Kinderfeestjes 30 september 2019

6 thema’s voor een zoet en gezellig kinderfeestje

Thema gezellig kinderfeestje

Ben je op zoek naar een kinderfeestje waarbij de kinderen uren kunnen kletsen en fröbelen? Dan is een thema voor een zoet en gezellig kinderfeestje misschien iets voor jouw dochter of zoon! Van een eenhoorn kinderfeestje tot een kook- of bakfeestje; wij verzamelden 6 leuke thema’s voor een gezellig kinderfeestje. 

Zoek je kinderfeestjes ideeën voor kinderen die liever lekker ravotten? Ontdek dan onze thema’s voor een stoer kinderfeestje.

1. Gezellig thema kinderfeestje met eenhoorns

Eenhoorns zijn het echt helemaal de laatste jaren. Je kind zal zich dan ook ontzettend verheugen op zijn of haar unicorn kinderfeestje! Een eenhoornfeestje draait helemaal om zachte kleuren en eenhoorns. Maak voor de versiering bijvoorbeeld zelf eenhoorns van ballonnen of lampions en plak hier met papier een hoorn, ogen, neus en mond op. Om de kamer wat grootser aan te kleden hang je aan één muur een draad met zachtgekleurde repen crêpepapier die tot de grond reiken. Ook is een pluchen eenhoorn aan de muur voor tussen het crêpepapier een leuk idee. 

Een leuke activiteit voor een gezellig thema kinderfeestje met eenhoorns is bijvoorbeeld een glittersneeuwbol maken. Maak samen ook een eetbare hoorn van een eenhoorn, met een ijshoorntje dat aan de buitenkant versierd is met gesmolten (gekleurde) chocola, snoepjes en dips. Als laatste is een unicorn dromenvanger maken helemaal in stijl van het thema. Als er nog tijd over is, zijn eenhoorntje-prik-je of een wedstrijdje rijden op een eenhoornstokpaardje leuke activiteiten.

Zo maak je een unicorn dromenvanger

Aan een hoepel van maximaal 30 centimeter doorsnede plak je een hoorn van goudkarton en twee witte oortjes. Omwikkel de hoepel met gekleurd touw en vul ook de binnenkant op door touw over de hoepel te spannen. Het wordt een echte dromenvanger als je lange, gekleurde linten onderaan de hoepel knoopt. Maak het af met nepbloemen rond de oren.

2. Kook- of bakfeestje

Een kind dat je graag meehelpt in de keuken doe je vast plezier met een gezellig thema kinderfeestje in kook- of baksferen! Besteed het kinderfeestje bijvoorbeeld uit aan een kookstudio, of houd het kinderfeestje thuis in je eigen keuken. De activiteiten van dit feestje kun je zo makkelijk of moeilijk insteken als je zelf wilt en kunnen aangepast worden op het niveau van de kinderen. Maak bijvoorbeeld samen een broodvlecht, ga cupcakes versieren, koekjes bakken en versieren, pizza maken of een tapasmaaltijd samenstellen. Nemen de kinderen hun gemaakte creaties mee naar huis? Laat hen dan ook zelf hun zakjes of doosjes versieren waar ze het in meenemen. Als er bak- of kooktijd is, is het verstandig om nog wat activiteiten achter de hand te houden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende spelletjes.

  • Koekhappen
  • Beschuit fluiten: laat de kinderen een (stukje) beschuit in hun mond doen en laat ze fluiten. Degene die dit het snelste kan heeft gewonnen.
  • Pasta wedstrijd: De kinderen moeten penne pasta naar de overkant brengen door deze te rijgen aan een ongekookte spaghettisliert die in hun mond zit. Het team dat het snelste alle pasta naar de overkant brengt, wint.

3. Knutselen tijdens het kinderfeestje

Is je kind graag met zijn of haar handen bezig? Dan is een knutselfeestje een schot in de roos. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor een knutselfeestje. Zo kun je iemand aan huis laten komen die een workshop geeft of het kinderfeestje op locatie laten verzorgen. Daarnaast zijn er leuke knutselkisten met materialen en instructie voor het knutselwerkje. Als laatste kun je het knutselen ook helemaal zelf organiseren. Leuke dingen om te knutselen zijn sieraden, een toilettas, robot, fotolijstje, vogelhuisje of een voederslinger. Zoek je nog een aantal activiteiten voor als er tijd over is? Een quiz, film of korte speurtocht doen het altijd goed. 

4. Zeemeermin kinderfeestje

Sommige kinderen zijn stapelgek van zeemeerminnen. Met een gezellig zeemeermin thema kinderfeestje laat je de droom van je kind dus misschien wel uitkomen! Een zeemeermin feestje krijgt veel sfeer met de juiste versiering, zoals lichtblauwe gordijnen gedrapeerd aan het plafond of over de tafel, visnetten, zeewier van groen crêpepapier, slingers met zeedieren en ballonnen met glitters. Dé activiteit op een zeemeermin kinderfeestje is natuurlijk zwemmen als een zeemeermin. Veel zwembaden hebben dan ook een moment waarop kinderen kunnen zwemmen met een zeemeerminpak aan! Is er in jouw buurt geen zwembad die dit aanbiedt? Dan zijn er natuurlijk andere leuke activiteiten om thuis te doen, zoals zelf magisch zand maken, nepparels zoeken die in huis verstopt zijn, een schilderijtje maken van geschilderde schelpen en natuurlijk snoepvisjes happen. 

5. Kinderfeestje vol beauty en make-up

Voor iets oudere kinderen is een gezellig thema kinderfeestje vol beauty een leuk idee. Laat de kinderen bijvoorbeeld gezichtsmaskertjes proberen, ga samen scrub maken, leer de kinderen hoe je make-up opdoet en haren kunt invlechten of opsteken en laat de kinderen hun nagels lakken. Het feestje wordt extra leuk als de kinderen hun eigen spiegeltje, make-up en kwasten hebben, die ze later in een make-uptasje mee naar huis mogen nemen. Als iedereen klaar is met optutten kan het eindresultaat natuurlijk vastgelegd worden tijdens een fotoshoot! 

6. High tea kinderfeestje

Houdt jouw kind van zoetigheid en gezelligheid? Voor een gezellig thema kinderfeestje voldoet high tea’en aan beide eisen! Het is leuk als de kinderen er chic uitzien, dus zet op de uitnodiging al dat de kinderen hun mooiste kleren mogen meenemen. Bij een high tea wil je natuurlijk dat de ruimte er mooi uitziet. Maak bijvoorbeeld slingers van pompons in cupcakevormpjes of van papieren theekopjes, leg gebloemde tafelkleden op tafel, zorg voor etagères en zet vaasjes met bloemen neer. De hapjes maken jullie natuurlijk tijdens het feestje. Laat de kinderen bijvoorbeeld scones, koekjes, sandwiches en een taart maken. Ook is het versieren van een theekopje met porseleinstiften een bijpassende activiteit. Is er nog tijd over voordat het eten klaar is? Geef de kinderen dan op een grappige manier een lesje etiquette. En als laatste is het natuurlijk tijd om te genieten van een heerlijke high tea!

Originele thema ideeën voor een gezellig kinderfeestje

Met deze thema’s, ideeën en activiteiten verzorg je een heel gezellig kinderfeestje! Wil je meer inspiratie voor de verjaardag van je kind? Bekijk dan ook de top 10 leukste locaties voor een kinderfeestje of ontdek onze favoriete versiering voor een kinderverjaardag.

Ook interessant voor jou: