Geboorte 7 februari 2022

De leukste ideeën voor de cadeaulijst voor je baby

Baby cadeaulijst inspiratie

Ben je op zoek naar cadeau inspiratie voor je pasgeboren baby? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie hummeltje. Dat blijde nieuws wil je vast graag delen met familie en vrienden. En zij willen jullie, en de kleine, op hun beurt verrassen met een mooi cadeau. Maar het zou zonde zijn als die cadeautjes niet helemaal jullie smaak zijn of weinig gebruikt gaan worden. Daarom helpen we je graag bij het samenstellen van de ultieme baby cadeaulijst. Een lekker lijstje boordevol inspiratie en tips voor de leukste babycadeaus.

Waarom een cadeaulijst voor de baby handig is

Babynieuws is het allerleukste en -mooiste nieuws dat je kunt krijgen. Jullie familie en vrienden leven natuurlijk ontzettend mee en willen dit blijde nieuws graag samen met jullie vieren. Vaak gaat dit gepaard met een lief felicitatiekaartje en een cadeau. En hoe lief dat ook bedoeld is, het kan zomaar gebeuren dat dit presentje niet helemaal jullie smaak is. Of wat dacht je van dubbele items omdat je nét dat ene rompertje zelf al had aangeschaft. Om de zogeheten ‘doorgeefcadeaus’ te voorkomen raden we je aan een baby cadeaulijst te maken. Hierop kun je alle cadeauwensen verzamelen, zodat je zeker weet dat jullie de gekregen spulletjes ook allemaal gaan gebruiken. 

Tip: Volg ons op Facebook en Instagram voor meer handige tips en inspiratie omtrent geboorte.

De leukste cadeaus van dit moment

Dan is het nu tijd om je cadeaulijst voor je baby samen te stellen. En om je een beetje op weg te helpen hebben we de allerleukste kraam- en babycadeaus voor je op een rijtje gezet. Ben jij team genderneutraal en natuurlijk, of gaat je ouderhart sneller kloppen van suikerzoet roze voor meisjes en stoere baby cadeaus voor jongens?

Dit zijn de mooiste boekjes

Iedere avond samen een boekje lezen en verdwalen in de mooiste verhalen en illustraties. Dat is toch de droom van iedere (toekomstige) ouder? Boekjes toevoegen aan je baby cadeaulijst is dan ook supertip nummer 1. Een diverse mix van nieuwe boeken en de klassieke verhalen van vroeger maken van elk voorleesmoment een feestje. Dit zijn onze vijf favorieten. Klik op de link om het boekje te bekijken.

  1. Prinsje kiest zelf! 
    Interactieve boekjes doen het altijd goed. In ‘Prinsje kiest zelf!’ leert je mini kleuren en kleren benoemen. De vorm van het boekje (een kasteel) is al een feestje op zich. Maar de kleurrijke tekeningen maken het helemaal af. 
  1. De Mooiste Vis van de Zee
    Dit is zo’n klassieker die we zelf in de kast hadden staan, maar ook echt niet mag ontbreken in de collectie van je mini. Een prachtig verhaal over delen en de holografische glinsterschubben maken dit boek een geweldige toevoeging aan je cadeaulijst voor de baby. 
  1. Idje wil niet naar de kapper
    Vind je inclusiviteit belangrijk bij het uitkiezen van boekjes? Dan is dit het allerleukste exemplaar voor op jullie baby cadeaulijstje. Het vrolijke verhaal vertelt dat Idje en zijn magische afro een geweldig team zijn. De bijpassende illustraties spatten van het blad.
  1. Het (nog grotere) Fiep kijkboek
    Ouders van nu zijn bijna allemaal groot geworden met de waanzinnige tekeningen van Fiep Westendorp. Jij beleeft dus net zoveel plezier aan dit mooie kijkboek als jullie baby. Een ode aan Fiep én een prachtig prentenboek voor op de cadeaulijst. 
  1. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
    ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ bevat 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen die, op hun eigen rebelse manier, de wereld een beetje hebben veranderd. Dat betekent niet dat dit per definitie een baby cadeau voor meisjes is. Want ook kleine knullen kunnen hier wat wijze lessen uithalen.

🧡 Mogen je partner en jij een kindje verwelkomen middels adoptie? Dan zijn deze adoptieteksten mooi voor op het welkomstkaartje.

Een boek als kraamcadeau

Kleertjes en textiel voor je cadeaulijst baby

Babykleding kun je eigenlijk nooit genoeg hebben. Je mini groeit als kool en voor je het weet zijn de spulletjes in maat 50 en 56 te klein. En naast alle trendy kleertjes zijn basics natuurlijk ook hartstikke belangrijk. We hebben een top 10 gemaakt van handige, toffe textiel en kleding cadeaus voor op jullie lijstje. 

  1. Hydrofiele doeken. Die gebruik je namelijk voor alles! 
  2. Bambino babysokjes (deze blijven écht goed zitten).
  3. Rompers en boxpakjes heb je nooit genoeg.
  4. Hydrofiele washandjes voor badderplezier en snottebellen. 
  5. Een mooie slaapzak, van Witlof bijvoorbeeld.
  6. Schattige haarbandjes voor minimeisjes.
  7. Shower gloves, voor meer grip tijdens het wassen. 
  8. Je favoriete luiers of een luierabonnement.
  9. Een mini trainingspakje van jullie favoriete sportmerk.
  10. Toms babyschoentjes. Toms schenkt bij ieder verkocht paar schoenen ook een paar aan kindjes die in armoede leven.

Waarschijnlijk heb je zelf ook al een hoop spulletjes aangeschaft voor de bevalling. Je weet dus zelf het allerbeste wat jullie veel gebruiken of nog missen in de garderobe van jullie kindje.

De fijnste verzorgingsproducten

Niets is zo lekker als de geur van een frisgewassen babytje. En voor dat badderen en insmeren kun je altijd wat fijne verzorgingsproducten gebruiken. Daarvoor is het goed om te weten wat volgens de meeste mama’s echte essentials voor je baby cadeaulijst zijn op het gebied van verzorging.

  1. Een fijne (zink)zalf voor de billetjes.
  2. Zeepvrije wasgel.
  3. Zachte baby bodylotion of -olie.
  4. Een vette crème voor droge plekjes.
  5. Talkpoeder om luieruitslag te voorkomen.

Welke merken favoriet zijn is voor iedereen anders. Maar de producten van Zwitsal en Naïf zijn al jaren populair op menig cadeaulijst voor de baby. Onze supertip: de ‘Op ‘t Wangetje’ zalf van Zwitsal. Want die is net zo lekker voor mama als voor de mini.

Tip: Je vindt een complete baby uitzetlijst op Babynamen.nl.

Baby cadeau tip: verzorgingsproductent

Handige cadeaus waar je niet zo snel aan denkt

Stiekem zijn de volgende cadeaus de ultieme items voor op jullie cadeaulijst baby. Want de beste cadeautjes zijn de handigheden waar je in eerste instantie zelf niet aan gedacht had. Daarom lichten we met liefde onze vijf favorieten voor je uit. 

Cadeaubonnen
Niet het meest gezellige cadeau, maar wel ontzettend praktisch. Met een cadeaubon van je favoriete babywinkel of -merkje kun je zelf wat moois uitzoeken. Dit cadeau op de babylijst is perfect voor mensen die wat verder van je af staan en jullie persoonlijke smaak niet zo goed kennen.

De snotjeszuiger 
Zo heet het apparaatje natuurlijk niet echt, maar deze naam vonden wij veel leuker dan neuspeer. Een neuspeertje gebruik je om slijm en snot uit het neusje van je kindje te “zuigen”. Hierdoor kan je mini weer lekker doorademen. Super handig!

Verse (kant-en-klaar) maaltijden
Geloof ons maar, je hebt écht geen zin om te koken wanneer je net bevallen bent. En je partner kan zijn of haar tijd ook wel beter besteden. Een vers maaltje, gekookt door vrienden of familie, is dan ontzettend gewenst. Sommige bedrijven leveren ook verse maaltijden, speciaal afgestemd op alle voedingsstoffen die je als nieuwbakken mama nodig hebt. Deze kraambox van Oh My Guts, bijvoorbeeld.

Een newborn shoot
Omdat je lekker in je babybubbel aan het genieten bent van jullie minimensje, sta je er niet meteen bij stil dat deze eerste weken voorbij vliegen. Hoe mooi zou het zijn om deze bijzondere tijd vast te leggen met een newborn shoot? Dit is dan ook een perfect cadeau voor op jullie baby cadeaulijst.

Zelfgemaakte waardebonnen
In de periode na de bevalling kun je best een beetje hulp gebruiken. Daarom zijn waardebonnen die je kunt inleveren bij je dierbaren een geweldig kraamcadeau. Een keer boodschappen doen, lekker koken, een paar uurtjes oppassen of je nieuwe geboorteposter ophangen: allemaal fijn om te kunnen uitbesteden.

Een baby cadeau met naam op de lijst

Wil je jullie cadeaulijst baby aanvullen met persoonlijke kraamcadeaus? Kies dan voor een cadeau met de naam van jullie kindje. Jullie hebben de naam van jullie zoon of dochter nu eenmaal met zorg uitgekozen. Deze mag best schitteren op bijvoorbeeld deze cadeautjes.

  1. Een boekje waarin jullie kindje de hoofdrol speelt. 
  2. Op een geboorteposter met sterrenhemel van Mr. Starsky
  3. Gegraveerd in een gouden of zilveren plaatarmbandje. 
  4. Als schattige naamhanger van Bliszkids.
  5. Kleding zoals een mutsje, romper of mini spijkerjasje. 

Je kunt ook het geboortekaartje als inspiratie gebruiken. Een tegeltje of poster in dit ontwerp is een ontzettend leuk cadeau, maar ook een mooie herinnering voor later. Herinneringsdoosjes of een mini stoeltje zijn ook toffe opties als het gaat om een baby cadeau met naam.

Wil je meer originele kraamcadeau inspiratie? Lees dan ons blog met tips!

Persoonlijk cadeau op je cadeaulijst baby

Cadeaulijst baby: online maken en versturen

Natuurlijk wil je je baby cadeaulijst ook met vrienden en familie delen. De allergrootste tip die we je hiervoor kunnen geven zijn de online verlanglijstjes van Lijstje.nl. Je vult eenvoudig en snel je lijstje samen en kunt zelfs linkjes toevoegen zodat je dierbaren zeker weten welk cadeautje je precies bedoelt. Hiermee kan iedereen een cadeau voor de baby kiezen dat zij leuk vinden om te geven. En het fijne is dat wanneer iemand een cadeautje heeft gekozen, dit wordt aangegeven. Zo voorkom je dubbele presentjes.

Wat ook onwijs handig is, is dat je de link naar je baby cadeaulijst op het geboortekaartje kunt zetten. En heb je daar nog maar weinig ruimte over? Overweeg dan om handige inlegvellen bij de geboortekaartjes te steken.

Stuur een kaart als bedankje

Met de tips en inspiratie voor jullie baby cadeaulijst moet het helemaal goedkomen. Jullie kindje wordt vast en zeker verrast met de allerleukste en handigste kraamcadeautjes. Wil je jullie vrienden en familie bedanken voor al dit liefs? Stuur hen dan een persoonlijk kaartje. Een attent gebaar dat zeker gewaardeerd wordt. Het is extra leuk als je een foto van de kleine met het gekregen cadeautje op het kaartje zet. Zo geef je de verrassing heel simpel een persoonlijke touch. Spot je favoriete bedankkaartje in onze collectie.

Ook interessant voor jou: