hottest fire.

– Richard Nixon

Wij zijn 10 jaar getrouwd! En we vinden het leuk om dit samen met jou te vieren. Je bent op 18 september vanaf 17:30 uur welkom bij restaurant Blij in Zevenaar.

We gaan heerlijk dineren samen, en daarna schuiven we de tafels aan de kant voor een dansje.

Kun je er niet bij zijn? Laat het dan voor 11 september even weten via 06 123 456 78. 

Ik heb je lief zoals je soms
gelijk een gouden zomerdag bent
nee nee nee
ik heb je lief zoals je bent
nee nee
ik heb je lief zoals
nee
ik heb je lief

– K. Schippers

Cadeau voor 10 jaar getrouwd zijn

Wij vinden dat een cadeau helemaal bij 10 jaar getrouwd zijn hoort. En we kennen ook de struggle van niet weten wat je moet kopen! Gelukkig zijn we er eens goed voor gaat zitten, en vonden we een aantal superleuke cadeaus voor het echtpaar of voor je partner. Met een van de volgende verrassingen zit je helemaal goed. 

Tinnen beeldje 

Welk materiaal is nou geschikter voor 10 jaar huwelijk dan tin? En kijk je even voorbij de tinnen soldaatjes, dan is er genoeg leuks te vinden dat gemaakt is van tin. Een tinnen beeldje van het hele gezin bijvoorbeeld! Wat ons betreft is dat onbeschrijflijk mooi om te geven.

Opblaasbare jacuzzi

Is het tinnen bruidspaar zo’n stel dat alles in het leven al heeft? Think again, want een opblaasbare jacuzzi hebben ze vast nog niet! En houden ze wel van het goede leven, dan is dit het ideale cadeau voor romantische avonden wijn drinken en lekker bubbelen. 

Getekend familieportret

Of het bruidspaar nou maar één kind heeft, een hele kinderschare of alleen een kat, met een getekend familieportret geef je een heel bijzonder cadeau. Je stuurt de illustrator een aantal foto’s, waarna hij of zij er een persoonlijk familieportret van maakt. Benieuwd hoe zo’n familieportret er precies uitziet? Hier vind je de mooiste op een rijtje. 

Dagje pretpark met het hele gezin

Gaat het jubileumstel er graag op uit met het hele gezin, geef dan een dagje pretpark cadeau. De Efteling, Walibi Holland, avonturenpark Hellendoorn… Hoe oud de kids ook zijn, er is voor elke leeftijd wel een pretpark te bedenken. 

Brownies door de brievenbus

Kun je helaas niet naar het feestje van het 10 jarig jubileum komen? Stuur je felicitaties dan gewoon via de post met een doosje verse brownies door de brievenbus! Onze brownies hebben maar liefst 3 smaken in één doosje: double chocolate, oreo en karamel-zeezout. 

💝 Wil je meer cadeau-inspiratie? Hier tippen we nog meer toffe jubileumcadeaus.

Feest-ideeën voor als je 10 jaar getrouwd bent

Een heerlijk dansfeest, op stap met de hele familie of gezellig in de achtertuin borrelen… Er is zoveel leuks te doen om te vieren dat jullie 10 jaar getrouwd zijn! Met een van de volgende toffe opties maken jullie er een onvergetelijke dag van.

Feestje met het kom-in-je-bruiloftskleding-thema

Pofmouwen, sluiers die lijken op een enorme dot slagroom… Zoek je een leuke dresscode voor jullie feest, ga dan voor het kom-in-je-bruiloftskleding-thema! Iedereen trekt de kleding aan waarin hij of zij getrouwd is, wat een bonte verzameling outfits op gaat leveren. En de feestlocatie? De plek waar jullie 10 jaar geleden jullie trouwfeest vierden natuurlijk! 

Middagje e-chopper rijden

Move over solex, want de e-chopper is het tegenwoordig helemaal! In de duinen, jullie favoriete stad of het bos is het heerlijk vertoeven op zo’n elektrisch ros. En houd je niet zo van feestjes, dan is dit natuurlijk de ultieme activiteit samen met je liefste mensen.

Weekendje weg

Wanneer jullie zin hebben om er samen even helemaal uit te zijn, ga dan een weekendje weg als jullie 10 jaar getrouwd zijn. Een stedentripje, huisje in het natuur of een paar dagen bed and breakfasts hoppen is superleuk met z’n tweeën! Besteed de kinderen en de hond dus een paar dagen uit, en ga lekker genieten samen.

Klimmen in een klimbos

Vind je het juist leuk om de hele familie uit te nodigen, en telt jullie familie veel kinderen, ga dan samen klimmen in een klimbos. Tussen de boomtoppen je grenzen opzoeken is supertof, én gezellig om samen te doen. Door heel Nederland vind je de leukste klimbossen en -parken voor een actief middagje uit.

Houd een tuinfeest

Natuurlijk kun je jullie tinnen huwelijk ook dichter bij huis vieren. Geef bijvoorbeeld een gezellig tuinfeest! Samen drankjes drinken onder sfeervolle lichtjes, terwijl de terrasverwarmers jullie warm houden… Dat klinkt gezellig toch? Je leest hier al onze tips voor een sfeervol tuinfeest.

Nog meer leuke ideeën nodig?

Deze cadeaus, uitjes en teksten gaan je vast helpen om er een onvergetelijk 10 jarig huwelijksjubileum van te maken. Ben je toch nieuwsgierig naar wat er nog meer te doen, schrijven of geven is? Lees dan ook ons artikel over zoveel jaar getrouwd zijn, met alle namen per huwelijksjaar en de leukste teksten, cadeaus en feestideeën.

Ook interessant voor jou: