Jubileum 22 januari 2024

25 jaar getrouwd tips voor een dag vol liefde

25 jaar getrouwd

Een 25 jarig jubileum is een enorme mijlpaal. Al een kwart eeuw delen jij en je lief het leven samen, met een zilveren huwelijk als bekroning! Jullie 25 jaar samen verdient een bijzondere dag, met al jullie familie en vrienden óf juist lekker met z’n tweetjes. We hebben daarom 25 jaar getrouwd feest ideeën voor allerlei jubileumvieringen verzameld. Zo kun je de tips voor een zilveren huwelijk kiezen die het beste bij jullie passen.

25 jarig jubileum: het zilveren huwelijk

Trek de zilveren slingers en confetti maar uit de la, want 25 jaar getrouwd wordt ook wel het zilveren huwelijk genoemd. Wist je dat de verschillende jubileumjaren zijn vernoemd naar elementen? Zo heet 50 jaar getrouwd een gouden huwelijk, en spreek je van een robijnen huwelijk als je 35 jaar getrouwd bent. Het is gebruikelijk om je partner of het bruidspaar op deze speciale dag te verrassen met een cadeau dat past bij het element van het jubileum. Onze favoriet voor een zilveren bruiloft? Laat een zilveren lepeltje graveren met jullie trouwdatum, en vervolgens omtoveren tot ring voor je partner!

Wat te doen bij 25 jaar getrouwd: leuke feest ideeën

Wat kun je doen als je een zilveren huwelijksjubileum viert? Of je nu een enorme fuif organiseert of het 25-jarig huwelijk intiem houdt: er zijn ontzettend veel opties. Wij verzamelden 7 leuke feest ideeën bij 25 jaar getrouwd zijn. 

1. Huur een strandtent af!

Woon je dicht bij de kust en ben je verzot op het strand? Vier het zilveren huwelijksfeest dan rond de zomer en huur een strandtent af voor jullie 25-jarig huwelijk! Het strand is weer een heel andere setting dan een restaurant en daarom zal dit feest iedereen bijblijven. Op het strand zijn er trouwens ook vaak leuke activiteiten te doen, zodat je een uitgebreid dagje uit bent met je dierbaarste familie en vrienden. 

2. 25-jarig huwelijk thuis vieren: jaren 90 feestje

Als je een feestje wilt organiseren voor jullie 25-jarig huwelijk, dan is een jaren 90 feestje erg leuk om te geven. Rond deze tijd zijn jullie getrouwd, dus het is leuk om deze tijden nog eens te herleven. Vermeld op de jubileum-uitnodigingen dat iedereen zijn disco-outfit aan moet trekken, maak een Spotify-playlist met de juiste muziek en versier de ruimte in stijl. Het is daarbij ook leuk om hapjes en drankjes te serveren uit die tijd!

3. 25-jarig huwelijk vieren zoals 25 jaar geleden

Ben je 25 jaar getrouwd en wil je je zilveren huwelijk op een bijzondere manier vieren? Doe dan je trouwdag van 25 jaar geleden over in het klein! Hernieuw jullie trouwbeloften, ga weer eten in hetzelfde restaurant en doe ook de fotoshoot op de plek van 25 jaar geleden, maar dan nu misschien wel met je kinderen erbij! Op deze manier beleef je je trouwdag opnieuw, wat veel herinneringen oproept.

4. Doe een kookworkshop met familie en vrienden

Als je op zoek bent naar specifieke activiteiten voor een 25-jarig huwelijk, dan is een kookworkshop een leuk idee voor als je graag in de keuken staat. Nodig je naaste familie en vrienden uit en ga gezellig tapas maken, sushi rollen of de lekkerste hamburgers samenstellen! Op deze manier hoef je geen groot feest te organiseren en heb je een fijne tijd met je liefste familie en vrienden.

5. Ga samen naar een musical

Als je het niet zo leuk vindt om een feest te organiseren voor jullie zilveren huwelijk, dan kun je ook samen met je kinderen naar een musical gaan. Er zijn ontzettend veel leuke musicals die geschikt zijn voor het hele gezin. Zo heb je een intiem feestje samen en ga je een avond weg met het hele gezin!

6. Organiseer een leuk tuinfeest

Wil je je 25-jarig huwelijk thuis vieren? Organiseer dan een tuinfeest voor al je familie, vrienden, buren en kennissen! Een tuinfeest organiseer je gemakkelijk thuis met een barbecue, met hulp van een cateraar of met allemaal kleine gerechtjes die je zelf maakt. Maak de tuin gezellig met lampjes en lampionnen, serveer lekkere cocktails en draai leuke muziek. 

7. Huwelijksreis overdoen met je kinderen erbij

Sommige mensen willen hun 25-jarig huwelijk intiem vieren, maar hebben geen idee wat ze dan precies willen doen. Het is dan bijvoorbeeld leuk om samen met je kinderen je huwelijksreis over te doen! Bezoek de plek waar jullie 25 jaar geleden waren, ga naar dezelfde restaurants en herbeleef wat je een kwart eeuw geleden meemaakte! Deze reis is niet alleen waardevol omdat je deze 25 jaar geleden ook maakte, maar ook omdat je nieuwe herinneringen maakt samen met je kinderen.

Ook leuk om te lezen: Zoveel jaar getrouwd? Zo vier je het!

25 jaar getrouwd: tijd voor een feestje!

Staan jij en je lief te trappelen om jullie 25 jarig jubileum te vieren, en stroomt je hoofd over van de feest ideeën? Dan helpen we je graag een handje bij het organiseren van jullie liefdesdag. 

🎉 Tip: Kies voor een 25 jarig huwelijksfeest dat past bij wie jullie zijn. Voor de ene is dat een gezellige borrel met een klein groepje, en voor een ander is het een spectaculair feest met glitters en confetti.

Wie nodig je uit voor 25 jaar huwelijk?

Het 25 jarig jubileum vier je vaak het liefst met jullie dierbaren. Samen met hen geniet je van een bijzonder feestje en kijk je terug op de prachtige jaren die jullie samen hebben doorgebracht. De gastenlijst maak je eenvoudig en snel door te kijken welke mensen de afgelopen jaren belangrijk voor jullie zijn geweest. Hierbij kun je denken aan:

  • Jullie kinderen
  • Vaders en moeders, ooms en tantes
  • Broers en zussen, neefjes en nichtjes
  • Vrienden die dichtbij jullie staan
  • Gezellige collega’s waar je goed mee overweg kunt
  • Kennissen waarmee je een goed band hebt
  • Mensen die je een tijd niet hebt gesproken, maar met wie je graag oude herinneringen ophaalt

Heb je de gastenlijst opgesteld? Dan is het tijd voor de ‘25 jaar getrouwd’ kaarten! Nodig je gasten uit in stijl met een chique, grappige of trendy uitnodiging.

25 jarig jubileum teksten

Als je het perfecte kaartje hebt gevonden, vraagt deze nog om de juiste woorden. Natuurlijk is praktische informatie onmisbaar. Maar 25 jaar getrouwd zijn vraagt ook om een mooie, liefdevolle boodschap. Met deze drie teksten voor een zilveren huwelijk zit je altijd goed.

Een blik
Een woord
Een stille wenk
Elkaar zo kennen 
is een geschenk

13149000 minuten
9131 dagen
300 maanden
25 jaar
Oneindig veel liefde

25 jaar stralen wij samen
25 jaar gelukkig getrouwd
25 jaar delen wij het leven
25 jaar liefde

✍️ Laat je hier inspireren door meer 25 jaar getrouwd teksten.

Feliciteren met 25 jaar samen

Vier je zelf geen jubileum, maar zijn mensen in je naaste omgeving 25 jaar getrouwd? Dan is het hartstikke lief om hier even bij stil te staan. Een zilveren huwelijk is namelijk niet niks. Neem de tijd om een kaartje te schrijven, een cadeautje te sturen of samen met het koppel hun liefde te vieren.

Wat geef je bij een 25 jarig jubileum?

Zoveel jaar liefde vraagt om een bijzonder cadeautje. Maar zo’n bijzonder moment kan het kiezen van een goed jubileum cadeau ook lastig maken. Daarom hebben we onze drie persoonlijke favorieten voor je uitgelicht.

Schrijf als kinderen een persoonlijke brief
Een huwelijkscadeau voor een 25-jarig huwelijk hoeft niet per se van waarde te zijn qua prijs. Woorden die uit je hart komen, zijn misschien nog veel waardevoller. Schrijf daarom een persoonlijke brief aan je ouders en vertel hen dat je ze waardeert. Vertel bijvoorbeeld wat ze je geleerd hebben en waarom je trots op ze bent. 

Een gegraveerde tuinbank voor een zilveren huwelijk
Is het bruidspaar een liefhebber van natuur en hebben ze een grote tuin? Bestel dan een gegraveerd of gesneden tuinbankje met een mooie tekst erin. Kies bijvoorbeeld voor de tekst ‘Naam en Naam 25 jaar getrouwd’ of ga voor een mooi gedicht over de liefde. Een tuinbankje is trouwens ook erg geschikt als gastenboek voor op het feest!

Het bruidspaar verrassen met een fotoshoot
Weet je niet goed wat te geven voor een zilveren huwelijk? Geef dan een fotoshoot aan het bruidspaar. Laat ze bijvoorbeeld samen een loveshoot doen, laat ze met het gezin op de foto gaan of organiseer een fotoshoot met familie of vrienden. Een huwelijk dat al 25 jaar duurt is het waard om vastgelegd te worden.

🎁 Ook leuk om te lezen: Leuke cadeau ideeën bij 25 jaar getrouwd.

Stukjes voor 25 jaar getrouwd

Wanneer er een groot feest wordt gegeven voor een zilveren huwelijk is het leuk om als familie en vrienden een act, sketch, gedicht of ander stukje voor te bereiden. Met een mooi gedicht of een grappig stukje maak je de avond namelijk nog waardevoller! Wij zetten 3 ideeën voor een stukje tijdens het 25 jaar getrouwd feest voor je op een rijtje.

Gedicht voor een 25 jarig jubileum
Viert een bruidspaar hun zilveren huwelijk en lijkt het je mooi om een gedicht voor te dragen? Schrijf dan zelf een gedicht of zoek een mooi gedicht op! Ben je van nature geen woordkunstenaar, dan zijn deze gedichten hele mooie opties:

Als je echt van iemand houdt,
Iemand alles toevertrouwt,
Een die echt weet wie je bent,
Ook je zwakke plekken kent,
Die je bijstaat en vergeeft,
En die ‘naast’ en ‘ in’ je leeft,
Dan voel je pas wat leven is,
En dat liefde geven is.

– Toon Hermans

Het leven samen is heel bijzonder
Zoveel delen met elkaar:
Vriendschap, vreugde, warm en teder
Echte liefde, jaar na jaar

Liefde is eindeloos, puur en oprecht
Liefde is warmte, liefde is echt
Liefde is troost vinden, dicht bij elkaar
Liefde is een huwelijk van 25 jaar

Organiseer een huwelijksjubileum spel!
Een ander idee voor een stukje voor een 25-jarig huwelijk is een huwelijksspel. Doe bijvoorbeeld het schoenenspel, waarbij het bruidspaar vragen over hun relatie moeten beantwoorden zonder dat ze het antwoord van de ander zien. Meer inspiratie vind je in ons artikel met hilarische jubileumspellen.

Huwelijksjubileum stukje: bingo met een twist
Ook superleuk is bingo met een leuke twist. Hierbij haal je de getallen niet uit een bingomolen, maar lees je een grappig verhaal over het bruidspaar voor waar veel getallen in verwerkt zijn. Benoem bijvoorbeeld het aantal kinderen en huisdieren, hun huisnummer, het aantal postzegelboekjes of camera’s dat het koppel in huis heeft. Voor het spel kun je gewone bingokaarten gebruiken.

Lieve woorden voor een zilveren huwelijk

25 jaar getrouwd, wat een mijlpaal! Voor zo’n bijzonder moment heb je vast wat mooie woorden over. Mocht je even niet boordevol inspiratie zitten, hebben we wat voorbeeldteksten voor een huwelijksfelicitatie op een rijtje gezet.

Hoera, al 25 lentes samen. Wat een mijlpaal! We hopen dat jullie nog driedubbel zo lang gelukkig getrouwd mogen blijven. Gefeliciteerd met jullie liefdesdag!

Een ring, een jawoord, een lach
Je knippert met je ogen 
En opeens zijn 25 jaar omgevlogen
Alle liefs voor jullie op deze bijzondere dag!

Een goed huwelijk betekent dat je heel vaak verliefd wordt, en altijd op dezelfde persoon.

– Mignon McLaughlin

💌 Je felicitatie op een kaartje schrijven? Kijk dan bij onze jubileum felicitatiekaarten!

Ook interessant voor jou: