Feest
Blog Feest Een sfeervol tuinfeest organiseren
Door: Kaartje2go
Functie: Blogger
Geplaatst 24-08-17
 

Een sfeervol tuinfeest organiseren

Tuinfeest organiseren

Het einde van de zomer is hét moment om je familie en vrienden weer te ontmoeten. De temperatuur is over het algemeen goed, iedereen is terug van vakantie en het is leuk om alle vakantieverhalen te horen. En wat is er nu gezelliger dan met vrienden en familie bijkletsen onder het genot van een drankje en heerlijk eten? Thuis een tuinfeest organiseren geeft je de mogelijkheid om alles te regelen zoals jij het wilt. Wij verzamelden daarom de leukste ideeën voor een heerlijk nazomerfeest waarop iedereen tot in de late uurtjes blijft naborrelen.

Een tuinfeest organiseren zonder regen

Een tuinfeest organiseren begint bij het maken van de gastenlijst. Als je veel mensen verwacht, los je ruimtegebrek eenvoudig op met een aantal statafels. Omdat niets zo veranderlijk is als het weer, is een overkapping ook voor een feest in de zomer een must. Regel een partytent of zorg dat het binnen in orde is om een grote groep mensen te ontvangen. Heb je niet zoveel ruimte in je tuin en woonkamer? Vraag aan je ouders of goede vrienden die wat groter wonen of je het feest bij hen mag houden. Jij bent de host en zorgt voor het eten en drinken!

Decoratie voor een sfeervol tuinfeest: lampions en dekens

Denk tijdens het tuinfeest organiseren ook aan de sfeer! Hang gezellige lichtsnoeren op, verlicht de bomen met lampjes en doe waxinelichtjes in jampotjes. Zorg ook voor kussens en dekens. Dit staat gezellig en is heerlijk voor als het ’s avonds kouder is. Voor nog meer gezelligheid hang je slingers en trosjes lampions op en fleur je de tafels op met lange kaarsen in oude flessen. En wat dacht je van een relaxte hangmat en een zitzak? Lantaarns langs het looppad, een goede Spotify-lijst en lekker eten maken de avond compleet.

Heerlijk genieten met lekkere gerechten en hapjes

Een geslaagd tuinfeest organiseren staat of valt met lekker eten. Verwacht je een klein gezelschap? Dan is het leuk om zelf voor het eten te zorgen. Bereid de gerechten van tevoren voor, zodat je je gasten zonder stress ontvangt. Soep is een dag na bereiding het lekkerst en ovengerechten kunnen vaak wel even in de koelkast staan voordat je het afbakt. Wanneer je een grotere groep vrienden en familie hebt uitgenodigd is een barbecue perfect. Reken ongeveer 400 gram vlees per persoon, zodat er genoeg is voor iedereen. Naast vlees zijn groenten ook heerlijk op de barbecue, zoals maiskolven, champignons en gevulde aardappelen. Vraag je gasten om bijgerechtjes als brood en salades mee te nemen. En als de barbecue langzaam uitdooft is een borrelplankje met lekkere kazen, verschillende soorten worst en trosjes druiven een goede afsluiter.

Tuinfeest organiseren met zelfgemaakte cocktails en speciaalbier

Aan het drinken hoef je niet per se veel aandacht te besteden, maar je kunt er gemakkelijk een feestje van maken! Zorg uiteraard voor de basics, zoals bier, rode en witte wijn en frisdrank. Daarnaast is het leuk om voor de liefhebbers ook wat sangria te maken en wat speciaalbiertjes te serveren. Wil je een feestelijk tintje aan het drinken geven? Maak aan een aparte tafel een cocktailbar, waar je gasten hun eigen cocktails maken. Geef op een geplastificeerde kaart de instructies voor 4 verschillende cocktails, zoals gin-tonic, margarita, bloody mary en mojito. Vergeet de alcoholvrije drankjes niet en serveer Radler 0.0, virgin cocktails en fruitwater. Flesjes drinken houd je trouwens gemakkelijk koel in een grote teil met ijsblokjes.

Nodig familie en vrienden op een leuke manier uit

Met wat zorg en aandacht wordt het een tuinfeest waar iedereen nog lang over napraat. Vergeet ook niet om foto’s te maken, want zo’n leuke avond wil je niet snel vergeten! Wil je je familie en vrienden op een leuke manier uitnodigen? Bekijk dan onze uitnodigingen voor een tuinfeest of barbecue of lees ons artikel De juiste kaart voor jouw tuinfeest. Bestel een pakketje kaarten of laat het rechtstreeks bij je gasten bezorgen. Proost, op een heerlijke nazomer!

Samenvatting
Een sfeervol tuinfeest organiseren
Titel artikel
Een sfeervol tuinfeest organiseren
Omschrijving
Het einde van de zomer is hét moment om je familie en vrienden weer te ontmoeten. De temperatuur is over het algemeen goed, iedereen is terug van vakantie en het is leuk om alle vakantieverhalen te horen. En wat is er nu gezelliger dan met vrienden en familie bijkletsen onder het genot van een drankje en heerlijk eten? Wij verzamelden de leukste ideeën om thuis een tuinfeest te organiseren. Een heerlijk nazomerfeest waarop iedereen tot in de late uurtjes blijft naborrelen.
Auteur
Publisher Name
Kaartje2go
Publisher Logo
 
 
Gerelateerde artikelen
Feest

7 ideeën voor een onvergetelijk kinderfeestje!

Jouw zoon of dochter is weer een jaar ouder en dat is reden voor een l...

Lees verder
Feest

De juiste kaart voor jouw tuinfeest!

De zomer komt eraan! Veel mensen organiseren dan een culinair feestje...

Lees verder

Reageren

Inspiratie en tips ontvangen?