Geboorte 7 juni 2019

6 leuke thema’s voor een neutrale babykamer

neutrale babykamer

Ben je in verwachting en blijft het nog een verrassing of het een jongen of een meisje wordt? Dan staat je babyuitzet vast helemaal in het teken van genderneutrale meubels, kleertjes en speelgoed! Gelukkig zijn er ontzettend veel unisex babyspulletjes voor een neutrale babykamer te vinden. Wil je weten wat de trends van nu zijn voor een babykamer voor jongens en meisjes? Deze 6 thema’s zijn momenteel helemaal in!

Verhuis je naar een ander huis vlak voor de geboorte van je kindje? Lees onze tips voor verhuizen rond de bevalling!

pin

Neutrale babykamer kleuren als groen en geel

Je maakt een babykamer gemakkelijk neutraal door één muur een neutrale kleur te geven en accessoires in deze kleur toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor donkergroen of okergeel, kleuren die momenteel helemaal in zijn. Vind je een gekleurde muur iets te heftig? Ga dan voor behang waar de kleur subtiel in terugkomt en kleed de babykamer verder aan met kleine details in de kleur. Je kunt natuurlijk ook voor zachtere unisex kleuren kiezen, zoals mintgroen of zachtgeel.

pin

Thema tropisch voor een neutrale babykamer

De tropische stijl zien we al een aantal jaar terug in woonkamers, geboortekaartjes en trouwkaarten en nu is het ook helemaal in voor babykamers. Het leuke van de tropische stijl is dat je deze zo uitgesproken kunt maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor een leuk behang met bladeren en wilde dieren of zet een aantal grote planten in je genderneutrale babykamer, in combinatie met heel veel knuffels. Je kunt natuurlijk ook een paar leuke posters met bladeren ophangen en subtiel wat vaasjes met nepbladeren en -bloemen neerzetten.

pin

Genderneutrale babykamer met natuurlijke materialen

Wil jij je kindje in een rustgevende kamer laten slapen? Ga dan voor een kamer met natuurlijke materialen en veel wit. Kies bijvoorbeeld voor een rotan stoel om je kindje in te voeden, een houten wiegje, robuuste boekenplankjes en mooie opbergmanden. Ook in de details van je unisex babykamer kun je de natuurlijke elementen laten terugkomen. Houten speelgoed, een mooie macramé voor aan de muur en een zacht vloerkleed maken je natuurlijke babykamer helemaal af.

pin

Bonte beestenboel met dierendetails

De meeste kinderen vinden dieren geweldig, dus hoe leuk is het als kind om in een dierenkamer groot te worden! Een babykamer met dieren maak je heel gemakkelijk met schattige dierenposters en een grote knuffeldier als eyecatcher. Leuke hints naar dieren zijn een mooi vachtje op de grond of over een stoel, een pluchen dierenkop aan de muur en plankjes vol dierenknuffels. Je kunt natuurlijk ook all out gaan met een opvallend dierenbehang voor je unisex babykamer.

pin

Het thema avonturen voor een neutrale babykamer

Als je er zelf graag op uit gaat en niet bang bent voor het onbekende, dan is het avonturenthema leuk voor je neutrale babykamer! Kies bijvoorbeeld voor een grote landkaart als behang of schilder zelf een berglandschap als eyecatcher op de muur. Een tipitent, schommel en een stapel oude koffers doen het leuk als details. Maak de kamer af met muurstickers van wilde dieren en een paar mooie atlassen. Zo kan je kindje al van kleins af aan de mooiste reizen uitstippelen!

pin

Unisex babykamer in een neutrale kleur

Een kleur die altijd kan en die bij zowel jongens als meisjes past is grijs! Stel je unisex babykamer samen met verschillende soorten grijs, zodat je contrast creëert en het toch een rustig geheel wordt. Je maakt je babykamer speelser met grijze dieren, zoals een pluchen olifant, een mooie muursticker van een muis of een walvisposter. Vind je al dat grijs toch iets te grauw worden? Met witte meubels en accessoires wordt het weer frisser. Kies een wit ledikantje, een wit vloerkleed in de vorm van een wolk of een romantisch wit hemeltje.

Uitzetlijst voor je genderneutrale babyspullen

Een unisex babykamer samenstellen wordt met deze trends echt een feestje! En wat het geslacht van je kindje ook is, jouw baby slaapt straks in een heel schattige babykamer zonder het typische roze en blauw. Wil je weten wat je precies moet kopen voor je kindje? Bekijk dan ook onze uitzetlijst voor een baby.

Ook interessant voor jou: