Jubileum 26 mei 2019

Bijpassende cadeaus voor elk huwelijksjubileum

Cadeaus voor elk huwelijksjubileum

Vieren jij en je partner binnenkort jullie huwelijksjubileum? Of is er een stel in je omgeving dat hun samenzijn viert? Geef dan een cadeau dat past bij het relatie- of huwelijksjaar! Als je bijvoorbeeld 5 jaar getrouwd bent vier je namelijk je houten huwelijksjubileum en als je 30 jaar samen bent, hoort het materiaal parel bij jullie samenzijn. Wij hebben daarom cadeaus voor elk huwelijksjubileum verzameld. Met een van de volgende ideeën geef je een memorabel cadeau als jullie of een ander stel 5, 10, 12,5, 25, 30, 40 of 50 jaar getrouwd zijn.

Cadeau 5 jaar getrouwd: houten huwelijk

Wanneer een stel 5 jaar getrouwd is, spreek je van een houten huwelijk. Hout is een prachtig materiaal voor een mooi cadeau. Wat vind je bijvoorbeeld van de volgende cadeaus?

Jawoord uit hout gesneden

Een bijzonder cadeau als je 5 jaar getrouwd bent, is jullie jawoord uit hout gesneden, in de vorm van een geluidsgolf. Je hebt hier de geluidsopname van je jawoord voor nodig, waarna hier een afbeelding van gemaakt wordt. Een geluidsgolf in hout is onder andere verkrijgbaar via Etsy.

Geef een boompje cadeau voor een 5-jarig huwelijk

Als iemand uit je omgeving 5 jaar getrouwd is, is het leuk om een boompje cadeau te geven. Kies bijvoorbeeld voor een boom die voorkomt in een land waar het stel graag komt, of ga voor een boom die past in hun tuin. Check van tevoren wel even of er ruimte is op de plek waar het boompje het beste kan groeien.

Cadeau voor een houten huwelijk: mooie broodplank of snijplank

Een ander houten cadeau als bekenden 5 jaar getrouwd zijn, is een gegraveerde broodplank, snijplank of hakblok. Dit is iets wat vaak gebruikt wordt, dus het is ook nog eens een praktisch cadeau. Laat er bijvoorbeeld hun trouwdatum of relatiedatum en hun namen in graveren.

Huwelijksjubileum cadeaus voor 10 jaar huwelijk

Een stel viert een kristallen huwelijk als ze 10 jaar getrouwd zijn. Ook staal wordt wel in verband gebracht met een huwelijk of relatie van 10 jaar. De volgende cadeaus zijn leuk om te geven!

Cadeau voor je partner bij een kristallen of stalen huwelijk

Zoek je een cadeau voor je man omdat jullie 10 jaar getrouwd of samen zijn? Geef hem dan een zakmes cadeau. Een zakmes is iets waar hij zijn hele leven plezier van zal hebben! Met een gravering in het houten handvat wordt dit cadeau extra bijzonder.

Kristallen wijnglazen

Een cadeau voor als vrienden of familie 10 jaar getrouwd zijn, is een set met kristallen wijnglazen. Dit cadeau voor een 10 jaar samen zijn is praktisch en met een gravering ook erg persoonlijk. Zet bijvoorbeeld hun namen en hun trouwdatum in de glazen.

Kristallen edelsteen

Je kunt het cadeau voor een kristallen huwelijk ook heel simpel houden met een kristallen  edelsteen! Dit staat mooi in een interieur en heeft vaak ook een bijzondere betekenis. Geef bijvoorbeeld een rozekwarts, want deze staat voor onvoorwaardelijke liefde.

12,5 jaar samen of getrouwd

Zijn je ouders 12,5 jaar getrouwd of ben je zelf 12,5 jaar samen met je partner? Dan wordt dit een koperen huwelijk genoemd. Koper is een mooi materiaal voor een cadeau. Geef bijvoorbeeld een van de volgende cadeaus.

Kilo koper: koperbaar

Een leuk cadeau als gebaar naar het koperen huwelijk is een kilo koper. Een kilo gegoten koper, ook wel een koperbaar genoemd, kun je zelfs laten graveren! Het is een cadeau dat de ontvangers altijd herinnert aan het koperen jubileum.

Koperen sleutelhanger voor een 12,5-jarig huwelijk

Zoek je een klein cadeau omdat jij en je partner 12 en half jaar getrouwd zijn? Kies dan een koperen sleutelhanger! Koperen sleutelhangers zijn er in allerlei uitvoeringen, zoals met een tekst of een oneindigheidsteken.

Geldbedrag in 5-eurocenten

Als bekenden hun koperen huwelijk vieren, dan is het leuk om een geldbedrag in 5 centen te geven. De Nederlandse 5 eurocentmunt heeft een koperen laagje, wat een leuke verwijzing is naar hun koperen huwelijk. Stop de munten in een grote pot of in een schilderij.

Cadeau ideeën bij 25 jaar getrouwd of samen zijn

Bij een 25-jarig huwelijk hoort het materiaal zilver. Weet je niet wat je voor je partner, bekenden of ouders moet kopen bij een 25-jarig huwelijksjubileum? Doe ideeën op met de volgende cadeaus. Je vindt nog meer inspiratie in ons artikel 25 jaar getrouwd: 15 leuke cadeaus voor je ouders.

25-jarig huwelijksjubileum vieren met een sieraad

Zilver is een prachtig materiaal voor sieraden. Als de ontvanger van zilveren sieraden houdt, is het erg mooi om bijvoorbeeld een zilveren ketting of ring te geven. En voor de mannen is een zilveren horloge natuurlijk erg geschikt.

25 jaar getrouwd cadeau voor je partner

Zoek je een cadeau voor je man omdat jullie je zilveren huwelijk vieren? Denk dan eens aan zilveren manchetknopen. Manchetknopen kan hij zijn leven lang nog gebruiken en met jullie jubileum krijgen ze een heel mooie betekenis.

Tattoo: origineel cadeau voor zilveren huwelijk

Een bijzonder cadeau wat je elkaar kunt geven bij een zilveren huwelijk is een tattoo met het scheikundige symbool voor zilver: Ag. Dit is een perfect cadeau als je elkaar echt iets aparts wilt geven als verwijzing naar jullie lange samenzijn. Extra leuk is het om je tattoo compleet te maken met het atoomnummer en de atoommassa van zilver. Zilver wordt dan aangeduid als Ag Silver 47 107.87.

30 jaar getrouwd: leuke cadeaus voor een parelen huwelijk

Heb je een 30-jarig huwelijk in het verschiet? 30 jaar getrouwd zijn of samen zijn betekent dat er een parelen huwelijk wordt gevierd. Ook het materiaal ivoor hoort bij 30 jaar huwelijk. Deze huwelijksjubileum cadeaus kun je geven.

Bezoekje aan het Mauritshuis in Den Haag

Wanneer je een cadeau zoekt voor een stel dat 30 jaar samen is, dan is een bezoekje aan het Mauritshuis helemaal in het thema. Je vindt hier namelijk het bekende schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer! Je kunt natuurlijk ook een kopie van dit schilderij cadeau geven.

Samen oesters eten

Een ander passend cadeau bij een parelen huwelijk is een avondje oesters eten bij een visrestaurant! Parels worden namelijk gemaakt in oesters. Dit is een leuk cadeau als jullie, bekenden of je ouders 30 jaar getrouwd zijn en van oesters houden.

Reis naar Zuid-Afrika

Omdat ivoor ook bij een 30-jarig huwelijksjubileum hoort, is een reis naar Zuid-Afrika een goed idee. Het kopen van ivoren sieraden mag namelijk niet meer, maar je kunt ivoor natuurlijk nog wel in het wild bewonderen bij de olifanten en nijlpaarden! Dit is een goed excuus om samen met je partner of met het hele gezin naar Zuid-Afrika te gaan.

Cadeau voor een 40-jarig huwelijk

Een 40-jarig huwelijksjubileum wordt ook wel een robijnen huwelijk genoemd. De volgende cadeaus voor een huwelijksjubileum passen bij een robijnen huwelijk. Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan ook onze andere cadeaus voor een 40-jarig huwelijk.

Ring met een robijn

Een cadeau wat niet mag missen in dit rijtje is een ring met een robijn. De robijn is een rode edelsteen die staat voor passie en hartstocht. Daarbij is robijn een van de sterkste edelstenen na diamant, wat goed past bij een 40-jarig huwelijk.

Wijnproeverij voor een veertigjarig huwelijk

Zoek je een cadeau voor als je ouders 40 jaar getrouwd zijn? Door de kleur van robijn past een wijnproeverij ook erg goed bij een robijnen huwelijk! Organiseer bijvoorbeeld een wijnproeverij aan huis.

Weekendje naar Bordeaux

Als we het dan toch over de kleur van robijn hebben, is een reisje naar Bordeaux in Frankrijk ook een leuk idee voor een 40-jarig huwelijksjubileum! Bordeaux staat bekend om zijn wijnen, de rivier de Garonne en het historisch centrum dat op de werelderfgoedlijst staat.

50 jaar getrouwd: cadeau ideeën voor een gouden huwelijk

Hebben familieleden, bekenden of je ouders hun 50-jarig huwelijk mogen bereiken? Bekroon dit gouden huwelijk dan met een van deze leuke cadeaus. Meer ideeën voor het vieren van een 50-jarig huwelijk vind je in ons artikel Tips om een 50-jarig huwelijkjubileum te vieren!

Gouden horloge voor een gouden huwelijk

Een passend cadeau bij een gouden huwelijk is natuurlijk een gouden horloge! Een gouden horloge is een prachtig cadeau om je partner te geven na een halve eeuw huwelijk. Je weet trouwens of een horloge van goud is als de hoeveelheid goud in karaat bij het horloge vermeld staat.

Beeld met goud

Een cadeau waar je ook veel mensen plezier mee doet is een mooi beeld. Geef voor een gouden huwelijk daarom een beeld met gouden details of een volledig verguld beeld. Zoek samen met de ontvangers een mooi beeld uit, zodat ze echt iets krijgen wat ze mooi vinden.

Overnachting in een gouden hotel

Zijn je ouders of opa en oma 50 jaar getrouwd? Geef hen dan een overnachting in een gouden hotel cadeau! Wat dacht je van de Golden Suite bij hotel Van der Valk in Tilburg, of een overnachting bij hotel Goud en Zilver in Gorinchem? En als je echt uit wilt pakken, dan kun je ook kiezen voor het duurste hotel van Nederland: het Waldorf Astoria hotel in Amsterdam!

Huwelijksjubileum cadeaus

Met een van deze cadeaus voor elk huwelijksjubileum koop je een heel memorabel huwelijksjubileum cadeau voor je ouders, partner of bekenden. Vier je zelf een jubileum? Bekijk onze jubileumkaarten en nodig familie en vrienden uit voor het feest!

Ook interessant voor jou: