Feest 24 augustus 2017

Een sfeervol tuinfeest organiseren

Tuinfeest organiseren

Als het mooi weer wordt kunnen we vaak niet wachten om een tuinfeest of barbecuefeest te houden. Warme temperaturen vragen om een leuke avond buiten! En wat is er nu gezelliger dan met vrienden en familie bijkletsen onder het genot van een drankje en heerlijk eten? Thuis een tuinfeest organiseren geeft je de mogelijkheid om alles te regelen zoals jij het wilt. Wij verzamelden daarom de leukste tuinfeest ideeën en tips voor een heerlijk feest waarop iedereen tot in de late uurtjes blijft naborrelen.

Een tuinfeest thuis organiseren zonder regen

Een tuinfeest organiseren begint bij het maken van de gastenlijst. Als je veel mensen verwacht, los je ruimtegebrek eenvoudig op met een aantal statafels. Omdat niets zo veranderlijk is als het weer, is een overkapping voor een tuinfeest in Nederland een must. Regel een partytent of zorg dat het binnen in orde is om een grote groep mensen te ontvangen. Natuurlijk zijn er ook andere opties om het droog te houden. Span bijvoorbeeld een zeil of een schaduwdoek tegen de regen. Zorg dat je deze goed bevestigt en ga na of je zeil of schaduwdoek bestand is tegen de huidige windkracht. Heb je niet zoveel ruimte in je tuin en woonkamer? Vraag aan je ouders of goede vrienden die wat groter wonen of je het feest bij hen mag houden. Jij bent de host en zorgt voor het eten en drinken!

Tuinfeest ideeën: kies een tuinfeest thema

Een tuinfeest geven is al een feestje op zich, maar je maakt het nog sfeervoller met een leuk thema! Naar aanleiding van het tuinfeest thema kun je kiezen wat te eten, hoe je je tuinfeest decoratie invult en welke muziek je wilt draaien. Kies bijvoorbeeld voor het thema festival en leg kleden op de grond, hang dromenvangers op en maak de bar onder een grote tipitent. Natuurlijk kun je ook voor een romantisch tuinfeest kiezen met gipskruid, zachte kleuren en rustige muziek. Met een thema voor je tuinfeest creëer je dus nog meer sfeer!

Maak je tuinfeest sfeervol met verlichting

Heb je het thema van je tuinfeest gekozen? Dan is het tijd om wat meer sfeer aan te brengen met tuinfeest verlichting! Hang gezellige lichtsnoeren op, verlicht de bomen met lampjes of lampionnen en doe waxinelichtjes in jampotjes. Is er slecht weer voorspeld? Ook dan zijn er genoeg opties om je tuin mee te verlichten. Ga bijvoorbeeld voor waterdichte lampjes voor buiten. Ook bestaan er nylon lampions die niet zullen inzakken door de regen. Op deze manier verlicht je je tuin voldoende en kun je ook met wat minder goed weer een sfeervol tuinfeest organiseren!

Leuk decoratie voor een tuinfeest

Met de juiste tuinfeest decoratie zorg je dat het plaatje helemaal compleet is. Leg voor de gezelligheid kussens en dekens neer en zorg voor een relaxte hangmat en een zitzak. Je maakt je tuinfeest ook makkelijk gezellig met veel bloemen! Koop een paar bosjes met verschillende bloemen op de markt en verdeel deze over vaasjes. En als laatste maakt een kampvuur jouw tuinfeest aankleding helemaal af. Het staat niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor wat extra warmte tijdens een frisse avond. Natuurlijk kun je ook een terrasverwarmer huren om je gasten warm te houden.

Heerlijk genieten met lekkere gerechten en hapjes

Thuis een geslaagd tuinfeest organiseren staat of valt met lekker eten. Verwacht je een klein gezelschap? Dan is het leuk om zelf voor het eten te zorgen. Bereid de gerechten van tevoren voor, zodat je je gasten zonder stress ontvangt. Soep is een dag na de bereiding het lekkerst en ovengerechten kunnen vaak wel even in de koelkast staan voordat je het afbakt. Wanneer je een grotere groep vrienden en familie hebt uitgenodigd is een barbecue perfect. Reken ongeveer 400 gram vlees per persoon, zodat er genoeg is voor iedereen. Ga bijvoorbeeld voor spareribs, kipfilet, spiesjes, speklapjes en hamburgers. Naast vlees zijn groenten ook heerlijk op de barbecue, zoals maiskolven, paprika, champignons en gevulde aardappelen. Vraag je gasten om bijgerechtjes als brood en salades mee te nemen. En als de barbecue langzaam uitdooft is een borrelplankje met lekkere kazen, verschillende soorten worst en trosjes druiven een goede afsluiter. Wil je echt geen werk hebben met het kopen en voorbereiden van het eten? Laat het vlees en de bijgerechten dan verzorgen door een bedrijf!

Tuinfeest organiseren met zelfgemaakte cocktails en speciaalbier

Aan het drinken hoef je niet per se veel aandacht te besteden, maar je maakt er gemakkelijk een feestje van! Zorg uiteraard voor de basics, zoals bier, rode en witte wijn en frisdrank. Daarnaast is het leuk om voor de liefhebbers ook wat sangria te maken en wat speciaalbiertjes te serveren. Wil je een feestelijk tintje aan het drinken geven? Maak aan een aparte tafel een cocktailbar, waar je gasten hun eigen cocktails maken. Geef op een geplastificeerde kaart de instructies voor 4 verschillende cocktails, zoals gin-tonic, margarita, bloody mary en mojito. Vergeet de alcoholvrije drankjes niet en serveer Radler 0.0, virgin cocktails en fruitwater. Flesjes drinken houd je trouwens gemakkelijk koel in een grote teil met ijsblokjes.

Nodig familie en vrienden op een leuke manier uit

Met deze tuinfeest tips en ideeën kun je een tuinfeest geven waar iedereen nog lang over napraat. Vergeet ook niet om foto’s te maken, want zo’n leuke avond wil je niet snel vergeten! Wil je je familie en vrienden op een leuke manier uitnodigen? Bekijk dan onze uitnodigingen voor een tuinfeest of barbecue of lees ons artikel De juiste kaart voor jouw tuinfeest. Bestel een pakketje met tuinfeest uitnodigingen of laat het rechtstreeks bij je gasten bezorgen. Proost, op een heerlijke avond!

Ook interessant voor jou: