Valentijn 12 februari 2019

Valentijn en single: zo heb je een leuke dag!

Valentijn en single

Op 14 februari is het weer zover: de rode rozen zijn niet aan te slepen, valentijnskaarten vallen op de deurmat en de restaurants zitten vol met verliefde stelletjes. Als je alleen bent met valentijn kan het best lastig zijn om de dag positief door te komen. Toch zijn er heel veel leuke dingen om te doen op valentijn voor singles. Valentijn en single zijn is met de volgende 9 tips een feestje!

1. Valentijn voor singles: ga uit eten met andere singles

Met Valentijnsdag 2024 kun je dan nog wel single zijn, maar dat betekent niet dat je de bloemetjes niet buiten kunt zetten. Ga daarom gezellig uit eten met al je single vrienden en vriendinnen en maak er een feestje van! Bestel champagne of prosecco, kies een driegangendiner en ga de hele avond gezellig samen tafelen. En gitaarserenades en rozen zijn natuurlijk ook welkom aan jullie tafel!

2. Bedenk wat de voordelen zijn van single zijn

Als je single bent op Valentijnsdag, dan is dat het moment om op een rijtje te zetten waarom single zijn nou zo fijn is. Maak dus voor jezelf een lijstje met alle voordelen van single zijn! Een aantal voordelen die wij kunnen bedenken:

  • Wil je op reis naar een specifieke bestemming? Dan houdt niemand je tegen!
  • Je hebt nooit ruzie over financiën.
  • Je kunt je huis zo rommelig laten als je zelf wilt, niemand die er iets van zegt.

Bedenk wat jij een voordeel vindt van single zijn en benadruk het nog eens extra voor jezelf. Boek bijvoorbeeld die gave reis of doe nog eens een bestelling bij je favoriete webshop. Jij bepaalt!

3. Stuur vrienden, vriendinnen en je moeder een valentijnskaart

Valentijnsdag draait echt niet alleen om de liefde voor een partner. Het is juist leuk om ook aan anderen te laten merken hoeveel je van hen houdt! Maak daarom een leuke valentijnskaart met een lieve valentijnstekst voor een vriend, vriendin of je moeder en laat weten dat je hen waardeert. En wil je je kaart extra speciaal maken? Stuur dan ook een cadeau bij je valentijnskaart!

4. Valentijn en single: geef jezelf een cadeau

Bijzondere momenten zijn er om te vieren, toch? Als je dus een mooie tas, een leuk paar schoenen of een nieuwe laptop op het oog hebt, dan is Valentijnsdag hét moment om je aankoop te doen. Als niemand je verrast, moet je het zelf maar doen!

5. Stop je liefde in een taart

Heb je veel liefde te geven, maar ben je single? Stop je liefde dan in een heerlijke taart! Maak bijvoorbeeld een gezond bananenbrood of ga voor een caloriebom met chocola en gezouten karamel. En het is natuurlijk niet voor niks dat we je aanraden een hele taart te maken: het deel dat je echt niet meer op kan, breng je natuurlijk gewoon naar vrijgezellen in je omgeving! Zo deel je bijna letterlijk een stukje liefde uit op Valentijnsdag, wat zeer gewaardeerd zal worden.

6. Doe alsof het een normale dag is

Weet je niet wat te doen als je alleen bent met valentijn? Bedenk dan eerst dat tweederde van alle Nederlanders niet aan Valentijnsdag doet! Wanneer je valentijn als single doorbrengt, kun je dus prima doen alsof het een normale dag is. Ga gewoon naar je werk, plof met een leuke serie op de bank of spreek met een vriendin af en ga op tijd naar bed. 14 februari is ook maar een van die 365 dagen in het jaar.

7. Alleen met valentijn? Ga sporten!

Sporten is niet het eerste waar je aan denkt bij Valentijnsdag. Maar als je moeite hebt met valentijn en single zijn, kan sporten je juist een goed gevoel geven. Ga bijvoorbeeld een half uurtje hardlopen, doe een les yoga of ga naar de sportschool. Maak daarnaast ook een gezonde, maar lekkere maaltijd en kijk een film waar je vrolijk van wordt. Als je goed voor jezelf zorgt, krijg je positieve energie!

8. Geef je huis een make-over

Naast sporten krijg je ook positieve energie van je huis een make-over geven! En dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Een mooi kleed, een ander schilderij of nieuwe accessoires kunnen je woonkamer weer helemaal als nieuw laten voelen. Ook doet een leuk kleurtje op de muur of een nieuwe bank wonderen. Heb je geen geld voor een make-over? Houd dan een grote opruiming en/of schoonmaak voor een frisse start! Valentijnsdag als single vieren is op deze manier dan ook best praktisch.

9. Valentijn voor vrijgezellen: doe een valentijnsquiz!

Als laatste is het een leuk idee om vrienden uit te nodigen en samen een valentijnsquiz te spelen. Zo maak je van valentijn en single zijn een feestje! Maak bijvoorbeeld zelf een gezellig diner en strijd vervolgens samen om de felbegeerde titel van meestervrijgezel. Verwerk bijvoorbeeld de volgende 3 vragen in je quiz.

Noem 3 wetenschappelijk bewezen voordelen van single zijn.
1. Singles zijn fitter dan getrouwde of gescheiden stellen.
2. Vrijgezellen hebben een sterker sociaal netwerk.
3. Oudere singles zijn gezonder en gelukkiger dan oudere getrouwden, wat komt door hun vriendschappen.

Wat kost een boeket met 20 rode rozen gemiddeld vlak voor Valentijnsdag?
€60! Een roos kost gemiddeld €3 in de week voor valentijn.

Hoeveel Nederlanders vieren Valentijnsdag niet?
66% van de Nederlanders doet niet aan Valentijnsdag! Dat zijn ongeveer 11.390.000 Nederlanders.

Single met valentijn

Met deze 9 tips weet je zeker dat je Valentijnsdag goed doorkomt. Onthoud daarbij ook dat Valentijnsdag 2025 er weleens heel anders uit kan zien! Voor je het weet sta je ruzie te maken over de afwas ;–)

Ook interessant voor jou: