Geboorte 10 april 2023

Babyboom! De geboortekaartjes-inspiratie van Kaartje2go medewerkers

geboortekaartjes inspiratie

In 2021 meldde het CBS het al: dat jaar werd het hoogste aantal baby’s in tien jaar tijd geboren! En dat merkten we bij Kaartje2go ook. De ene na de andere collega werd zwanger en kreeg een kleintje. We ontvingen dus ook veel leuke geboortekaartjes! En wie delen er nou leukere tips en inspiratie rondom geboortekaartjes dan de medewerkers van Kaartje2go? We vroegen ze alles over hun zoektocht naar het mooiste geboortekaartje én wat je niet mag vergeten bij het maken ervan. 

babyboom geboortekaartje

De geboortekaartjes inspiratie van Joint Promotions coördinator Esther 

Esther werkt al 12 jaar bij Kaartje2go. Daarom was het voor haar al vanaf het begin duidelijk dat ze haar geboortekaartjes bij Kaartje2go zou bestellen. 

Niet zoetsappig, wél stoer en lief  

Esther vertelt: ‘Bij ons zoontje hebben we gekozen voor een langwerpige, dubbele kaart. Dat formaat vind ik erg mooi, dus dat wilden we nu weer. Wat we niet mooi vinden zijn zoetsappige elementen als eenhoorns en regenboogjes. Met deze criteria werd onze selectie al een stuk kleiner. We hebben een andere kleur overwogen, maar kwamen toch uit op een kaartje met roze elementen. De stoere waterverfelementen in combinatie met het meisjesachtige roze gaven de doorslag. En natuurlijk dat er goudfolie op zit!’

💛 Bekijk hier alle geboortekaartjes met foliedruk.

Esthers inspiratie voor een persoonlijk geboortekaartje

‘Ik heb verschillende dingen gedaan om het kaartje persoonlijk te maken. Zo heb ik figuren toegevoegd voor de lengte, geboortetijd en het gewicht van ons kindje. Verder wilde ik graag een mooie tekst op het geboortekaartje zetten, maar ik vind de meeste gedichtjes of spreuken te zoetsappig. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een Engelse songtekst, uit het nummer With Arms Wide Open van Creed.’

🎵 Bekijk hier nog meer mooie songteksten voor op een geboortekaartje.

Leuke extra’s: sluitzegels en adresstickers

‘We hebben de sluitzegels besteld die bij het kaartje horen. Ook hebben we vooraf enveloppen en adresstickers besteld. Bij de adresstickers bestelden we expres een leeg vel stickers extra. Adressen die we eventueel later nog toevoegden konden we dan met de hand schrijven.’

Tips van Esther

Als je van iemand tips voor het maken van geboortekaartjes wilt lezen, dan is het van Esther! Ze werkte namelijk ook jarenlang in het klanttevredenheidsteam van Kaartje2go. Doe dus je voordeel met deze vier handige tips.

  • Maak gebruik van het filtermenu! Zo voorkom je dat je lang zit te scrollen langs kaartjes die je toch niet mooi vindt.
  • Bestel een proefdruk. Zo weet je of het kaartje er in het echt net zo mooi uitziet.
  • Heb je vragen of bepaalde wensen? Neem even contact op met ons klanttevredenheidsteam. Er kan vaak meer dan je denkt.
  • Je hoeft het geboortekaartje echt niet op de dag van de geboorte al te bestellen. Esther heeft dit bijvoorbeeld een week na de geboorte van haar dochter gedaan. Zo heb je net wat meer tijd om te checken of alle gegevens erop staan. Ook heb je dan nog een paar dagen rust met de mensen die dichtbij je staan. Want zodra mensen het kaartje krijgen, willen ze op kraamvisite komen!

Babyboom geboortekaartje

De tips en inspiratie van klanttevredenheidsspecialist Naomi

Modern en strak, dat waren de kernwoorden voor het geboortekaartje van klanttevredenheidsspecialist Naomi. Ze vertelt je alles over haar zoektocht en deelt handige tips. 

Apart design en foliedruk

‘Onze zoektocht naar een geboortekaartje verliep heel soepel! Ik had al een bepaald beeld van wat ik met het geboortekaartje wilde, dus heb ik vooraf een selectie gemaakt. Mijn man heeft daar vervolgens zijn favorieten uit gekozen. Na het bestellen van een aantal proefdrukken hebben we onze keuze gemaakt. We hebben dit geboortekaartje gekozen omdat we het design apart vonden. Ook vonden we het kaartje sprekend met de foliedruk. Uiteindelijk hebben we weinig veranderd aan het geboortekaartje. Mijn man wilde wel een specifiek gedichtje erop, dus die heb ik uiteindelijk toegevoegd.’

Compleet plaatje en de adresverzoeker

‘Om het plaatje compleet te maken hebben we goudfolie gekozen en er kraft enveloppen, sluitzegels en adresstickers bij besteld. Voor het verzamelen van de adressen heb ik de adresverzoeker trouwens gebruikt. Grappig weetje: nadat ik klaar was met het versturen van de verzoekjes en het aanpassen van de laatste details begonnen mijn weeën!’

Begin op tijd en bestel vooruit

Als klanttevredenheidsspecialist heeft Naomi ook een aantal handige tips voor je. Met als rode draad: begin op tijd én bestel vooruit!

  • Begin op tijd. Zowel met het kiezen van het geboortekaartje en de extra’s, als met het verzamelen van de adressen. 
  • Laat een tweede (of zelfs derde) persoon meekijken naar het geboortekaartje. Ondanks dat het een geboortekaartje is, worden er volgens Naomi namelijk best vaak fouten gemaakt. Vraag ook een medewerker van Kaartje2go om even mee te kijken. 
ideeën kaartje

Product owner en developer Anne vertelt over zijn geboortekaartjes inspiratie

Medewerker Anne, product owner en backend developer, heeft het kiezen van een geboortekaartje ook handig aangepakt. Hij vertelt je zijn werkwijze.

Favorieten markeren en proefdrukken bestellen

‘Samen met mijn vrouw heb ik een aantal kaartjes als favoriet gemarkeerd. De drie leukste kaartjes hebben we als proefdruk besteld. Uiteindelijk is dit het geboortekaartje geworden. Bij dit kaartje konden we kiezen voor goudfolie, wat we mooi vinden. Aan de voorkant hebben we weinig veranderd. Aan de binnenkant hebben we een foto toegevoegd en een paar figuren, voor het geboortegewicht, de lengte en de geboortetijd.’ 

Tekst op het geboortekaartje en extra’s

‘We wilden een korte, lieve tekst op geboortekaartje. Na wat zoeken op internet kwamen we bij deze uit:

Naast foliedruk hebben we nog meer leuke extra’s gekozen. Dit geboortekaartje heeft bijpassende sluitzegels met een regenboogje, dus deze hebben we erbij besteld. Verder hebben we nog adresstickers besteld.’

💙 Tip: Bekijk hier nog meer korte teksten voor op een geboortekaartje.

Annes tips voor je geboortekaartje

Ook Anne heeft een paar handige tips bij het maken en bestellen van je geboortekaartjes.

  • Maak je kaartje al zo ver mogelijk af. Zo hoef je alleen nog de laatste informatie in te vullen als je kindje geboren is. 
  • Bestel de enveloppen en eventuele adresstickers vast vooruit. Je kunt de adressen dan van tevoren op de enveloppen zetten.

Frontend developer Simone deelt haar geboortekaartje en tips

Minimalistisch, dat hoort bij de geboortekaartjes inspiratie van frontend developer Simone. Ze vertelt waarom ze precies dit geboortekaartje uitgekozen heeft. Ook deelt ze hoe ze haar zelfgebouwde functie voor haar eigen geboortekaartje heeft ingezet.

🤍 Je vindt hier alle minimalistische geboortekaartjes.

Minimalistisch geboortekaartje dat past bij de babykamer

‘Voor de babykamer hebben we kleuren uitgekozen die voor ons gevoel bij ons zoontje passen: een assige kleur blauw in combinatie met een zandkleur. Ik kwam een geboortekaartje tegen in precies dezelfde kleurencombinatie, én minimalistisch, dus dit moest hem worden! Ik wilde wel graag dat de naam relatief groot op de voorkant zou staan. Het oorspronkelijke ontwerp had dit niet, maar ik wist dat ik dit zelf aan kon passen. Ik was bijvoorbeeld verliefd op het lettertype van een andere kaart. In combinatie met een andere tekstkleur heb ik de naam vervolgens groter op de voorkant gezet. Verder heb ik de tekst aan de binnenkant anders ingedeeld, een ander lettertype gekozen en de spreuk weggehaald. Dit past namelijk niet bij ons.’

Zelfgebouwde adresverzoeker gebruikt

‘De adresverzoeker heb ik zelf gebouwd, dus deze heb ik natuurlijk gebruikt! Mijn adresboek was trouwens al aardig gevuld. De familie en vrienden van wie het adres nog miste heb ik een appje met de link gestuurd. Zo konden ze zelf hun adres invullen.’ 

Simones tips voor je geboortekaartje

Simone heeft dus een heel ander geboortekaartje van het oorspronkelijke kaartje gemaakt. Ze deelt nog een paar laatste tips met je. 

  • Begin op tijd! Simone vertelt: ‘Mijn zoontje kwam eerder dan gepland. Ik moest toen nog veel aan het kaartje doen. Liever had ik er rustig de tijd voor genomen.’
  • Test eens wat je allemaal kunt aanpassen. Vind je de basis van een geboortekaartje mooi, dan kun je er helemaal je eigen kaartje van maken. 

Nog meer geboortekaartjes inspiratie!

Met deze leuke ideeën en handige tips weten we zeker dat jullie je favoriete kaartje gaan vinden! En misschien vind je ook nog leuke inspiratie in een van de volgende artikelen over geboortekaartjes:

Ook interessant voor jou: