De leukste tips en cadeaus voor als je 1 jaar getrouwd bent

1 jaar getrouwd

Wauw, jullie hebben het geflikt! Al 365 dagen zijn jullie getrouwd, en dat is best een prestatie. Vooral omdat het eerste huwelijksjaar het moeilijkste schijnt te zijn. Rondslingerende sokken, dopjes die niet op tandpastatubes worden gedraaid, miscommunicaties van jewelsteā€¦ Het valt niet mee om newly weds te zijn. Een katoenen huwelijk, want zo wordt 1 jaar getrouwd zijn genoemd, is dus wel een feestje of cadeautje waard. Diep die overgebleven bruidstaart daarom vast op uit de vriezer en ga er goed voor zitten. Met deze tips doen jullie je trouwdag nog eens dunnetjes over. 

Cadeau voor als je 1 jaar getrouwd bent

Elk huwelijksjaar heeft zijn eigen stof of materiaal, en voor een 1 jarig jubileum is dat dus katoen. En hoe kun je je katoenen huwelijk nou beter vieren dan met een cadeau vanā€¦ katoen? Of iets in die richting natuurlijk ;ā€“) Met de volgende cadeaus feliciteer jij je wederhelft in stijl.

Overhemd met naam of initialen

Wanneer je hubby vaak overhemden draagt, is een overhemd als cadeau natuurlijk helemaal op zā€™n plek. En je maakt je cadeau extra persoonlijk met jouw naam of initialen! Draagt je vrouw graag blousen? Ook dan is dit een katoenen huwelijk cadeau waar ze blij van wordt.

Kunst van katoen

Een wandkleed, borduurkunst, een schilderij waar de nu zo populaire katoenplanten op vastgelegd zijnā€¦ Een cadeau voor als jullie 1 jaar getrouwd zijn kan ook in de vorm van kunst. Zoā€™n bijzonder cadeau met een link naar jullie huwelijksjaar is een blijvertje.

Dekbedovertrek voor als je 1 jaar getrouwd bent

Niets lekkerder dan een schoon, nieuw dekbedovertrek. En is-ie van katoen, dan past hij ook nog eens helemaal bij jullie katoenen huwelijk! Je slaapkamer krijgt er trouwens direct een fijne upgrade van. En wist je dat katoen ademend en vochtregulerend is? Het slaapt dus ook nog eens heerlijk.

Verrassingsdagje naar de sauna

Goed, voor de link naar katoen moet je goed zoeken (denk in de richting van badjassen), maar je partner ontvoeren voor een dagje sauna is natuurlijk een heerlijk cadeau als jullie 1 jaar getrouwd zijn. Vertel je eega via een leuke felicitatiekaart dat jullie een dagje weggaan, en dat hij of zij vooral geen zwemspullen moet vergeten (of wel natuurlijk) ;ā€“)

ā¤ļø Nog meer ideeĆ«n om te verrassen: 12x je partner verrassen in jullie eerste huwelijksjaar!

Etentje voor jullie katoenen huwelijk

Herinneringen ophalen aan jullie trouwdag in het restaurant waar jullie toen atenā€¦ Het is heel bijzonder om dit te doen op de dag dat jullie 1 jaar getrouwd zijn. Extra tof is het om van tevoren te vragen of de kok dezelfde gerechten als toen kan serveren!

Gedicht, quote of tekst over 1 jaar getrouwd zijn

Wil je een stel gefeliciteerd wensen met hun 1 jaar getrouwd zijn? Of vind je het mooi om een kaart te schrijven aan je partner? We hebben een paar prachtige gedichten, quotes en andere teksten voor je opgezocht die goed passen bij een katoenen huwelijk.

Tip: Bekijk ook eens onze felicitatiekaarten voor een jubileum

Certain fabrics, such as cotton, develop their own character over time.

– John Rocha

Al 365 dagen hebben we ze van katoen gegeven.
Ik ben zo trots op ons!

Vandaag vieren we de beste beslissing die we ooit gemaakt hebben.

One year down
Forever to go

Gefeliciteerd met ons 1-jarig huwelijk!

Een woord, een ring, een lach
Je knippert met je ogenĀ 
En zo opeens is er een jaar omgevlogen
Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere dag!

1 jaar
52 weken
365 dagen
8.760 uur
525.600 minuten
En nog zoveel meer herinneringen om te maken!

Goed gedaan, jullie zijn nog steeds getrouwd!
Van harte gefeliciteerd met jullie 1 jaar getrouwd zijn.

’t Zijn vier hele kleine woordjes
en al maakt je dat een beetje bang
‘k Heb je lief, vier jaargetijden lang

– Paul de Leeuw

De liefde is geduldig en vol goedheid
Ze kent geen afgunst
geen ijdel vertoon
en geen zelfgenoegzaamheid

Alles verdraagt ze
alles gelooft ze
alles hoopt ze
in alles volhardt ze

– 1 Korinthe 13 vers 4 en 7

šŸ’Œ Ook leuk om te lezen: De mooiste woorden voor op een jubileumfelicitatiekaartje

Uitjes en activiteiten voor een 1 jarig jubileum

Vier seizoenen lief en leed delenā€¦ Daar mag nog heel wat lief bij! In de vorm van een onvergetelijk uitje of een activiteit bijvoorbeeld. Met de liefste mensen van jullie bruiloft of gewoon gezellig met zā€™n twee. De volgende uitjes en doe-dingen zijn perfect voor als je 1 jaar getrouwd bent en je jubileum van katoen wilt vieren.

1 jaar getrouwd? Ga picknicken!

Wil je jullie 1 jarig jubileum lekker low budget houden, stel dan een simpele picknick samen. Want wat heb je eigenlijk meer nodig dan de zon, lekker eten en de liefde van je leven? In ons artikel met ideeƫn voor een picknick stel je zelf heel gemakkelijk je eigen picknick samen.

Feestje geven voor vrienden en familie

Jullie toffe huwelijksfeest nog eens dunnetjes overdoen met je liefste familie en vrienden, is dat geen leuk idee als je wilt vieren dat je 1 jaar getrouwd bent? Want door samen herinneringen op te halen zijn jullie weer even helemaal terug op jullie mooiste dag. Toon bijvoorbeeld alle gemaakte fotoā€™s en filmpjes op een beamer, stal jullie trouwjurk en trouwpak uit op paspoppen en doe de eerste dans nog eens over. Nodig je gasten trouwens uit met een toffe jubileumuitnodiging of maak een variatie op je trouwkaart!

Stedentrip naar textielstad Tilburg voor je katoenen huwelijk

Ook als het gaat om uitjes kun je in stijl te werk gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stedentripje naar Tilburg? Deze stad staat namelijk bekend om zā€™n textielindustrie. Ook vind je er het textielmuseum om doorheen te struinen. Enschede en Eindhoven zijn trouwens ook steden waar stof werd verwerkt. 

Verrassingstour langs de locaties van jullie trouwdag

Selfies maken op jullie fotoshootlocatie, een toast uitbrengen op de plek van jullie jawoord en slapen in het hotel van de huwelijksnachtā€¦ Wil je je katoenen huwelijk vieren, doe dan een verrassingstour langs alle belangrijke locaties van jullie mooiste dag. Met als vervoersmiddel natuurlijk jullie trouwauto!

Samen jullie huwelijksdiner koken

Vieren dat je 1 jaar getrouwd bent hoeft niet per se groots en meeslepend. En misschien wordt het dat juist wel met volle aandacht voor elkaar. Probeer bijvoorbeeld samen jullie huwelijksdiner na te koken. Flesje wijn erbij, kaarsjes aan en maak er een gezellige avond van.

Herinneringen van katoen: 1 jarig huwelijk vieren

Met deze ideeƫn heb je vast genoeg inspiratie om er een heerlijke dag van te maken. Wil je meer leuks weten over het vieren van je jubileum? In ons artikel over zoveel jaar getrouwd zijn vind je de ultieme cadeaus en teksten om de liefde te vieren!

šŸ’› Tip: Volg ons ook via Instagram en Facebook voor de leukste acties, inspiratie en nieuwste kaarten!

Ook interessant voor jou: