Valentijn 5 februari 2019

Wat te geven als valentijnscadeau?

Wat te geven als valentijnscadeau

Het is bijna Valentijnsdag, dé dag om jouw geliefde te verrassen met een lieve valentijnskaart en een leuk cadeau. Wij hebben daarom 15 leuke tips en ideeën met valentijnscadeaus voor hem en haar verzameld, zodat je liefje met jouw valentijnscadeau in de wolken zal zijn op 14 februari.

💘 Tip: Bekijk ook onze 25 date-ideeën voor Valentijnsdag!

1. Verlovingsring: doe een aanzoek op Valentijnsdag!

Weten jullie zeker dat jullie het leven met elkaar willen delen en is het onderwerp trouwen al positief ter sprake gekomen? Vraag je vriend of vriendin dan ten huwelijk op Valentijnsdag! Naast kerst en oud & nieuw is valentijn namelijk hét moment om je liefde te betuigen met een huwelijksaanzoek. Koop dus een prachtige ring, zoek een mooie plek op en stel hem of haar de vraag der vragen. In ons artikel 26 originele huwelijksaanzoeken vind je trouwens heel veel leuke manieren hoe je je geliefde ten huwelijk kunt vragen.

2. Etentje op een bijzondere plek

Iets waar bijna iedereen blij van wordt is uit eten gaan! Neem je partner daarom onverwachts mee naar een leuk restaurant om er samen een gezellige avond van te maken. Het is dan extra leuk om een bijzonder restaurant uit te kiezen. Wat dacht je van een culinair diner in een luchtballon, in de Euromast of in een rijdende trein?

3. Cadeau voor Valentijnsdag: doe een loveshoot!

Als jullie al jaren samen zijn en er nog geen foto is waar jullie samen écht leuk op staan, dan is het tijd voor een loveshoot! Geef je partner daarom een loveshoot cadeau op Valentijnsdag. Verras je partner onverwacht met de shoot of laat hem of haar zelf een fotograaf en setting kiezen.

4. Origineel valentijnscadeau: geluidsgolf op een schilderij

Heb je een (video)opname van jullie jawoord, is er een liedje dat veel voor jullie betekent of heb je een leuk koosnaampje voor je geliefde? Laat hier dan een schilderij van maken met een geluidsgolf! Er wordt dan een afbeelding gemaakt van het geluid, wat een heel bijzonder effect geeft. Schilderijen met een geluidsgolf zijn onder andere verkrijgbaar via de webshop Etsy. Kies bijvoorbeeld voor een geluidsgolf op papier, op canvas of uit hout gesneden. Bij veel aanbieders kun je zelf een geluidsfragment uploaden, zodat jouw eigen geluid gebruikt wordt.

5. Betekenisvol valentijnscadeau met een valentijnskaart

Wil je Valentijnsdag op een traditionele manier vieren? Stuur dan gewoon een lieve valentijnskaart naar je geliefde! Kies een mooie valentijnskaart uit onze collectie, voeg een leuke foto toe en schrijf er een lieve tekst voor valentijn op. Daarnaast is het ook leuk om een cadeau mee te sturen met je kaart. Kies bijvoorbeeld een fles bier of wijn, hartjesbonbons of een dinerbon.

6. Valentijnsdag cadeau voor hem: ritje in zijn droomauto

Als je op zoek bent naar een valentijnscadeau voor een man, dan is een ritje in zijn droomauto vast een schot in de roos. Vraag hem daarvoor eerst subtiel welke auto bovenaan zijn wensenlijstje staat en huur deze vervolgens. Heb je een stoere vrouw of vriendin die van auto’s houdt? Dan is dit natuurlijk ook een leuk valentijnscadeau voor haar!

7. Zelf een valentijnscadeau maken

Je kunt natuurlijk ook zelf een valentijnscadeau maken voor 14 februari. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boekje met 100 redenen waarom je van hem of haar houdt? Natuurlijk kun je ook een taart bakken, de badkamer romantisch aankleden voor een ontspannen bad of een driegangendiner koken. Om je valentijn te verrassen hoef je niet al te moeilijk te denken!

8. Trouwen voor één dag op Valentijnsdag

Als je op zoek bent naar een romantisch valentijnscadeau en jullie het er absoluut over eens zijn dat trouwen voor altijd niet bij jullie past, dan is trouwen voor één dag een perfect valentijnscadeau. Op verschillende plekken in Nederland kun je namelijk voor één dag getrouwd zijn, inclusief het jawoord, een trouwjurk en een heuse ceremonie. Zo beleef je wel die mooiste dag, maar zitten jullie er niet aan vast.

9. Maak of koop een bucketlistboek voor Valentijnsdag

Wil je het komende jaar nog meer avonturen beleven met je partner? Zorg er dan voor dat jullie een bucketlist hebben om af te werken. Koop een bucketlistboek met dingen die je gedaan moet hebben of maak zelf een boekje met dingen die je graag samen wilt doen. Plan voor 14 februari alvast één ding, zodat jullie eerste punt al is afgevinkt!

10. Overnachting op een bijzondere plek

Net als een etentje op een bijzondere plek kun je voor valentijn natuurlijk ook een overnachting op een bijzondere plek regelen. Verras je geliefde bijvoorbeeld met een nachtje in een boomhut, een boot, een hunebed of een oude trein. Er zijn in Nederland heel veel leuke locaties waar je op een bijzondere manier kunt overnachten!

11. Proeverij of workshop op 14 februari

Is je partner dol op koffie, whiskey, taart, wijn of iets anders? Regel dan een proeverij of workshop die met zijn of haar hobby te maken heeft! Doe bijvoorbeeld een baristaworkshop, een champagneproeverij of ga samen whiskey maken. Je partner zal dit niet snel meer vergeten!

12. Rondvlucht in een helikopter of vliegtuig als valentijnscadeau

Als je Valentijnsdag echt naar een hoger niveau wilt tillen, is een rondvlucht in een vliegtuig of helikopter een geschikt cadeau. En wat dacht je van parachutespringen, een luchtballonvaart doen, een vliegles volgen of indoor skydiven?

13. Vier elke maand Valentijnsdag!

Misschien vind je iets geven of doen voor Valentijnsdag een mooi gebaar, maar wil je eigenlijk het hele jaar door aandacht geven aan je partner. Geef in dat geval 12 activiteiten cadeau, zodat jullie elke maand wat leuks kunnen doen! Natuurlijk hoeft dit niet elke maand even spectaculair te zijn. Ga bijvoorbeeld koffie drinken bij dat nieuwe koffietentje, huur in de zomer een bootje en kies een leuk museum uit om samen te bezoeken.

14. Jullie favoriete foto aan de muur

Een simpel valentijnscadeau kan soms een groot gebaar zijn. Geef bijvoorbeeld zijn of haar favoriete foto van jullie cadeau voor aan de muur! Vogel van tevoren eerst even uit wat zijn of haar favoriete foto van jullie is, zodat je zeker weet dat je partner je cadeau mooi vindt.

15. Ontspannen dagje in de sauna of spa

Als je partner een druk leven heeft kan het heerlijk zijn om even op te laden. Verras hem of haar daarom met een dagje sauna of spa. Zo heb je tijd voor elkaar, kun je genieten van heerlijk eten en ontspannen jullie allebei volop.

Maak Valentijnsdag onvergetelijk

Met een van deze ideeën en tips weet je zeker dat jouw valentijn een onvergetelijke dag heeft! Bekijk trouwens ook onze verjaardagscadeaus voor je partner, want daar vind je ook heel veel leuke cadeaus. Wil je je liefje op een andere manier verrassen op Valentijnsdag? Doe dan inspiratie op in ons artikel om je valentijn te verrassen!

Ook interessant voor jou: