Communie 22 maart 2019

🕊️ Van felicitatie tot uitnodiging: mooie teksten voor een communie

Wat schrijf je op een communiekaart?

In mei en juni vieren heel veel kinderen hun eerste communie of lentefeest. Deze bijzondere gebeurtenis begint al bij het maken van een mooie uitnodiging! De kaart maak je heel persoonlijk met een leuke foto, een paar vrolijke figuren en natuurlijk een leuke tekst. Maar wat voor tekst zet je eigenlijk op een communiekaart? Wij hebben heel veel mooie teksten en gedichtjes voor een communie uitnodiging op een rijtje gezet. Daarnaast hebben we ook mooie teksten voor een communie felicitatiekaart en voor vormsel uitnodigingen verzameld!

✝️ Wil je meer weten over communie doen? Lees dan ons artikel met weetjes en feitjes over de eerste communie.

Tekst en info die niet mogen ontbreken op je mooie communie uitnodiging

Allereerst zijn er een aantal punten die je niet mag vergeten te benoemen in je communie uitnodiging. Zorg er dus voor dat je de volgende onderdelen sowieso vermeldt.

  • Naam van de communicant
  • Dag, datum en begintijd van de mis en het feest
  • Locatie van de mis, inclusief het adres
  • Locatie van het communiefeest, inclusief het adres
  • Telefoonnummer en/of e-mailadres voor afmeldingen
  • Cadeautip of link naar het cadeaulijstje (eventueel)

Zet bijvoorbeeld een van deze mooie voorbeeld teksten op je communie uitnodiging:

Mooie tekst voor een communie uitnodiging

Zoek je een leuk communie gedichtje, versje of tekstje? Gebruik dan een van de volgende communie teksten op je uitnodigingen. Je maakt je tekst trouwens extra opvallend met een mooi lettertype en een andere tekstkleur.

Communie bedank teksten

Wil je je gasten graag op de dag zelf of even erna bedanken voor de leuke tijd samen? Schrijf dan een van deze toffe teksten op je communiebedankkaartje.

🧡 Leestip: Deze teksten schrijf je op een communiebedankkaartje!

Ben je naast communie uitnodigingen ook op zoek naar leuke communiebedankjes? Doe dan inspiratie op in ons artikel met 8 originele communiebedankjes!

Mooie teksten en gedichtjes voor een communie felicitatie

Doet een kind in je omgeving eerste communie? Stuur hem of haar dan een mooie communie felicitatiekaart met je communiewensen! Kies bijvoorbeeld een van de volgende gedichten of (bijbel)teksten. Op onze pagina met communieteksten vind je er nog meer. Hiermee weet je dus precies wat je op een communiekaart schrijft.

💧 Wordt een kindje in je omgeving binnenkort gedoopt? Met deze doopteksten zit je goed.

Wat je op een vormsel uitnodiging schrijft

Ben je op zoek naar een tekst voor het vormsel? Dan is een van de volgende teksten erg geschikt voor de vormsel uitnodigingen of voor op de felicitatiekaart.

Tekst voor de eerste communie

Met een van deze mooie teksten en gedichtjes weet je precies wat je voor communie op een kaart schrijft. Wil je meer weten over het regelen van de eerste communie? Lees dan ook ons artikel Zo organiseer je een communiefeest!

Ook interessant voor jou: