Communie 22 maart 2019

🕊️ Van felicitatie tot uitnodiging: mooie teksten voor een communie

Wat schrijf je op een communiekaart?

In mei en juni vieren heel veel kinderen hun eerste communie of lentefeest. Deze bijzondere gebeurtenis begint al bij het maken van een mooie uitnodiging! De kaart maak je heel persoonlijk met een leuke foto, een paar vrolijke figuren en natuurlijk een leuke tekst. Maar wat voor tekst zet je eigenlijk op een communiekaart? Wij hebben heel veel mooie teksten en gedichtjes voor een communie uitnodiging op een rijtje gezet. Daarnaast hebben we ook mooie teksten voor een communie felicitatiekaart en voor vormsel uitnodigingen verzameld!

✝️ Wil je meer weten over communie doen? Lees dan ons artikel met weetjes en feitjes over de eerste communie.

Wat zet je op een communiekaart?

Je bent niet de enige die zich afvraagt: wat schrijf je op een communiekaart? Het komt geregeld voor dat iemand belangrijke informatie op de uitnodiging vergeet te schrijven. Daarom helpen we je graag en zetten we op een rijtje welke informatie niet mag ontbreken op je communiekaart.

  • De naam van de communicant
  • Je e-mailadres en/of telefoonnummer voor afmeldingen
  • De datum en tijd van het feest (en wanneer het afgelopen is)
  • De locatie van het feest
  • Of er specifieke cadeauwensen zijn
  • Of je een bevestiging van hun komst wilt ontvangen

Zet bijvoorbeeld een van deze mooie voorbeeld teksten op je communie uitnodiging:

Mooie tekst voor een communie uitnodiging

Zoek je een leuk communie gedichtje, versje of tekstje? Gebruik dan een van de volgende communie teksten op je uitnodigingen. Je maakt je tekst trouwens extra opvallend met een mooi lettertype en een andere tekstkleur.

Communie bedank teksten

Wil je je gasten graag op de dag zelf of even erna bedanken voor de leuke tijd samen? Schrijf dan een van deze toffe teksten op je communiebedankkaartje.

🧡 Leestip: Deze teksten schrijf je op een communiebedankkaartje!

Ben je naast communie uitnodigingen ook op zoek naar leuke communiebedankjes? Doe dan inspiratie op in ons artikel met 8 originele communiebedankjes!

Mooie teksten en gedichtjes voor een communie felicitatie

Doet een kind in je omgeving eerste communie? Stuur hem of haar dan een mooie communie felicitatiekaart met je communiewensen! Kies bijvoorbeeld een van de volgende gedichten of (bijbel)teksten. Op onze pagina met communieteksten vind je er nog meer. Hiermee weet je dus precies wat je op een communiekaart schrijft.

💧 Wordt een kindje in je omgeving binnenkort gedoopt? Met deze doopteksten zit je goed.

Wat je op een vormsel uitnodiging schrijft

Ben je op zoek naar een tekst voor het vormsel? Dan is een van de volgende teksten erg geschikt voor de vormsel uitnodigingen of voor op de felicitatiekaart.

Tekst voor de eerste communie

Met een van deze mooie teksten en gedichtjes weet je precies wat je voor communie op een kaart schrijft. Wil je meer weten over het regelen van de eerste communie? Lees dan ook ons artikel Zo organiseer je een communiefeest!

Ook interessant voor jou: