Geboorte 25 mei 2020

Met deze ideeën maak je je geboortekaartje extra speciaal

ideeën speciaal geboortekaartje

Met het geboortekaartje laat je de wereld weten dat je kindje geboren is. Zo’n speciaal moment verdient een speciaal geboortekaartje! Geef daarom net iets extra’s aan je geboorteaankondiging met een bijzonder kaartje of een klein detail bij je kaart. Benieuwd hoe zo’n geboortekaartje eruitziet? De volgende 6 originele ideeën maken je geboortekaartje heel speciaal!

✨ Leestip: Ontdek hier alles over de traditie van het geboortekaartjes sturen!

1. Ideeën voor een speciaal geboortekaartje: klein detail

Je geboortekaartje valt extra op door iets kleins toe te voegen in de envelop. Met een van de volgende kleine details maak je je geboortekaartje extra bijzonder. 

Takje groen

Stuur je een geboortekaartje met mooie details uit de natuur erop? Voeg dan een klein takje groen toe. Met een takje eucalyptus of gipskruid geef je je geboortekaartje net dat beetje extra. Check van tevoren wel even of je takje groen niet afgeeft op het kaartje. Een ander leuk idee om aan je geboortekaartje toe te voegen is een gedroogde bloem.

Confetti

Een klein wondertje op de wereld zetten is reden voor een klein feestje. Met wat confetti in het geboortekaartje viert de ontvanger jouw babygeluk direct mee!

Polaroidfoto

Een foto op het geboortekaartje is al heel persoonlijk, maar je stuurt echt een uniek geboortekaartje met een polaroidfoto. Polaroidfoto’s maken is wel een duur en vooral ook tijdrovend klusje. Verras daarom bijvoorbeeld je liefste familie en vrienden met deze leuke toevoeging. 

Zakje bloemzaadjes

Hoe kun je nieuw leven nou beter vieren dan met… nieuw leven? Als je een voorjaarsbaby verwacht, dan is een zakje bloemzaadjes een leuk idee voor een speciaal geboortekaartje. Zo bloeien er over een tijdje heel veel mooie bloemen ter ere van jouw kleintje!

Geboortekaartje trends

Wist je dat geboortekaartjes ook beïnvloed worden door trends? Waren geboortekaartjes met toffe blikvangers en de Chinese jaarhoroscoop vorig jaar bijvoorbeeld in, nu zien we vooral veel natuurlijke elementen terug. Denk dan aan geboortekaartjes met bloemen, de seizoenen of dieren. Superleuk, want met een trendy geboortekaartje stuur je een kaartje dat helemaal past bij de stijl van nu. We hebben alle trends van komend jaar voor je op een rijtje gezet.

Geboortekaartje naam invullen

3. Geboortekaartje dat past bij de naam

Van alle ideeën voor een speciaal geboortekaartje is dit toch wel een van onze favorieten. Met een geboortekaartje dat perfect past bij jullie naam verstuur je namelijk bijna geen persoonlijkere geboorteaankondiging. Met onze geboortekaartjesgenerator zie je direct welk geboortekaartje past bij jullie stoere of juist lieve naam. Vul jullie babynaam in en bekijk hoe deze staat op onze geboortekaartjes.

4. Geboortefilmpje op je kaartje

We zien het niet vaak terug en het is dus heel uniek: een geboortefilmpje delen via het geboortekaartje. Een geboortefilmpje is heel anders dan een foto, want de ontvangers zien via bewegend beeld natuurlijk veel beter hoe lief en klein jouw baby is. Lijkt het je leuk om een geboortefilmpje te delen op het kaartje? Zo doe je dat: 

  1. Laat in de kraamweek een geboortefilmpje maken of neem deze zelf op met je telefoon.
  2. Zet het filmpje online. Wil je het beschikbaar maken voor een beperkte groep mensen? Via videowebsite Vimeo kun je een wachtwoord instellen om toegang te geven tot het filmpje. Via YouTube kan je instellen dat iemand het filmpje alleen kan bekijken als hij de link ontvangen heeft met de functie ‘verborgen’.
  3. Maak een eigen QR-code en koppel deze aan de link van het filmpje.
  4. Plaats de QR-code op het geboortekaartje, eventueel samen met het wachtwoord. De ontvangers kunnen de QR-code vervolgens scannen met hun camera (iOS) of met een QR-scanner (Android) om het filmpje te bekijken.
  5. Vraag een gratis proefdruk van je kaartje aan en test de QR-code.
Unieke tekst geboortekaartje

5. Unieke tekst op je geboortekaartje

Ideeën voor een speciaal geboortekaartje hoeven je kaartje natuurlijk niet per se duurder te maken. Een unieke tekst op je geboortekaartje kost niets en zegt misschien wel het allerbeste hoeveel dit kindje voor jullie betekent. De volgende tekst ideeën voor je geboortekaartje bieden vast inspiratie.

Quote op het geboortekaartje

Een mooie uitspraak of een motto kan een leidraad zijn voor het leven. Met een quote op jullie geboortekaartje geef je precies aan wat je belangrijk vindt voor je kindje.

Geboortekaartje met een bijbeltekst

Ben je gelovig en ben je dankbaar voor jullie kleine wonder? Vertel het met een speciale bijbeltekst op het geboortekaartje! Zo maak je je geboortekaartje heel persoonlijk. 

Soundtrack van je kindjes leven

Is er een liedje dat je doet denken aan de bijzondere liefde voor jullie kindje? Zet deze dan op het geboortekaartje, als een soort soundtrack van je kindjes leven. Veel familie en vrienden zullen het liedje direct gaan luisteren en het voortaan misschien wel associëren met jullie kleintje. 

💌 Ook leuk om te lezen: De mooiste teksten voor op jullie geboortekaartje

Sluitzegel op de envelop

6. Geboortekaartjes envelop: geef al wat van jullie babygeluk weg!

Met het geboortekaartje zelf is natuurlijk veel mogelijk, maar via de envelop kun je ook al laten weten dat je bijzonder nieuws brengt! De volgende ideeën voor de envelop maken je geboortekaartje ook heel speciaal. 

Sluitzegel op de envelop

Bij Kaartje2go vind je superveel leuke sluitzegels die een klein cadeautje van je geboortekaartje maken. Kies bijvoorbeeld een van onze algemene sluitzegels voor bij een geboortekaartje. Daarnaast hebben veel van onze geboortekaartjes een eigen sluitzegel die past bij het design van het kaartje. Als een geboortekaartje een bijpassende sluitzegel heeft, staat dit vermeld onder het kaartje.

Stijlvol geboortekaartje met een mooi lint

Wil je je geboortekaartje stijlvol aankleden? En breng je het grootste gedeelte van je kaartjes zelf rond? Maak dan met een mooi lint een strik om het geboortekaartje. Je kaartje krijgt zo in een handomdraai een stijlvolle twist. 

Eigen postzegel

Met je eigen postzegel maak je de envelop van je geboortekaartje heel uniek. Zet bijvoorbeeld de initialen van je kindje, een familiefoto of een foto van een handje of voetje op de postzegel. Persoonlijke postzegels zijn te bestellen bij PostNL.

✏️ Ook leuk om te lezen: Dit zijn de meestgemaakte fouten op geboortekaartjes

Dit moet je ook regelen voor je geboortekaartjes

Al kun je je kaartje al helemaal naar je eigen wensen aanpassen bij Kaartje2go, met een van deze ideeën wordt je geboortekaartje echt speciaal. Wil je trouwens weten waar je ook aan moet denken bij het maken van je kaartjes? Wij vertellen je graag wat je allemaal moet regelen.

Ook interessant voor jou: