Feest 22 mei 2018

Wat te doen bij regen op je tuinfeest?

Regen op je tuinfeest

In Nederland weet je nooit of je een tuinfeest met regen of met veel zonneschijn zal geven. Tot op het laatste moment kan het soms nog spannend zijn of je regen op je tuinfeest hebt. Maar als een week van tevoren blijkt dat het slecht weer wordt op je tuinfeest, dan is het verstandig om maatregelen te treffen. Wat kun je doen bij regen op je tuinfeest of bbq? Kaartje2go zette alles voor je op een rijtje, zodat jij toch een geslaagd en sfeervol feest geeft!

Ga je trouwen en is er slecht weer voorspeld voor je mooiste dag? Lees dan onze tips bij regen op je bruiloft.

Tuinfeest met regen: schaf het feest niet af!

Toegegeven, niemand vindt het leuk om een tuinfeest te organiseren als het regent. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je feest toch te laten slagen. We raden je aan om je tuinfeest dan ook niet af te schaffen of te verplaatsen! Regen op je tuinfeest is vervelend, maar in Nederland weet je nooit wanneer het mooi weer is. Je kunt er dus maar beter het beste van maken. Wanneer je een paar dagen van tevoren maatregelen neemt en accepteert dat het regent op je tuinfeest, zal het al een stuk minder erg zijn dat het slecht weer is! En je 50-jarig huwelijksjubileum of verjaardag vieren terwijl het regent is beter dan helemaal geen feestje vieren, toch? Licht je gasten eventueel in over je getroffen maatregelen, zodat zij ook merken dat het een leuk en verzorgd feest wordt.

Geef je tuinfeest bij regen op een overdekte locatie

Nu je besloten hebt dat jouw tuinfeest gewoon doorgaat, is het tijd om maatregelen te treffen. Het makkelijkste is om je tuinfeest bij regen op een overdekte locatie te houden. Kies bijvoorbeeld voor een zaaltje waar je in en uit naar buiten kunt lopen of vraag aan familieleden met een overkapping aan het huis of je je barbecue of tuinfeest hier mag houden. Zo kun je toch een tuinfeest geven, maar zitten je gasten en jij droog! Zorg er wel voor dat de huiseigenaren zelf niet mee hoeven te helpen, maar dat je iemand regelt die jou helpt met spullen klaarzetten en de avond verzorgen.

Regen op je tuinfeest: maak je eigen overkapping

Zie je toch geen mogelijkheid om je tuinfeest bij slecht weer ergens anders te vieren? Dan kun je dit simpel oplossen door zelf een overkapping te maken over een deel van je tuin. Plaats bijvoorbeeld een partytent waar mensen onder kunnen zitten, span een zeil of gebruik een schaduwdoek. Houd met de volgende dingen rekening als je een eigen overkapping maakt.

• Zorg er altijd voor dat je partytent, zeil of doek goed bevestigd zijn. Maak je partytent bijvoorbeeld vast met scheerlijnen of spanbanden, of maak je partytent bij een harde ondergrond goed vast aan een schuur of schutting.
• Ga van tevoren na of je overkapping de huidige windkracht aankan.
• Niet elk schaduwdoek is bestand tegen regen. Let er dus op dat deze waterdicht is.
• Span je een zeil? Zorg er dan voor dat het zeil voldoende afloopt of dat je in het midden een hoger punt maakt. Zo bezwijkt je zeil niet onder het gewicht van achtergebleven regenwater.

Huur een terrasverwarmer of zet een vuurkorf neer

Regen gaat vaak gepaard met wind en kou. Kies er daarom voor om (een deel van) je terras te verwarmen! Zet bijvoorbeeld een vuurkorf met hout neer. Een vuurkorf is erg behaaglijk tijdens een koude avond en het geeft heel veel sfeer! Natuurlijk kun je ook een of meerdere terrasverwarmers huren om je gasten warm te houden bij regen op je bbq. Een terrasverwarmer huur je vaak al vanaf een paar tientjes en je zorgt dat iedereen gewoon buiten kan zitten bij slecht weer!

Maak het feestelijk met waterproof versiering

Nu je geregeld hebt dat je gasten er droog en warm bij zitten, kun je je tuin feestelijk maken met leuke versiering en decoratie. Zorg ervoor dat dit waterbestendige versiering is die tegen wat regendruppels kan. Het zou zonde zijn als je versiering bezwijkt onder de regen of uitloopt qua kleuren. Kies bijvoorbeeld niet voor papieren lampionnen, maar ga voor de nylon varianten die het regenachtige weer overleven! Papieren slingers zullen het ook niet lang uithouden bij regen, dus daarom kun je beter kiezen voor stoffen vlaggetjes. Koop daarbij een gezellig lichtsnoer voor buiten dat tegen de regen kan, zodat jullie ook ‘s avonds voldoende verlichting hebben. Zet vaasjes met bloemen op de tafel en plaats grote windlichten of lantaarns met kaarsen op de grond. Op deze manier is jouw tuin waterproof versierd en geef je een feestelijk tintje aan het geheel!

Tuinfeest en regen? Breng wat sfeer aan!

Als je regen op je tuinfeest hebt, moet je het binnen natuurlijk extra knus maken. Dit geldt ook voor een bbq met regen! Als je het onder de overkapping namelijk knus aankleedt zal iedereen de avond als sfeervol en gezellig ervaren. Zorg voor genoeg dekentjes om je gasten mee warm te houden en leg extra kussens neer op de stoelen. Kleed de stoelen en banken daarnaast aan met dierenvachtjes en steek voldoende kaarsjes aan voor op de tafels. Als laatste doet muziek natuurlijk ook heel veel voor de sfeer. Speelt een van je gasten gitaar? Laat hem door de avond heen verschillende nummers spelen! Natuurlijk kun je ook voor een bijpassende Spotify-playlist kiezen om het knus te maken.

Sfeervol en knus tuinfeest in de regen

Met deze tips wordt barbecueën in de regen of een tuinfeest met slecht weer geven zelfs erg gezellig en knus. Door de juiste aanpassingen hoef je je niet druk te maken over een plensbui, maar kun je lekker genieten van een leuke tijd samen!

Geef je binnenkort een tuinfeest en heb je je gasten nog niet uitgenodigd? Maak ze enthousiast voor je feest met een leuke uitnodiging!

Ook interessant voor jou: