Communie 7 april 2019

Wat geef je voor een communie of lentefeest?

Wat geef je voor een communie of lentefeest?

Doet je dochter, petekind of neefje binnenkort communie of viert hij of zij het lentefeest? Dan breng je natuurlijk een communie cadeau mee op deze speciale dag! Maar wat geef je eigenlijk voor een eerste communie of lentefeest? Wij verzamelden de mooiste cadeaus, die hem of haar nog lang zullen herinneren aan dit bijzondere moment.

Communie cadeau van de ouders, meter of peter

Als ouders, meter of peter van de communicant geef je natuurlijk een bijzonder communie of lentefeest cadeau. Het kind is het middelpunt in je leven, dus je geeft graag iets waar hij of zij blij mee is. Wat dacht je van een van de volgende cadeaus?

Fototoestel

Een cadeau voor de eerste communie waar een kind zijn creativiteit helemaal in kwijt kan is een fototoestel! Koop bijvoorbeeld zijn of haar eerste digitale camera of kies een polaroidcamera, waar de foto’s direct uit komen. Heeft de communicant al een smartphone om mee te fotograferen? Dan kun je ook een fotoprinter in zakformaat geven, want hiermee kunnen foto’s direct worden afgedrukt.

Skateboard of longboard

Een stoer cadeau voor een heilige communie is een skateboard of longboard! Met een skateboard kan de communicant vooral stunts doen, terwijl een longboard voor het rijden van lange afstanden is. Dit cadeau zal de communicant nog heel vaak gaan gebruiken.

Communie fotoshoot

Wil je als peter of meter graag iets bijdragen aan de bijzondere dag? Geef dan (deels) een communie fotoshoot cadeau. Met de foto’s geef je een herinnering aan dit moment en de communicant kan deze ook gebruiken voor de communie uitnodigingen.

Trampoline

Een cadeau waar je zoon, dochter of petekind lang plezier van heeft is een trampoline! Hij of zij zal hier zeker blij mee zijn, want een trampoline staat bij de meeste kinderen op het verlanglijstje.

Communie of lentefeest cadeau geven als familielid of bekende

Ben je uitgenodigd voor een communiefeest of lentefeest en weet je niet zo goed wat te geven? De volgende communie cadeaus zijn erg geschikt om cadeau te doen.

Een mooi sieraad

Een blijvend cadeau met een bijzondere herinnering is een sieraad. Geef bijvoorbeeld onze oorbellen met kruisjes cadeau bij je kaart. Voor jongens is een kruisje aan een ketting ook erg geschikt.

Computergame of gezelschapsspel

Iets waar je bijna elke kind blij mee maakt is een spel. Ga bijvoorbeeld voor een leuke computergame of kies een gezelschapsspel. Populaire spellen van nu zijn Qwixx, Regenwormen en Exploding Kittens!

Chocola bij je kaart

Kun je helaas niet bij de communie aanwezig zijn? Stuur dan een leuke communie felicitatiekaart met een cadeau! Kies bijvoorbeeld een heerlijke reep chocola bij je kaart. Lees ons artikel Wat zet je op een communiekaart? voor leuke communieteksten.

Geld

Veel kinderen vinden het ook fijn om geld voor hun communie te krijgen. Hiermee kunnen ze zelf een mooi cadeau uitzoeken. Weet je niet welk bedrag je voor een communie geeft? Gebruikelijk is om tussen de €10 en €20 in de envelop te stoppen.

Bijzonder communie cadeau: geef een rozenkrans!

Wil je het middelpunt van de grote dag een heel bijzonder cadeau geven? Geef dan een rozenkrans cadeau. Een rozenkrans helpt het kind tijdens het bidden, wat het ook een heel praktisch cadeau maakt.

Mooi boek of een bijbel

Een ander mooi cadeau is een boek of bijbel. Geef bijvoorbeeld een mooi boek met verhalen van Max Lucado. Wil je liever iets geven dat het kind een aantal jaren kan gebruiken? Dan is een mooie bijbel voor kinderen een goed idee.

Geef een belevenis cadeau

Als het je leuk lijkt om samen iets met de communicant te doen, dan kun je natuurlijk ook een belevenis cadeau geven, zoals een avondje naar de bioscoop of een dagje naar het zwembad of een pretpark. Een waardevol cadeau, want je hebt dan de hele dag quality time met het kind.

Knutselpakket

Veel kinderen vinden het erg leuk om te knutselen, dus een knutselpakket is een goed idee om te geven! Geef bijvoorbeeld een kit om zelf slijm te maken, een stickerboek of een pakket om zelf een robot te maken!

Cadeau voor de communie van 2019

Met deze ideeën weet je precies wat te geven voor de eerste communie of het lentefeest. Wil je meer lezen over de eerste communie? Lees dan ons artikel met weetjes en feitjes over de heilige communie of lees onze tips voor het organiseren van een communiefeest.

Ook interessant voor jou: