Feest 2 april 2020

Photobooth op je feest: 6 originele ideeën

Photobooth originele ideeën

Herinneringen zijn er om vast te leggen. En al doe je dat tegenwoordig heel gemakkelijk met je telefoon, eigenlijk is het nog veel leuker om een leuk moment direct in handen te hebben. Met behulp van een fotohokje bijvoorbeeld! Met foto’s uit een photobooth denken jij, je familie en vrienden nog vaak aan hoe leuk jouw trouwfeest, verjaardag, communie of babyshower was. Samen met fotohokjes verhuurder Lach je Lens vertellen we je precies wat een fotohokje is, delen we onze ideeën voor de leukste foto’s en laten we zien wat voor toffe dingen je met zo’n rijtje foto’s kunt. Lees snel verder en ontdek onze originele ideeën voor een photobooth! 

Photobooth: wat is dat?

Je hebt er vast weleens eentje zien staan op een station: een fotohokje! In zo’n hokje, ook wel een photobooth genoemd, maak je samen met je partner, een vriendin of in je eentje een aantal foto’s die direct geprint worden. Je gaat zitten, sluit het gordijntje, drukt op de startknop en de camera flitst. Het resultaat is een leuke fotostrip met een aantal foto’s op een rij. Voor in je fotoboek, portemonnee of voor aan de koelkast. En wist je dat je zo’n photobooth ook kunt huren voor je feest? Bijvoorbeeld voor op je 50e verjaardag, je huwelijksfeest of op de eerste communie van je zoon of dochter. Zo gaan je gasten naar huis met hun eigen foto en word je door de meestal dubbele print zelf achteraf verrast met alle grappige foto’s die je gasten maakten. Superhandig bij een fotohokje is als er iemand bij staat die het foto’s maken begeleidt. Naast het fotohokje van Lach je Lens staat bijvoorbeeld standaard een lachende assistent om je gasten enthousiast te maken en te helpen.

Photobooth ideeën: de leukste tips voor een onvergetelijk aandenken

Een foto maken in een fotohokje gaat eigenlijk altijd heel snel: na 3 flitsen van de camera wordt je fotostrip al geprint! Extra leuk is het dan om van tevoren na te denken over een origineel resultaat. Geef je gasten bijvoorbeeld grappige props, neem een gekke pose aan of geef de foto’s je eigen stijl mee. Met de volgende tips en ideeën creëer je een origineel photobooth aandenken aan je feest!

1. Photobooth gastenboek

Heel persoonlijk en uniek: een gastenboek van je bruiloft met foto’s uit het fotohokje! Laat elke gast op je trouwfeest een foto maken in de photobooth en laat hen direct het gastenboek vullen met hun eigen foto. Het is dan handig als er bij elke fotosessie 2 fotostrips uit de photobooth rollen, zodat je gasten één foto kunnen houden en de andere in het gastenboek plakken. Bij Lach je Lens is die mogelijkheid er. Bestel er eventueel ook hun gastenboekpakket bij!

pin

2. Originele photobooth pose ideeën 

Gekke bekken trekken, elkaar zwoel in de ogen kijken, er zijn zoveel mogelijkheden voor een leuke foto. Wil je je gasten een beetje op weg helpen? Hang dan een lijstje met mogelijke poses bij het fotohokje voor nog meer originele foto’s. Dit zijn een paar van onze ideeën:

  • De naam of afkorting van de jarige vormen: FEM, JORT, JAN
  • Het woord LOVE uitbeelden met je vingers
  • De bekende aapjes met horen, zien en zwijgen uitbeelden
  • De initialen van het bruidspaar vormen: L + M
  • Kauwgombel blazen en laten knappen

3. Photobooth foto’s in jouw stijl, kleuren of thema

Heeft jouw verjaardag, communie of bruiloft een eigen (kleuren)thema? Dan is het gaaf om ook je foto’s om te dopen naar die stijl. Zowel de fotostrip als de achtergrond van de photobooth kun je volledig laten aanpassen naar jouw wensen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het kleurenthema van je verjaardag, de stijl van de uitnodiging of jullie huwelijkslogo? Ook een foto, mooi patroon of een hashtag is leuk om terug te laten komen in de fotostrip of foto. 

4. Thema fotohokje met leuke props en accessoires

Misschien kies je niet zomaar voor een thema, maar is jouw verjaardag, jubileumfeest of kinderfeestje een echte space, 90’s of vintage party! In dat geval kan een groot aantal leuke photobooth props niet ontbreken. Met verkleedkleren en attributen op stokjes kleed je de foto’s nog leuker aan. Ook geven ze je fotostrips echt die sfeer die je gasten zich zullen herinneren van het feest. 

5. Bedankje voor je gasten

Een fotostrip in stijl is eigenlijk een klein cadeautje op zich. Met dit kleine souvenirtje van je feest denken familieleden en vrienden vast nog vaak terug aan de leuke tijd die jullie hadden. Geef je gasten er een fotohouder bij, zodat je foto direct bij thuiskomst naast de rest van de dierbare foto’s op de kast wordt gezet. 

pin

6. Schilderij aan de muur

Net als voor je gasten is een photobooth foto ook voor jou een leuk aandenken aan een bijzondere dag of avond! Lijst daarom één of meerdere foto’s in. Stop je favoriete foto’s bijvoorbeeld netjes naast elkaar in een mooie lijst en hang deze op een prominente plek. Een ander idee is om 1 fotostrip met je partner of vrienden te laten afdrukken op canvas, hout of aluminium. Bij Lach je Lens krijg je alle gemaakte foto’s achteraf namelijk ook digitaal toegestuurd. Met zo’n schilderij word je elke dag even herinnerd aan de leuke tijd die jullie toen hadden!

Originele photobooth foto’s

Met deze leuke photobooth ideeën maak je de herinnering aan je verjaardag, communie of bruiloft extra bijzonder! Een photobooth van Lach je Lens is trouwens door heel Nederland te huren. In Amsterdam bijvoorbeeld! Kijk voor meer informatie op hun website Lachjelens.nl of vraag direct een offerte aan. Zij vertellen je met heel veel enthousiasme meer over hun leuke fotohokjes.

Ook interessant voor jou: