Geboorte 20 juli 2023

46 teksten voor het geboortekaartje van je dochter

tekst geboortekaartje dochter

Fluweelzachte wangetjes, piepkleine vuistjes, verwonderde oogjes en de schattigste teentjes… Jullie dochtertje is geboren! Met een liefdevol geboortekaartje laat je al je dierbaren weten hoe blij jullie zijn. En dat kaartje is helemaal compleet met een mooie tekst over de geboorte van jullie dochter. Tussen de volgende voorbeelden vind je vast een passende tekst voor het geboortekaartje van je dochter. 

👶🏽 Tip: Bekijk hier onze geboortekaartjes voor meisjes.

Gedicht voor de geboorte van jullie dochter

Een mooi gedicht of rijmende tekst geeft het geboortekaartje van je dochter een bijzondere touch. Het geboorte gedichtje dat je voor je dochter kiest, zegt namelijk veel over jullie gevoel van blijdschap. Kies bijvoorbeeld een gedicht over het wonder van jullie dochters geboorte. Of geef je meisje een mooie, rijmende spreuk mee. Welk gedicht past het best bij de geboorte van jullie dochter?

Korte tekst voor het geboortekaartje van je dochter

Wil je efficiënt omgaan met de ruimte op jullie kaartje? Ga dan voor een korte quote of tekst ter ere van jullie dochters geboorte. Met slechts een paar woorden kun je namelijk een ontzettend krachtige en betekenisvolle boodschap neerzetten. Gebruik bijvoorbeeld een van de volgende korte teksten voor de geboorte van een dochter.

👶🏻Tip: Deze toffe korte teksten zijn ook leuk voor het geboortekaartje van je meisje!

Engelse tekst voor het geboortekaartje van jullie dochter

De Engelse taal heeft al snel iets poëtisch. Daarom kan het heel mooi zijn om een Engelse geboorte tekst voor je dochter te kiezen. Met de volgende Engelse quotes schrijf je een bijzondere tekst ter ere van de geboorte van jullie dochter. Welke Engelse tekst past het best bij de geboorte van jullie meisje?

👶🏾 Ook leuk om te lezen: Felicitatie geboorte: 44x lieve woorden voor je kaartje.

Songteksten voor jullie dochters geboortekaartje

Zijn jullie een muzikaal gezin? Dan is het extra leuk om een mooie songtekst te kiezen voor de geboorte van jullie meisje. Met een van deze pareltjes prijkt er binnenkort een prachtige tekst op het geboortekaartje van jullie dochter.

Nederlandse songtekst voor de geboorte van je dochter

Engelse songtekst voor het geboortekaartje van je dochter

👶🏼Leestip: 25 mooie songteksten voor op een geboortekaartje.

Stoere tekst voor het geboortekaartje van je dochter 

Baby’s zijn natuurlijk ontzettend schattig, helemaal die van jullie. Maar soms is het juist leuk om voor je dochter een geboorte tekst te kiezen die minder zoetsappig is. Daarom hebben we een aantal stoere teksten voor de geboorte van jullie dochter verzameld. 

Tekst voor de geboorte van jullie dochter en zusje

Wat een geluk, er is een klein zusje bijgekomen. Het is dan heel mooi om met een klein gedichtje of lieve tekst stil te staan bij de geboorte van het nieuwe zusje. Gebruik bijvoorbeeld een van de volgende toffe geboorte teksten. Welke tekst voor het geboortekaartje van je meisje doet jouw hart sneller kloppen?

👶🏼 Tip: Deze lieve geboortekaartjes voor een broertje of zusje zijn extra toepasselijk!

Meer geboortekaartje tekst inspiratie voor dochters

Met een van deze gedichten en teksten kondig je de geboorte van jullie dochter op een prachtige manier aan. Een mooie tekst kan namelijk echt een verrijking zijn voor het geboortekaartje van je meisje. En dat is niet alleen leuk voor familie, vrienden en bekenden, maar ook voor jezelf én je kind. Want bewaar je het geboortekaartje, dan zal je dochter altijd terug kunnen lezen hoe blij jullie waren met haar komst. Zoek je nog meer inspiratie voor jullie dochters geboortetekst? Neem dan ook eens een kijkje bij deze artikelen.

👶🏼Grappige teksten voor op het geboortekaartje.
👶🏾55 gedichtjes en teksten voor het geboortekaartje.
👶🏽24 christelijke teksten voor het geboortekaartje.👶🏻Dubbel zo leuk: 22 mooie teksten voor een tweelingkaartje

Ook interessant voor jou: